Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

«Απότομο ξύπνημα» για την Ελλάδα!

Βαριά ήττα για την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ από την Σερβία σε φιλική αναμέτρηση.

Ανώμαλη… προσγείωση για την Εθνική. Λίγες ώρες μετά τη νίκη κόντρα στο Μαυροβούνιο η ομάδα του Κώστα Μίσσα δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική απέναντι στην Σερβία, από την οποία ηττήθηκε με 93-61, Όλα αυτά σε μια αναμέτρηση όπου δεν αγωνίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά και ο Μίλος Τεόντοσιτς, από πλευράς Σερβίας.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε, από την «γαλανόλευκη», όντας πρώτος σκόρερ με 13 πόντους, σε μια βραδιά όπου οι διεθνείς ήταν άστοχοι, μετρώντας 19/54 σουτ!

Από τα πρώτα λεπτά η Σερβία κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να δημιουργήσει διαφορά, χάρη σε Γιόβιτς και Λούσιτς (9-4, 4′). Η Εθνική προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ, χάρη σε Καλάθη και Μπουρούση (15-11, 7′). Οι Σέρβοι όμως, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, με τον Βασίλιε Μίσιτς να φωνάζει παρών και την ομάδα του Τζόρτζεβιτς να «χτίζει» διαφορά 8 πόντων στο φινάλε του δεκαλέπτου για το 23-15.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι Σέρβοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της Εθνικής σε άμυνα και επίθεση ανέβασαν πάνω από τους 20 πόντους τη διαφορά (38-15, 15′), χάρη σε επί μέρους 13-0. Η «γαλανόλευκη« προσπάθησε να δείξει… σφυγμό με τον Σλούκα (43-19, 17′). Η κατάσταση δεν άλλαζε όμως και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Σερβία να προηγείται με διαφορά 23 πόντων στο πρώτο μέρος (45-22).

Χάρη στα τρίποντα η Εθνική κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Μπουρούσης και Παπανικολάου σκόραραν, μειώνοντας προς στιγμήν (53-32, 24′). Παρ’ όλα αυτά, οι Σέρβοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και χάρη σε Μάτσβαν και Κάλινιτς διατήρησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (63-36, 28′). Η διαφορά αυξήθηκε στο φινάλε του δεκαλέπτου, με την Σερβία να προηγείται με 30 πόντους (66-36).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί και το μόνο που έμενε ήταν να γίνει γνωστό το τελικό σκορ. Οι Σέρβοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό κια κατάφεραν να αναεβάσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, χάρη στον Γκούντουριτς (82-46, 35′). Στα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με την Σερβία να επικρατεί της Εθνικής με 93-61.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-22, 66-36, 93-61

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button