Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Επαναστατική αλλαγή της FIFA: Πέναλτι και το σπρώξιμο στον διαιτητή!

Μια ακόμη αλλαγή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο…

Το SDNA αποκαλύπτει τη νέα οδηγία της FIFA, που θα εφαρμοστεί στο νέο Champions League, και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Στο πρόσφατο clasico μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ Ισπανίας ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή (με δεύτερη κίτρινη) για θέατρο μέσα στην περιοχή της Μπάρτσα.

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής ήταν «καταπέλτης» για τον Πορτογάλο άσο καθώς, όπως έγινε γνωστό χθες, η απόφαση του Κριστιάνο να σπρώξει τον διαιτητή θα του επιφέρει συνολικά τιμωρία πέντε αγωνιστικών. Τέσσερις για το σπρώξιμο και μία για την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε από τον διαιτητή του clasico. Τι θα συνέβαινε όμως αν ο Ρονάλντο έσπρωχνε το διαιτητή βρισκόμενος στην περιοχή της δικής του ομάδας και όχι της αντιπάλου του;

Το SDNA αποκαλύπτει μία επαναστατική αλλαγή της FIFA που σχετίζεται με τη φάση της αποβολής του Κριστιάνο Ρονάλντο, και η οποία θα συζητηθεί αρκετά.

Την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα στην Ελβετία σεμινάριο διαιτητών για το Champions League, όπου η FIFA, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, έδωσε μία νέα οδηγία, η οποία θα εφαρμοστεί άμεσα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Ο νέος κανονισμός αναφέρει ρητά ότι αν ένας ποδοσφαιριστής σπρώξει τον διαιτητή μέσα στην περιοχή της ομάδας του, τότε η ενέργειά του θα οδηγεί σε αποβολή του συγκεκριμένου παίκτη και σε πέναλτι υπέρ του αντιπάλου!

Με λίγα λόγια, αν η φάση του Κριστιάνο Ρονάλντο είχε συμβεί μέσα στην περιοχή της Ρεάλ Μαδρίτης, τότε εκτός από την αποβολή του Πορτογάλου άσου, η παράβασή του θα σήμαινε ταυτόχρονα και πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα!

Στην περίπτωση που το σπρώξιμο στον διαιτητή συμβεί εκτός περιοχής, τότε θα καταλογίζεται φάουλ, με την αποβολή φυσικά να παραμένει ως τιμωρία στον ποδοσφαιριστή.

Αυτή η αλλαγή της FIFA θα προκαλέσει αρκετές συζητήσεις και μπορεί να καταλάβει κανείς από τώρα τι έχει να γίνει αν εφαρμοστεί και στα ελληνικά γήπεδα, όπου οι ποδοσφαιριστές πάνε τους διαιτητές… καροτσάκι!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button