Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ισόπαλη η ΑΕΚ!

Στο πρώτο φιλικό για φέτος η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, ενώ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο αναδείχθηκε ισόπαλη με την Καρπάτι Λβίβ.

Μια ΑΕΚ που σφύζει από ποιότητα μεσοεπιθετικά και θα παίξει μπαλάρα όταν ο Μανόλο Χιμένεθ «μοντάρει» την ιδανική ενδεκάδα, εμφανίστηκε με το «καλημέρα» στο Κίελτσε! Στο πρώτο της «τεστ» σε περίοδο προετοιμασίας επί Πολωνικού εδάφους, η Ένωση τα πήγε αρκετά καλά στους περισσότερους τομείς και επιβεβαίωσε πως φέτος έχει επιθετικά «όπλα» στην φαρέτρα της που απειλούν με χίλιους και δυο τρόπους. Το τελικό 1-1 απέναντι στην Καρπάτι μικρή σημασία έχει, αλλά και πάλι μάλλον μοιάζει άδικο, με δεδομένο πως χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες τόσο στο α’ μέρος όσο και στην επανάληψη για να έλθει η νίκη.

Σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν ο Γιώργος Γιακουμάκης, εκ των κορυφαίων του αγώνα, καθώς ο νεαρός φορ έκανε άριστα τη δουλειά που του ζήτησε ο Μανόλο: Έσπαγε σωστά την μπάλα, την κρατούσε όταν και όσο έπρεπε και πέτυχε ένα σεντρεφορίσιο γκολ. Στην επανάληψη την θέση του πήρε ο Λιβάγια, ο οποίος έδειξε την κλάση του σε ορισμένες φάσεις και ήταν διαρκής πηγή κινδύνων για τους Ουκρανούς. Στους κορυφαίους και ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, που αγωνιζόμενος στο πρώτο μέρος πίσω από τον Γιακουμάκη ήταν τρομερός στον κρυφό ρόλο του φορ, εν αντίθεση με τον Μάνταλο που πέρασε στην επανάληψη και έδειξε χαλαρός. Σαφέστατα ξεχώρισε με το καλημέρα και ο Άρνορ Τρίστασον που έδειξε εξαιρετικά στοιχεία ως αριστερός εξτρέμ, ο Μπάρκας ήταν σταθερότατος στο τέρμα όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει, ενώ στα αρνητικά είναι τα λάθη στην άμυνα και κάποια πουλήματα της μπάλας όπως αυτό του Λόπες (από το οποίο προήλθε και το 1-0), με τον Πορτογάλο να δείχνει φανερά ανέτοιμος ακόμα.

Τούρμπο Κλωναρίδης, γκολάρα Γιακουμάκης!

Με το 4-4-1-1 να λειτουργεί ικανοποιητικά, κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, η ΑΕΚ παρουσίασε καλά στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο. Για την ακρίβεια, αν εξαιρέσουμε κάποια «πουλήματα» της μπάλας στην μεσαία γραμμή και το λάθος του Έλντερ Λόπες στα αριστερά, από το οποίο προήλθε το γκολ των Ουκρανών, κατά τα άλλα η Ένωση τα πήγε καλά σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Μάλιστα, ήταν φανερό πως η ταχύτητα της τριάδας πίσω από τον Γιώργο Γιακουμάκη, των Λάζαρου-Κλωναρίδη-Αντωνίου, δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, με τον Βίκτωρα να είναι εκείνος που βγαίνοντας ως κρυφός φορ απείλησε σε τέσσερις-πέντε περιπτώσεις, χωρίς όμως να τελειώνει σωστά τις φάσεις. Ο δε Γιακουμάκης, έκανε ιδανικά τη δουλειά του επιθετικού, καθώς «έσπαγε» σωστά την μπάλα, την κρατούσε όταν έπρεπε και πέτυχε ένα ωραίο σεντρεφορίσιο γκολ στο 18’ με κεφαλιά για το 1-1, προϊόν δουλειάς σε κομπίνα φάουλ από σέντρα του Γκάλο. Γενικά ήταν ένα πρώτο ημίχρονο που η ΑΕΚ έδειξε αυτά που δουλεύει στην προπόνηση ο Μανόλο, με πίεση ψηλά, καλό passinggame και γρήγορη ανάπτυξη. Σίγουρα από το α’ μέρος, κρατάμε την κίνηση του Κλωναρίδη να βγαίνει ως κρυφός φορ την οποία την «έχει», τον Γιακουμάκη που έκανε άριστα τη δουλειά που του ζήτησε ο Χιμένεθ, την γρήγορη ανάπτυξη και τη δουλειά στις στημένες φάσεις (από τις οποίες η ΑΕΚ πέτυχε ένα γκολ με τον Γιακουμάκη που μέτρησε κι άλλο ένα με τον Τσιγκρίνσκι που ακυρώθηκε) και το… θράσος του νεαρού Αντωνίου, που με την ταχύτητα του δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

ΑΕΚ: Μπάρκας (76’ Τσιντώτας), Γκάλο (46’ Μπακάκης), Τζανετόπουλος (46’ Βράνιες), Τσιγκρίνσκι (46’ Μανωλάς-85’ Γιαννούτσος), Λόπες (46’ Βινίσιους), Σιμόες (46’ Γιόχανσον-85’ Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (46’ Γαλανόπουλος), Κλωναρίδης (46’ Μεληκιώτης-85’ Βλαχομήτρος), Αντωνίου (46’ Τρίστασον), Χριστοδουλόπουλος (46’ Μάνταλος-85’ Γιούσης), Γιακουμάκης (46’ Λιβάγια).

ΚΑΡΠΑΒΙ ΛΒΙΒ: Μούισακ, Όσμαν, Λομπάν, Βούιζντρικ, Μιροσνιτσένκο, Άρκες, Χούντομπιακ, Χόλοντιουκ, Τσάτσουα, Κλοτς, Κνοτς.

πηγή: aek365.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button