FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι ποδοσφαιριστές που συνδέουν…τον ΠΑΣ Λαμία και τον Ολυμπιακό!

Μπορεί οι δύο ομάδες του ΠΑΣ Λαμία με τον Ολυμπιακό να μην έχουν μεγάλη προϊστορία αγώνων αλλά όσο αφορά ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο… υπάρχει μεγάλη ιστορία.

Το LamiaSports σας παρουσιάζει στο πλαίσιο του Pregame του ΠΑΣ Λαμία-Ολυμπιακός τους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Ας ξεκινήσουμε με τον μεγαλύτερο ηλικιακά με τον Λουίτζι Τσενάμο να είναι ο πρώτος. Ο Ελληνοιταλός τερματοφύλακας αν και είναι γεννημένος στο Μόναχο της Γερμανίας έπαιξε κυρίως ποδόσφαιρο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό ήρθε το 1997 όπου έπαιξε μέχρι το 1999, δεν κατάφερε βέβαια να καθιερωθεί και αποχώρησε για την ομάδα του Αιγάλεω. Επέστρεψε όμως το 2000 για έναν χρόνο ακόμη στην ομάδα του Πειραιά.

Το 2016 ήρθε στον ΠΑΣ Λαμία και βοήθησε και αυτός στο να ανέβει η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Super League.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Λεάντρο Κλιμάκο Πίντο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός ήρθε από το Σάο Πάολο στον Ολυμπιακό το 2011 στις ακαδημίες του συλλόγου.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε ποτέ, αλλά το 2014 ήρθε στη Λαμία αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδι και την επόμενη χρονιά αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τους «κυανόλευκους».

Τρίτος στη λίστα είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει αφήσει ανεξίτηλο το πέρασμά του από τον ΠΑΣ Λαμία. Και ο λόγος για τον Ανδρέα Βασιλόγιαννη, ο οποίος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενος εκεί από το 2010 έως το 2013.

Στη Λαμία ήρθε πρώτα το 2014 έχοντας 17 συμμετοχές και 3 γκολ, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, αλλά το 2016 επέστρεψε στην ομάδα της Φθιώτιδας, την οποία με τα γκολ του και τις εμφανίσεις τη βοήθησε πολύ στο να ανέβει κατηγορία.

Επόμενος είναι ο Λευτέρης Ματσούκας, ο οποίος στο περσινό πρωτάθλημα της Football League έδωσε αρκετούς βαθμούς στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία με τα γκολ που πέτυχε.

Και αυτός όμως ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όταν το 2009 πήγε στις μικρές ομάδες των Πειραιωτών.

Και τώρα πάμε σε δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται τώρα στην ομάδα της Λαμίας, αλλά έχουν περάσει από την ομάδα του Ολυμπιακού.

Πρώτος είναι ο Κόστα Βιάνα Βάντερσον, ο οποίος ξεκίνησε και αυτός στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, τη σεζόν 2009.

Εκεί έμεινε έως το 2012, ενώ τη χρονιά 2011 δόθηκε δανεικός στη Δόξα Δράμας στην οποία και έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό.

Στον ΠΑΣ Λαμία ήρθε 2016 και πέρυσι αγωνίστηκε 29 φορές με τα «κυανόλευκα», ενώ θα συνεχίσει να τα φοράει για έναν ακόμη χρόνο σίγουρα.

Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος βγήκε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, παίζοντας εκεί για περίπου δύο χρόνια.

Φέτος ήρθε στην ομάδα της Λαμίας και αγωνίστηκε ως βασικός στον πρώτο αγώνα τις ομάδας αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις…

Τελευταίος στη λίστα είναι ο Μαρκ Ασίγκμπα, ο οποίος μετά από ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα με τον Φωκικό το 2013, αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό αλλά ουδέποτε αγωνίστηκε με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Φέτος ο Γκανέζος αμυντικός ήρθε στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ και έχει δείξει πως έχει πάρει τη φανέλα του βασικού «σπίτι» του…

Πιθανώς να υπάρχουν και άλλοι που να φόρεσαν τη φανέλα και των δύο ομάδων, απλά αναφέρουμε αυτούς που «άφησαν» το στίγμα τους στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button