Άλλα αθλήματα

Πρωτιά με ρεκόρ η Παπαχρήστου

Στην πρώτη θέση στον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων που διεξάγεται στην πόλη Λιλ της Γαλλίας τερμάτισε η Βούλα Παπαχρήστου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια με άλμα στα 14.24 μέτρα, βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, τερμάτισε στην πρώτη θέση και έβαλε 11 βαθμούς στο «σακούλι» της ελληνικής ομάδας.

Η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκίνησε τις προσπάθειές της με άλμα στα 13.71, είχε 14.24 με την δεύτερη.

Στην τρίτη της προσπάθεια «προσγειώθηκε» στα 13.94 μέτρα ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα της με άλμα στα 14.22 μέτρα.

Μεγάλη εμφάνιση για τον Γιάννη Κυριαζή στον τελικό του ακοντισμού. Ο Έλληνας αθλητής με καλύτερη βολή στα 86.33 μέτρα τερμάτισε στην δεύτερη θέση, προσφέροντας 10 πολύτιμους βαθμούς στην ελληνική ομάδα. Στην πρώτη θέση ο Τσέχος Γιακούμπ Βαντλέιχ με βολή στα 87.95 μέτρα, που συνιστά και νέο ρεκόρ αγώνων.

Σπουδαία εμφάνιση για την Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στον τελικό της δισκοβολίας γυναικών. Η Ελληνίδα αθλήτρια με καλύτερη βολή στα 59.28 μέτρα τερμάτισε στην τρίτη θέση δίνοντας οκτώ βαθμούς στην ελληνική ομάδα. Η Αναγνωστοπούλου σημείωσε 54.91 μέτρα στη δεύτερή της προσπάθεια, 58.46 στη δεύτερη και 57.91 στην τρίτη.

Θετική επανεμφάνιση για τον Κώστα Μπανιώτη στον τελικό του ύψους ανδρών. Ο Έλληνας αθλητής με έγκυρο άλμα στα 2.22 μέτρα τερμάτισε στην τέταρτη θέση και μοιράστηκε 7.5 βαθμούς με τον Νόρμπερτ Κομπιέλσκι από την Πολωνία. Πρώτος ο Μικαέλ Χάνανι από την Γαλλία με έγκυρο άλμα στα 2.26 μέτρα.

Στη δέκατη θέση των 3000 μέτρων τερμάτισε η Αναστασία Μαρινάκου. Η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε σε 9:20.15 λεπτά δίνοντας δύο βαθμούς στην ελληνική ομάδα. Νικήτρια του αγώνα η Λετονή Σοφία Εννάουι με χρόνο 9:01.24 λεπτά.

Στην πέμπτη θέση στον τελικό του μήκους ανδρών βρέθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου με καλύτερο άλμα στα 7.76 μέτρα που σημείωσε με την τρίτη του προσπάθεια. Ο Έλληνας αθλητής, που έδωσε επτά βαθμούς στα ελληνικά χρώματα ξεκίνησε τις προσπάθειές του με άλμα στα 7.61 μέτρα ενώ είχε 7.60 στην δεύτερη.

Στην όγδοη θέση των 400 μέτρων με εμπόδια τερμάτισε η Κατερίνα Δαλάκα. Η Ελληνίδα αθλήτρια, που έδωβσε τέσσερις βαθμούς στην ελληνική ομάδα τερμάτισε σε 58.21 δευτερόλεπτα. Νικήτρια του αγώνα η Έλιντ Ντόιλ από την Μεγάλη Βρετανία.

Στη δέκατη θέση στα 1500 μέτρα ανδρών τερμάτισε ο Ανδρέας Δημητράκης. Ο Έλληνας αθλητής με χρόνο 3:57.18 λεπτά έδωσε δύο βαθμούς στην ελληνική αποστολή. Νικητής του αγώνα ο Πολωνός Μάρτσιν Λεβαντόφσκι με χρόνο 3:53.40 λεπτά.

Ενδέκατη θέση για την Μαρίνα Μανιαδάκη στον τελικό των 3000 μέτρων στιπλ. Η Ελληνίδα αθλήτρια, που πρόσφερε έναν βαθμό στην Εθνική μας ομάδα τερμάτισε σε 10:46.74 λεπτά. Νικήτρια του αγώνα η Γκέζα – Φελίσιτας Κράουζε.

Στην έβδομη θέση στον τελικό των 400 μέτρων τερμάτισε η Ειρήνη Βασιλείου. Η Ελληνίδα αθλήτρια, που πρόσφερε πέντε βαθμούς στην ελληνική αποστολή τερμάτισε σε 52.74 δευτερόλεπτα. Νικήτρια του αγωνίσματος με ατομικό ρεκόρ η Λισάν Ντε Βίτε από την Ολλανδία.

Ένατος και μάλιστα με ατομικό ρεκόρ τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος στον τελικό των 5000 μέτρων ανδρών. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε 14:22.41 λεπτά προσφέροντας στην ελληνική αποστολή τρεις βαθμούς. Νικητής του αγωνίσματος ο Αντόνιο Αμπάντια με χρόνο 13:59.40 λεπτά.

Στην όγδοη θέση της σκυταλοδρομίας 4100 τερμάτισε η Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τις Γρηγορία Κεραμιδά, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Κατερίνα Δαλάκα και Μαρία Μπελιμπασάκη τερμάτισε σε 44.20 δευτερόλεπτα και έδωσε τέσσερις βαθμούς στην ελληνική αποστολή. Πρώτη η ομάδα της Γερμανίας με χρόνο 42.47 δευτερόλεπτα, που είναι και ρεκόρ αγώνων.

Με την έβδομη θέση στη σκυτάλη 4Χ100 των ανδρών έκλεισε η δεύτερη μέρα για τα ελληνικά χρώματα. Η ομάδα αποτελούμενη από τους Κώστα Ζήκο, Κώστα Δουβαλίδη, Παναγιωτη Τρυβιζά και Γιάννη Νιφαντόπουλο τερμάτισε σε 39.42 δευτερόλεπτα, δίνοντας πέντε βαθμούς στην ελληνική αποστολή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button