Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Μαυροκεφαλίδης: «Είχα πρόταση από την ΑΕΚ αλλά την απέρριψα»

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αποκάλυψε πως η ΑΕΚ τού είχε κάνει πρόταση ανανέωσης, αλλά εκείνος την απέρριψε και στην συνέχεια εμφανίστηκε η Λιέτουβος Ρίτας.

Ο 33χρονος σέντερ παραχώρησε συνέντευξη στον sport fm και σχολίασε την νέα του εμπειρία.

Αναλυτικά είπε:

«Είναι μια καινούρια εμπειρία. Έχω πάει σε αρκετά μέρη, όπου γνωρίζεις πολλά διαφορετικά πράγματα. Δεν είμαι αυτής της άποψης, να γυρνάω δηλαδή συνέχεια, αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα. Τις πρώτες ημέρες που είμαι εδώ, είναι όλα εντάξει. Έχω ακούσει πολλά πράγματα για την ομάδα, έχει οργάνωση. Παλεύουμε με την Ζαλγκίρις για το πρωτάθλημα. Μίλησα με τον Γλυνιαδάκη πριν έρθω εδώ, για το πρωτάθλημα, για την πόλη που είναι πολύ σημαντικό για την οικογένειά μου, αλλά και για την ομάδα που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα και να προχωρήσει αρκετά στο Eurocup».

Για το αν είχε άλλες προτάσεις, είπε: «Είχα πρόταση από την ΑΕΚ που απέρριψα για διάφορους λόγους. Ήταν η μόνη σοβαρή πρόταση. Περίμενα, δεν εμφανίστηκε κάτι που να ήθελα και όταν ήρθε η Λιέτουβος νομίζω ότι έπραξα πολύ σωστά».

Για τον προπονητή της ομάδας, Ρίμας Κουρτινάιτις, δήλωσε: «Υπάρχουν όλα τα παιχνίδια πλέον στο youtube οπότε ξέρω πολλά για το παρελθόν. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα του ευρωπαϊκού και όχι μόνο μπάσκετ. Σαν προπονητή δεν τον ξέρω αν και μια ήθελε πάλι πριν κάποια χρόνια. Ξέρει τον τρόπο παιχνιδιού μου. Είχε καλές χρονιές σαν προπονητής, έχει πάρει 2-3 Eurocup, είναι καλός προπονητής. Από εκεί και πέρα ελπίζω να τον γνωρίσω ακόμη καλύτερα».

Για τον Λίνας Κλέιζα : «Είμαστε φίλοι, γνωριζόμαστε καλά αφού είμασταν και συμπαίκτες. Έχουμε μιλήσει. Έχει φύγει από το μπάσκετ αλλά παραμένει στον χώρο. Είναι φιλόδοξος όπως ήταν σαν παίκτης και τώρα που κατέχει ένα διαφορετικό πόστο στην ομάδα. Θέλει η ομάδα να πηγαίνει πολύ καλά. Είχαμε τις προάλλες μια ήττα από την Λιετκαμπέλις. Μου είπε ότι δεν κοιμήθηκε το βράδυ, κάτι που το συνέβαινε πρώτη φορά».

Για το αν είναι έτοιμος να κάνει ντεμπούτο, ανέφερε: «Μου είπαν ότι μπορεί να παίξω λίγα λεπτά, έκανα σήμερα μια προπόνηση. Η αντίπαλη ομάδα δεν είναι φόβητρο και ίσως αύριο να κάνω ντεμπούτο».

Για την ζωή στην Κίνα, υποστήριξε: «Είναι δύσκολη για έναν Ευρωπαίο, οι Αμερικανοί προσαρμόζονται πιο εύκολα. Δεν τους νοιάζει τι βλέπουν γύρω τους, έχουν δολοφονικό ένστικτο. Ακόμη και το φαγητό δεν τους νοιάζει, τρώνε ό,τι να ‘ναι».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button