Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ήττα ντροπή για Φενέρμπαχτσε!

Απίστευτη ήττα εντός έδρα ήττα για την Φενέρ και αποκλεισμός από την Βαρντάρ.

Εκτός Europa League έμειναν οι Τούρκοι που ηττήθηκαν με 2-1 από τη Βαρντάρ κι ενώ είχαν χάσει και στο πρώτο ματς με 2-0. Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτησε η ΑΕΚ Λάρνακας.

EUROPA LEAGUE-PLAY OFFS-ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

ΑΕΚ-Βικτόρια Πλζεν: 0-0 (1-3)

Η ΑΕΚ είχε δύσκολο έργο λόγω της ήττας με 3-1 στο πρώτο ματ από την Πλζεν, ωστόσο αν πετύχαινε γκολ στις μισές κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε, θα είχε περάσει άνετα. Αδίκησε τον εαυτό της η Κυπριακή ομάδα που έχασε τουλάχιστον 5 κλασικές ευκαιρίες με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει λευκό και την Πλζεν να πανηγυρίζει την πρόκριση στους ομίλους.

Μόλις στο 5ο λεπτό, ο  Τέτε έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Ακοράν, εκείνος έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο και από κοντά ο Τριτσκόβσκι με το κεφάλι αστόχησε για λίγο. Και στο 12’, οι παίκτες της ΑΕΚ άλλαξαν όμορφα, αλλά ο Τόμας από εξαιρετική θέση αντί να σουτάρει γύρισε προς τα μέσα αλλά ο Τριτσκόβσκι ήταν λίγο πιο μπροστά και δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα και στο 24’ μετά από κόρνερ, ο Μόισοφ πήρε την κεφαλιά αλλά απέκρουσε εξαιρετικά ο τερματοφύλακας της Βικτόρια Πλζεν. Στο 28’ ο Φλοριάν βρέθηκε μόνος με τον κίπερ της Πλζεν, ο οποίος τον νίκησε σε μοναδικό τετ α τετ και στο 45+1’, το σουτ του Μόισοφ κόντραρε και πέρασε μόλις έξω.

Στο 48’ ο Τέτε έκανε το παράλληλο γύρισμα αλλά ούτε ο Τριτσκόβσκι ούτε ο Φλοριάν πρόλαβαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 57’ έγινε η σέντρα από τη αριστερά, πήρε την κεφαλιά ο Τσέρμακ αλλά η μπάλα πήγε μόλις έξω και στο επόμενο λεπτό ο Φλοριάν μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και υπό πίεση έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε ξανά ο Χρούσκα.

Ο κίπερ της Πλζεν, είπε όχι σε νέο σουτ του Φλοριάν στο 68ο λεπτό, ενώ στο 72’ το διαγώνιο σουτ του Χέφελ, πέρασε ψηλά άουτ και στο 80’ το σουτ του ίδιου παίκτη, τράνταξε το δοκάρι της Πλζεν. Στο 83’ το σουτ του Τριτσκόβσκι πέρασε μόλις έξω,

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μουρίγιο, Καταλά, Τρούγιολς (75’ Μυτίδης), Μόισοφ, Ζόρζε, Ακοράν, Τόμας (66’ Χέφελ), Τετέτ, Τουλεμές, Τριτσκόβσκι (84’ Ρουσσιάς)

ΠΛΖΕΝ: Χρούσκα, Χούμπνικ, Ρέζνικ, Λιμπερσκί, Κολάρ (77’ Ζίβουλιτς), Χέιντα, Κόπιτς (57’ Πετρζέλα), Ζέμαν, Τσέρμακ, Χροσόβσκι, Μπακός (70’ Ρέζνιτσεκ)

Φενερμπαχτσέ-Βαρντάρ: 1-2 (0-2)

(Νοϊστάντερ 61’-Τζιγκαούρι 68’, Γκλιγκόροβ 90+1’)

Ιστορία έγραψε η Βαρντάρ Σκοπίων που κέρδισε με 2-1 τη Φενέρ στην Πόλη και με συνολικό σκορ 4-1, πέταξε έξω την «πάμπλουτη» αντίπαλό της.

Η Φενέρ πίεσε σε όλη τη διάρκεια του ματς και στο 61’ μετά από κόρνερ ο Νοϊστάντερ με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Κι όμως η Βαρντάρ δεν το έβαλε κάτω και στο 68’, βγήκε στην κόντρα, ο Τζιγκαούρι άδειασε έναν αντίπαλο, πρόλαβε και την έξοδο του αντίπαλου κίπερ και μα προβολή έκανε το 1-1.

Και στο 90+1’ οι Σκοπιανοί έφυγαν στην κόντρα και ο Γκλιγκόροβ με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 1-2.

Σούντουβα-Λουντογκόρετς: 0-0 (0-2)

Στους ομίλους η Λουντογκόρετς, που κράτησε τη λευκή ισοπαλία στην έδρα της Σούντουβα κι ενώ στο πρώτο ματς είχε κερδίσει με 2-0.

