ΑφιερώματαΝέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ρήξη χιαστών… ο «κακός φίλος» του ποδοσφαιριστή!(pics+vids)

Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του Λουτσιάνο Νέβες, σας θυμίζουμε ποιοι γνωστοί ποδοσφαιριστές υπέστησαν ρήξη χιαστών αλλά επέστρεψαν δυνατοί….

Είναι η αχίλλειος πτέρνα για τους ποδοσφαιριστές, μεταφορικά, γιατί κυριολεκτικά οι χιαστοί βρίσκονται σε ανώτερο σημείο του ποδιού.

Ρήξη χιαστών στο ποδόσφαιρο, μπορεί να σημαίνει και ρήξη με το (ποδοσφαιρικό) μέλλον. Ή τουλάχιστον όχι πάντα. Ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν υπέφεραν τον επίπονο αυτό τραυματισμό, αλλά διένυσαν όλη την γραμμή επαναφοράς και επανήλθαν στο (κορυφαίο) αγωνιστικό επίπεδο.

Ο ίδιος ο προπονητής του Χεσέ Ροντρίγκεθ στην Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τον τραυματισμό του νεαρού Ισπανού δήλωσε, ότι γνωρίζει ως (όμοιο)παθών από πρώτο χέρι την κατάσταση του 21χρονου από τα νησιά Λας Πάλμας.

Ήταν το 1981 στο κατάμεστο Αρτέμιο Φράνκι και την αναμέτρηση της Φιορεντίνα με την Ρόμα, όταν ο Ιταλός νυν τεχνικός της “Βασίλισσας” υπήρξε θύμα του ίδιου τραυματισμού. Ο Καρλέτο, επανήλθε και επέστρεψε δριμύτερος στο Ολίμπικο αλλά και στην Μίλαν. Ο Χεσέ είναι μάλλον τυχερός, που τον έχει προπονητή.

Δείτε εδώ πως τραυματίστηκε ο Αντσελότι σε αγώνα της Ρόμα

Νόεμβρης του 2010 στο Βελοντρόμ. Η αναμέτρηση της Μαρσέιγ με την Μονπελιέ διακρίνεται για την έντασή της, ωστόσο ο τραυματισμός για τον Βάσκο έρχεται σε ανύποπτη στιγμή. Στην προσπάθειά απόκρουσης από τα αριστερά οι χιαστοί ρηγνύονται.  Έξι μήνες εξαφανίζεται από την Μασσαλία και είναι μόνιμος στο ιατρικό δελτίο. Δεν κάμπτεται, γεννημένος στην Παμπλόνα δεν θα μπορούσε παρά μονό μαχητικός να είναι, και επιστρέφει. Οι λίρες του Αμπράμοβιτς και η μεταγραφή του Τσέλσι είναι ένα δώρο πολύτιμο, η επιστροφή του από την κόλαση του τραυματισμού ανεκτίμητο.

Το βίντεο με τον τραυματισμό του είναι από τα πιο διάσημα του είδους. Ο Σουηδός υπέφερε πολλούς τραυματισμούς, ένας από τους οποίους ήταν ο πιο επίπονος. Κύπελλο UEFA,και η Σέλτικ  αντιμετωπίζει την Λυών. Ο Σερζ Μπλάν της γαλλικής ομάδας μαρκάρει τον επιθετικό της Σέλτικ αλλά δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση γι αυτό που θα συμβεί. Ο Λάρσον, βγαίνει εκτός δράσης, λίγοι πιστεύουν ότι θα επανέλθει. Το πιστεύει όμως αυτός και η Μπαρτσελόνα που θα τον εμπιστευτεί.

Ντιέγο Κόστα. Όταν έπαθε ρήξη χιαστών δεν τον ήξερε κανένας. Λογικό ο τραυματισμός του να μην γράφτηκε ούτε μονόστηλο. Ειδικά όταν έγινε κιόλας σε προπόνηση των “ροχιμπλάνκος” και όχι σε επίσημη αναμέτρηση. Το τι έγινε στη συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστό…

Η εγχείρισή του έγινε μια τα ξημερώματα και με την διαφωνία των Καταλανών ιατρών για την χρονική στιγμή, μιας και σε λίγο καιρό θα διεξαγόταν το Μουντιάλ της Γερμανίας.  Για την Καταλανία τις δύσκολες εκείνες ημέρες δεν υπήρχε Μπαρτσελόνα. Υπήρχε μόνο Τσάβι. Επιστρέφει νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Επιστρέφει οριστικά και αμετάκλητα…

Ο πιο διάσημος στην ιστορία. Το μόνιμο σημείο αναφοράς. Το φαινόμενο. Ο Ρονάλντο στο πρώτο παιχνίδι τους Κόπα Ιτάλια με την Λάτσιο στο  Ολίμπικο μπαίνει ως αλλαγή. Τραυματίζεται  και τραυματίζει (όλο το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό).

Οι χιαστοί του σπάνε, ο ίδιος δεν μπορεί να αντέξει τον πόνο και πιάνει τα πόδια του Φερνάντο Κόουτο (ο αντίπαλος που βρισκόταν πιο κοντά εκείνη την στιγμή). Κατά τα φαινόμενα δεν θα επέστρεφε ποτέ.

Τα Φαινόμενα, όπως ήταν και ο ίδιος άλλωστε, απατούν και επέστρεψε στο Μουντιάλ της Άπω Ανατολής το 2002 δηλώνοντας βροντερό παρόν.

https://youtu.be/HWUkSSFaWso

Δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι οι πιο κραυγαλέας περιπτώσεις που κατέβηκαν στην άβυσσο και επέστρεψαν πιο δυνατοί γιατί το πίστεψαν.

Το ίδιο έκαναν και πο Μότα, Εντμίλσον, Τζιουζέπε Ρόσι. Υπήρχαν και άλλοι που δεν επέστρεψαν.

Όπως στην Ελλάδα , ο Γερμκανός Καρλ Χάιντζ Πφλίπσεν που μετά τον τραυματισμό του στον Παναθηναϊκό  δεν επανήλθε ποτέ στην προτέρα κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button