UncategorizedΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μαουρίτσιο: «Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε»

Ο Ζοζέ Μαουρίτσιο μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό την Κυριακή το βράδυ, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παίξει συγκεντρωμένα επί 90 λεπτά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου κεντρικού χαφ στη Nova:

Για το πώς θα περάσει τα αυριανά γενέθλιά του: «Θα ήθελα να είμαι με την οικογένειά μου αλλά θα είμαι στην δουλειά με την ομάδα, οι αγώνες προηγούνται. Η οικογένειά μου όμως με καταλαβαίνει. Αύριο έχουμε προπόνηση και θα έχω  λίγο χρόνο μαζί τους το βράδυ».

Για το πώς του φάνηκε η Τούμπα με κόσμο στην χθεσινή ανοικτή προπόνηση: «Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία. Πριν έρθω εδώ πολλοί φίλοι που έπαιξαν στην Ελλάδα μου έλεγαν για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, πόσο τρελοί είναι, αλλά δεν είχα ακόμα την ευκαιρία να τους δω σε γεμάτη Τούμπα. Ήταν εντυπωσιακό  το γεγονός ότι σε μία προπόνηση είχε τόσο κόσμο, ήταν ένα μικρό δώρο για τα γενέθλιά μου. Περιμένω πώς και πώς να δω την Τούμπα γεμάτη σε παιχνίδια, για να μας βοηθήσει ο κόσμος».

Για το τι περιμένει στο ματς με τον Ολυμπιακό: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και θέλουν να γίνουν οι καλύτερες στην Ελλάδα. Σίγουρα θα είναι δύσκολο, όμως είμαι σίγουρος ότι εμείς έχουμε μεγάλη ομάδα έχουμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά. Πρέπει να κερδίσουμε, πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να φοβηθούμε. Θα παίξουμε με σεβασμό για τον Ολυμπιακό αλλά θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για τα εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ: «Για μας είναι λίγο δύσκολο γιατί όλα είναι νέα, προπονητές και παίκτες. Όμως βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και σε κάθε προπόνηση. Παίζοντας εκτός έδρας είναι λίγο πιο δύσκολο. Είμαι σίγουρος ότι εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για να έχουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για το αν αυτά τα παιχνίδια βγάζουν πρωταθλητή: «Ένα ντέρμπι αν το κερδίσεις σε βοηθάει πολύ. Όλα όμως τα παιχνίδια είναι σημαντικά για τον τίτλο και  όλα δίνουν τρεις πόντους. Πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα ότι θέλουμε το πρωτάθλημα, είτε παίζουμε με τους μεγάλους είτε με ομάδα που βρίσκεται πιο χαμηλά στην βαθμολογία. Πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο».

Για την εμφάνισή του με την Λαμία και αν είναι στο 100%: «Είναι δύσκολο να μιλήσεις με αριθμούς. Σίγουρα είμαι  πολύ καλύτερα από τις πρώτες μέρες που ήρθα εδώ. Έχω γνωρίσει καλύτερα τον σύλλογο και την πόλη, προσαρμόζεται η οικογένειά μου, ήταν μία μεγάλη αλλαγή για μας. Νιώθω καλά αλλά ξέρω ότι μπορώ να βελτιωθώ».

Με δεδομένη την εμπειρία του, για το τι θα έλεγε στους συμπαίκτες του πριν από το ντέρμπι: «Είμαι έμπειρος αλλά όχι γέρος! Αυτό που λέμε συνέχεια είναι ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά, να δουλέψουμε σκληρά και με όρεξη για να κερδίσουμε και να κάνουμε το καλύτερο».

Για την πιθανή μονομαχία με τον Οτζίτζα: «Αν ένας παίκτης είναι πιο συγκεντρωμένος και κερδίζει τις ατομικές μονομαχίες είναι καλό για την ομάδα. Δεν έχει σημασία όμως μόνο ένας παίκτης, πρέπει και οι 11 να είμαστε συγκεντρωμένοι και να βοηθήσουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε».

Για το τι τους είπε ο Σαββίδης στα αποδυτήρια: «Το μόνο που είπε είναι ότι πρέπει να πάμε στην Αθήνα συγκεντρωμένοι, χωρίς φόβο, για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να το απολαύσουμε. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι αλλά συγκεντρωμένοι, ξέρει την ποιότητα που έχουμε και πρέπει να πάμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι εκεί. Ξέρει ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα».

Για το γεγονός ότι κλείνει τα 29 αλλά δείχνει μεγαλύτερος: «Δεν κρύβω χρόνια, αν ξυριστώ θα φαίνομαι 23!».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button