Ντιναμό Κιέβου-Μαρίτιμο: 3-1 (0-0)

(Γκαρμάς 32’, Μορόζιουκ 35’, Μποκανί 61’-Σεν 68’)

Στους ομίλους του Europa League, η Ντιναμό Κιέβου, που κέρδισε με 3-1 την Μαρίτιμο κι ενώ το πρώτο ματς είχε λήξει χωρίς σκορ.

Η Ντιναμό πίεσε από την αρχή και στο 32ο λεπτό ο Γκαρμάς με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ ενώ τρία λεπτά μετά, ο Μορόζιουκ με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ, έκανε το 2-0. Μάλιστα στο 61’, μετά από γέμισμα, ο Γκονζάλες πήρε την κεφαλιά και ο Μποκανί πάνω στη γραμμή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Στο 68’, ο Σεν μείωσε σε 3-1 από κοντά μετά απόφαση διαρκείας στα καρέ των Ουκρανών.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αλτάχ: 2-2 (1-0)

(Κιάρτανσον 41’, Γέινι 73’-Άιγκνερ 20’, Νέτζερ 59’)

Πρόκριση θρίλερ για την Μακάμπι, που έμεινε στο 2-2 με την Αλτάχ κι ενώ είχε κερδίσει στο πρώτο ματς με 1-0.

Στο 20ο λεπτό η άμυνα της Μακάμπι έκανε τραγικό λάθος και ο Άιγκνερ πλάσαρε από κοντά για το 0-1,  αλλά στο 41’ μετά από σέντρα από δεξιά, ο Σένφελντ πήρε την κεφαλιά και από κοντά ο Κιάρτανσον έκανε το 1-1. Και στο 59’ μετά από κόρνερ, ο Νέτζερ με όμορφο γυριστό έκανε το 1-2 ερνώ στο 73’ μετά από κόρνερ, ο Ατζιλί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Γέινι με πλασέ από κοντά έκανε το 2-2.

Αλεξάντρια-ΜΠΑΤΕ: 1-2 (1-1)

(Χριτσούκ 34’ πεν.-Ίβανιτς 70’, 73’)

Στους ομίλους με ανατροπή η ΜΠΑΤΕ, που βρέθηκε να χάνει από την Αλεξάντρια αλλά νίκησε με 1-2 και με συνολικό σκορ 32 πήρε την πρόκριση.

Η Αλεξάντρια άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό με πέναλτι του Κριτσούκ, αλλά οπ Ίβανιτς στο 70’ ισοφάρισε με κοντινό πλασέ και τρία λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης, έκανε και το 1-2 με κεφαλιά.

Σάλτσμπουργκ-Βιτορούλ: 4-0 (3-1)

(Νταμπούρ 7’, 38’ Γκούλμπραντσεν 38’, Μπερίσα 52’ πεν., Χαϊνταρά 88’)

Πλάκα για δεύτερο ματς έκανε η Σάλτσμπουργκ στη Βιτορούλ, καθώς την κέρδισε με 4-0 και πέρασε με συνολικό σκορ, 7-1!

Μόλις στο 7ο λεπτό οι παίκτες της Σάλτσμπουργκ έκρυψαν την μπάλα και ο Νταμπούρ σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-0, ενώ στο 38’ ο Νταμπούρ έβγαλε μαγική κάθετη μπαλιά στον Γκούλμπραντσεν που με ιδανικό πλασέ έγραψε το 2-0. Και στο 52’ ο Μπερίσα με πέναλτι έκανε το 3-0. Και στο 88’ ο Χαϊνταρα με τρομερό γκολ έκανε το 4-0.

Σερίφ-Λέγκια: 0-0 (1-1)

Παλικαρίσιά πρόκριση για τη Λέγκια κόντρα στη Σερίφ, καθώς αγωνίστηκε για 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο κι όμως πήρε τη λευκή ισοπαλία που της αρκούσε. Με 1-0 είχαν κερδίσει η Πολωνοί στο πρώτ ματς.

Από το 39’ κιόλας, η Λέγκια έχασε με κόκκινη κάρτα τον Πάζνταν κι όμως άντεξε ως το τέλος.

Ζενίτ-Ουτρέχτη: 2-0 (0-1)

(Κοκόριν 9’, 105+1’)

Σώθηκε στην παράταση η Ζενίτ που κέρδισε με 2-0 την Ουτρέχτη.

Μόλις στο 9ο λεπτό, η Ζενίτ βγήκε υποδειγματικά στην κόντρα, ο Κουζιάεβ έκοψε από δεξιά στον Κοκόριν που σχεδόν σε κενό τέρμα έκανε το 1-0.

Τα ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στο 105+1’ ο Πόλοζ έκανε όμορφη ενέργεια και σέντρα από αριστερά και ο Κοκόριν με κεφαλιά σε κενό τέρμα έγραψε το 2-0.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button