FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Έπαιξε με τη φωτιά»… αλλά κάηκε λίγο!

Η προσωπική ενέργεια του Όμο… και το «κρύο αίμα» του Πίτι έδωσαν τον βαθμό στον ΠΑΣ Λαμία!

Ο ΠΑΣ Λαμία κατάφερε και έφυγε από το γήπεδο της Ριζούπολης με έναν πολύ σημαντικό βαθμό, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 12η αγωνιστική της SuperLeague Σουρωτή.

Το γκολ για τον ΠΑΣ πέτυχε ο Πίτι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Όμο στο 90΄. Για τον Απόλλωνα είχε ανοίξει το σκορ ο Ελμπάζ λίγα λεπτά νωρίτερα.

Το ματς:

Το παιχνίδι στο γήπεδο της Ριζούπολης ξεκίνησε με τον ΠΑΣ Λαμία να χάνει σπουδαία ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ, όταν στο 9΄ο Βουό βρέθηκε τετ α τετ απέναντι στον Τσόβιτς, αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα νίκησε τον Ιβοριανό.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Κούρος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καστιγιέχος βρέθηκε ολομόναχος εντός της μεγάλης περιοχής, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου στο παιχνίδι, ο Απόλλωνας έχασε τεράστια ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ. Σέντρα του Κοντοέ από τα δεξιά, ο Αλμπάνης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι αμαρκάριστος, όμως η προβολή του πέρασε λίγο άουτ.

Ένα σουτ του Μάρκο Μπλάζιτς στο 17΄δεν απείλησε τον Τσόβιτς, ο οποίος είδε την μπάλα να περνάει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Νίκος Παπαδόπουλος έδειξε για ακόμη μια φορά την κλάση του, καθώς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αλμπάνη από τα δεξιά.

Mε την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Απόλλωνας έχασε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 34΄λοιπόν ο Μάατσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του εντός της μεγάλης περιοχής του ΠΑΣ Λαμία και λίγο πριν πλασάρει τον Παπαδόπουλο, ο Ασίγκμπα πέφτει με αυτοθυσία και σώζει την ομάδα του.

Αυτή ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπάμπης Τεννές έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, με τον Παναγιώτη Λινάρδο να περνάει εκτός και τον Πίτι να παίρνει θέση στην ενδεκάδα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κονέ εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά ο Παπαδόπουλος είδε ευτυχώς την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Βούλιτς στο 67΄. Ο Αλμπάζ τροφοδότησε κάθετα τον Αλμπάνη ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως ο Παπαδόπουλος έσωσε και πάλι την ομάδα του ΠΑΣ Λαμία.

Στο 85΄ο τερματοφύλακας των «κυανόλευκων» έκανε μια ακόμη σωτήρια επέμβαση, όταν ο Κύργιας μετά από κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, αλλά είδε τον Έλληνα τερματοφύλακα να του λέει «όχι».

Το 1-0 ήρθε στο τέλος του παιχνιδιού και πιο συγκεκριμένα στο 88΄όταν ο Ελμπάζ δέχθηκε την μπάλα μετά από φάουλ, έκανε κοντρόλ εντός περιοχής, πέρασε δύο αμυντικούς και πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει, Νίκο Παπαδόπουλο.

Η απάντηση δεν άργησε καθόλου να έρθει από την ομάδα της Λαμίας. Στο 90΄ο Όμο μπήκε στην μεγάλη περιοχή, ανατράπηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και ο Στυλιαράς έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Πίτι ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και με «κρύο αίμα» έκανε το 1-1!

Δυστυχώς σε ένα ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας, ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, αντιθέτως απέναντι στην ομάδα της Ριζούπολης δέχθηκε πολλές φάσεις επικίνδυνες και μη…

Το πέναλτι στο τέλος κράτησε το δύσκολο παιχνίδι αυτό στο 1-1, δίνοντας έναν πολύ σημαντικό βαθμό στον ΠΑΣ Λαμία…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλωνας Σμύρνης: (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Αλμπάνης, Μάατσι, Ανιέτε, Καστιγέχος, Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Κούρος

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Κουκόλης, Κουτρομάνος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Λινάρδος, Βουό, Βάντερσον

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button