Γενικά

Μάνδρα: Ψάχνουν ακόμα έξι αγνοούμενους

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου, που δύο 24ωρα μετά τις φονικές πλημμύρες που στοίχισαν την ζωή σε 16 συμπολίτες τους, εξακολουθούν να αναζητούν τέσσερις ακόμα ανθρώπους. Την ίδια ώρα, οι κατεστραμμένες περιουσίες τους βρίσκονται απροστάτευτες στο έλεος των κακοποιών, που ήδη ξεκίνησαν το έργο τους στα μισογκρεμισμένα από τα ορμητικά νερά κτήρια.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι οι αγνοούμενοι είναι ξανά έξι καθώς στα τέσσερα άτομα που αναζητούσαν από την Πέμπτη προστέθηκαν άλλα δύο: ένας κυνηγός και ένας άλλος άνδρας από την περιοχή Καντίνες στη Μάνδρα. Για τους δύο αυτούς αγνοούμενους ενημέρωσαν την αστυνομία οι συγγενείς τους δύο 24ωρα μετά τη θεομηνία.

Σχεδόν 30 ώρες μετά την θεομηνία άλλωστε κατόρθωσαν να βγάλουν το 16ο θύμα της τραγωδίας, έναν 50χρονο άντρα που είχε παγιδευτεί στο ίδιο του το σπίτι στην Νέα Πέραμο.

«Αν ο μπαμπάς μου είχε πεθάνει από ασθένεια θα το δεχόμουν, θα ήταν θέλημα Θεού. Τώρα όμως τον έχασα άδικα και το μόνο που ζητάω είναι να αποδοθούν ευθύνες. Ό,τι έγινε, έγινε, δεν θα μου τον φέρουν πίσω, όμως πρέπει να μιλήσουν και να πουν ποιος φταίει. Έκλεισαν 16 σπίτια», λέει η 17χρονη Άρτεμις που έχασε τον μπαμπά της Γιώργο Πολυμερόπουλο, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο».

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πέρασαν ακόμα μια πολύ δύσκολη νύχτα, καθώς δίνουν μόνοι τους τη μάχη για να επουλώσουν τις πληγές από τις φονικές πλημμύρες και να περισώσουν τα λιγοστά υπάρχοντα τους που γλύτωσαν από τη μανία της φύσης, με την πολιτεία πλήρως απούσα.

«Υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη των κατοίκων από την Πολιτεία» ανέφεραν χαρακτηριστικά και τόνιζαν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις είναι πλέον χωρίς κατάλυμα και προμήθειες, και ζουν με τον φόβο μιας νέας ισχυρής νεροποντής αλλά και με τον φόβο από τις συμμορίες που ξεκίνησαν ήδη το πλιάτσικο και επισκέπτονται τα άδεια σπίτια και τις «πληγωμένες» επιχειρήσεις.

Η… καθυστερημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή και η σύσκεψη που ακολούθησε στα γραφεία της Περιφέρειας δεν άλλαξε τα δεδομένα για τους κατοίκους της περιοχής. Κάτι καινούργιο δεν άκουσαν από τα χείλη του και όπως όλα δείχνουν στις δύσκολες ώρες που περνούν, θα συνεχίζουν να στηρίζονται στη βοήθεια των ιδιωτών, που δίνουν τρόφιμα και στον Ερυθρό Σταυρό που βρίσκεται στο πλευρό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδινε διαβεβαιώσεις ότι υπάρχουν χρήματα και ταμειακή δυνατότητα για βοήθεια προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες, ωστόσο μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς έχουν στείλει μόνο λίγα… νερά.

Άλλοι υπουργοί συνέχιζαν τις μεγαλόστομες διακηρύξεις όπως ο κ. Κουρουμπλής που διέθεσε… κρουαζιερόπλοιο για τους πληγέντες, ωστόσο οι κάτοικοι το μόνο που είδαν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης είναι λάσπη και καμία οργάνωση για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή!

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για την απαντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα υπόγεια. Οι περιπολίες της ΕΛΑΣ έχουν αυξηθεί αλλά αυτά δεν συνιστούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπισης της κατάστασης ανέφεραν χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα η ανακοίνωση της…. «βοήθειας» του κράτους για να γίνουν δημοσία δαπάνη οι κηδείες των νεκρών από τις πλημμύρες ήρθε να εντείνει την οργή των κατοίκων.

Κάτοικος της Μάνδρας αναφερόμενος στις συμμορίες που άρχισαν να δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή ανέφερε ότι «κλέβουν οτιδήποτε βρουν μπροστά τους» ενώ η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χθες την σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τέσσερις Ρομά που «επισκέφθηκαν” πλημμυρισμένο εργοστάσιο στην περιοχή της Μάνδρας για να κάνουν πλιάτσικο. Το κουαρτέτο, συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης την ώρα που φόρτωνε ένα ψυγείο σε φορτηγάκι. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσαν, τους εντόπισαν να κινούνται ύποπτα και τη στιγμή που τους είδαν να πλησιάζουν στην είσοδο του πλημμυρισμένου εργοστασίου και να φορτώνουν ένα ψυγείο και διάφορα αντικείμενα που βρίσκονταν στο χώρο όρμησαν πάνω τους και τους πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Τροχαίας, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής υπάρχουν τα εξής προβλήματα στην κυκλοφορία το πρωί της Παρασκευής:
-Διακοπή κυκλοφορίας
1) Στο 39ο χλμ της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, στα Μέγαρα, στο ρεύμα προς Αθήνα
2) Στο 35ο χλμ της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, στην Νέα Πέραμο, στο ρεύμα προς Αθήνα
3) Στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στον κόμβο Διυλιστηρίων στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο
4) Στον Κόμβο Μάνδρας, στο ρεύμα προς Μάνδρα
5) Στον 4ο χλμ της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, στο ρεύμα προς Θήβα
6) Στην διασταύρωση Μάνδρας – Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα
7) Στην οδό Στρατηγού Ρόκα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας στο ρεύμα προς Μάνδρα
8) Στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα και στο ύψος του κόμβου Οινόης, επί της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button