Αφιερώματα

Αυτός είναι ο μεγάλος Εστεμπάν Καμπιάσο

Ο Εστέμπαν Ματίας Καμπιάσο Ντελέαου γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1980 στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε ακαδημίες της Αρχεντίνος Τζούνιορς. Σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δύο χρόνια μετά έρχεται ο επαναπατρισμός του για χάρη της Ιντεπεντιέντε όπου παρέμεινε για τρία χρόνια, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Το 2001 μετακομίζει για χάρη της Ρίβερ Πλέιτ όπου το 2002 κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Το 2002 γυρίζει οριστικά στα γήπεδα της της Ευρώπης με πρώτο σταθμό του ξανά την Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία πήρε το Super Cup, η δεύτερη χρονιά του στο Ισπανικό σύλλογο δεν κύλισε καλά ούτε για τον ίδιο αλλά ούτε και για την ομάδα.

Το 2004 μετακομίζει στην Ιταλία ως ελεύθερος για λογαριασμό της Ίντερ με κορυφαία στιγμή του το γκολ επί της Ρόμα στον τελικό του Coppa Italia. To 2007 με την ομάδα της Ιντερ σπάει το ρεκόρ των 27 σερί νικών και συγκέντρωσαν 97 βαθμούς. Η πορεία του προς την κορυφή ήταν δεδομένη κι αυτό επαληθεύθηκε όταν το 2010 με προπονητή τον Μουρίνιο κατέκτησε το πρώτο Champions League στην καριέρα του επί της Μπάγερν Μονάχου.

Μετά από μια δεκαετία γεμάτη επιτυχίες με την Ίντερ παίρνει την μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει και να μετακομίσει στην Λέστερ για έναν χρόνο. Παρά τι σύντομο πέρασμα του κατάφερε να μπει στις καρδιές των οπαδών με το 3 γκολ της ομάδας του που ισοφάρισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στο τέλος την κέρδισαν με 5-3.

Το καλοκαίρι του 2015 έρχεται στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού στον οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του κατακτώντας δύο πρωταθλήματα.

Όσο αφορά τις εθνικές ομάδες έχει περάσει από όλα τα κλιμάκια κατακτώντας το 1997 το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων.  Από το 2000 είναι στέλεχος της Εθνικής Αργεντινής. Κλήθηκε 52 φορές και εκπροσώπησε τη χώρα του, στο Μουντιάλ του 2006 και στο Κόπα Αμέρικα του 2007 και του 2011.

Λίγο πριν την ανακοίνωση για την λήξη της ποδοσφαιρικής του καριέρας αυτός ο μεγάλος Αργεντινός άσος πήρε πτυχίο στην προπονητική και θα μπορεί να καθίσει στον πάγκο ως βοηθός προπονητή ή πρώτος προπονητής σε ομάδα νέων .

Φωτογραφίες

     

VIDEO

https://youtu.be/xjFVgYkTiaA

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button