Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

«Το μπάσκετ της Λαμίας βρίσκεται στα καλύτερα χέρια»

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος μίλησε για το πολύ καλό ξεκίνημα του Έσπερου Λαμίας, καθώς και για το όνειρο της ανόδου στη Β΄Εθνική.

Έχοντας στο ενεργητικό του ήδη μία πλούσια καριέρα, ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος διανύει την δεύτερη σεζόν του στον Έσπερο Λαμίας με μοναδικό στόχο την άνοδο της ομάδας στην Β’ Εθνική.

Ο 31χρόνος Πάουερ Φόργουορντ, μίλησε στο basketa.gr για το καλό ξεκίνημα του Έσπερου στο πρωτάθλημα, διηγήθηκε την όμορφη ιστορία που τον έφερε στην πόλη της Λαμίας και τέλος σχολίασε την σχέση με τον κόουτς Σοφογιάννη αλλά και το καταπληκτικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

-Προέρχεστε από μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Λοκρό σε έναν αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ποιο είναι το δικό σου σχόλιο για αυτό το ματς;

«Είχαμε πει εξ’αρχής πάμε στον Λοκρό να κερδίσουμε για να πάρουμε το αβαντάζ, γιατί έχουμε κερδίσει τον Κρόνο, την Πεντέλη και επίσης έχουμε διατηρήσει την έδρα μας αήττητη. Ξέραμε ότι θα ήταν ντέρμπι αλλά είχαμε πολλά να κερδίσουμε και λίγα να χάσουμε. Εννοώ ότι με την μεγάλη αυτή νίκη εάν κερδίσουμε και τον Ερμή θα πάμε ήσυχοι στο ρεπό μας με ένα πολύ καλό ρεκόρ, σε περίπτωση που είχαμε χάσει θα ήταν μία ήττα σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι που δεν θα ήταν κάτι καταστροφικό».

-Στην πόλη της Λαμίας έχουν στόχο να ανεβάσουν ξανά το μπάσκετ. Εσύ ως ένας άνθρωπος που το ζει από μέσα, πως βλέπεις αυτή την προσπάθεια να προχωράει;

 «Είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που έκανε ο Ιωνικός Λαμίας. Έχουν ακουστεί πάρα πολλά για το μπάτζετ που έχει ο Έσπερος Λαμίας και αυτά που ακούγονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες στην ομάδα με ένα καλό μισθό όπως για παράδειγμα εγώ, ο Κατράνας και ο Σέττος και οι υπόλοιπη μισή ομάδα αποτελείται από φοιτητές. Οπότε οι αριθμοί που ακούγονται για το μπάτζετ μας δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Επίσης εδώ γίνεται μία οικογενειακή προσπάθεια, όλη η Λαμία βοηθάει σε θέμα χορηγιών. Από το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ μέχρι και το μπάσκετ ο αθλητισμός στην πόλη ανεβαίνει. Και επίσης εδώ δεν υπάρχει πίεση και κριτική σε κάποια ήττα αλλά στήριξη και αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους που έκατσα και δεύτερη χρονιά».

-Πως αντιμετωπίζει ο φίλαθλος κόσμος αυτή την προσπάθεια;

 «Για να είμαι ειλικρινής ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια μας. Δυστυχώς το γήπεδο μας είναι αρκετά μεγάλο με αποτέλεσμα ο κόσμος να είναι διάσπαρτος, εάν δηλαδή είχαμε μία πιο κλειστή έδρα η παρουσία του κόσμου μας θα ήταν πιο εμφανής. Πάντως εγώ αυτό που παρατηρώ είναι πως σε κάθε αγώνα βλέπεις καινούργια πρόσωπα και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται όσο κερδίζεις».

-Πως πήρες την απόφαση να φύγεις από την Αθήνα μετά από τόσα χρόνια για να έρθεις στη Λαμία; Σου αρέσει η ζωή στην επαρχία;

 «Έγινε εντελώς τυχαία! Είχα και στο παρελθόν προτάσεις από την επαρχία αλλά δεν τις είχα δεχτεί ποτέ γιατί ήθελα να καθιερωθώ στην Αθήνα καθώς εκεί έχει περισσότερα ”μάτια” για να σε δουν να παίζεις. Πριν δύο χρόνια όμως, ήμουν στη Σαντορίνη με την αρραβωνιαστικιά μου για δουλειά όπου εκείνη την χρονική περίοδο αυτή έκλεισε στην ομάδα βόλεϊ του ΑΟΛ. Ο κόουτς Σοφογιάννης το έμαθε αυτό και έκανε αμέσως κίνηση για να πείσει και εμένα να έρθω. Εγώ με την σειρά μου δέχτηκα την πρόταση γιατί ήταν μεν καλή αλλά θα βρισκόμουν και κοντά στη γυναίκα μου. Το γιατί έμεινα φέτος όμως είναι μία διαφορετική ιστορία. Έμεινα γιατί με κέρδισαν οι άνθρωποι της ομάδας, από τον προπονητή μέχρι και τον φροντιστή και τη διοίκηση. Φαντάσου η γυναίκα μου δεν συνέχισε στον ΑΟΛ αλλά εγώ αποφάσισα να μείνω. Όποιοι έχουν προτάσεις για να υπογράψουν εδώ και με παίρνουν τηλέφωνο για να με ρωτήσουν για την πόλη, την ομάδα κτλ σε όλους λέω τα καλύτερα».

-Μιας και τον ανέφερες, ποια είναι η σχέση σου με τον κόουτς Σοφογιάννη;

 «Είμαστε φίλοι πια. Εννοείται πως θα τον ακούσω σε αυτό που θα μου πει γιατί είναι ο προπονητής μου αλλά είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος και θα σε βοηθήσει σε ότι και αν του ζητήσεις είτε είναι εντός γηπέδου είτε εκτός. Είναι ο πρώτος που θα βγει μπροστά για τον παίκτη του.Τον αγαπάμε όλοι στην ομάδα και πραγματικά παίζουμε και για αυτόν. Φυσικά, τον βοηθάει το ότι έχει παίξει και ξέρει την ψυχολογία των παικτών του ανά πάσα στιγμή».

-Τέλος, θέλω να μου πεις για τον αδερφό του κόουτς, τον Μάνθο Σοφογιάννη ο οποίος μετά την περσινή χρονιά, όπου ήσασταν και συμπαίκτες, αποφάσισε να σταματήσει. Τι κέρδισες από αυτόν τον άνθρωπο και πως βλέπεις την απόφαση του να σταματήσει το μπάσκετ;

  «Εάν με τον κόουτς είμαι μία φορά φίλος με τον Μάνθο είμαι εκατό.  Ο Μάνθος ήταν η σημαία του συλλόγου γι’αυτό τον λόγο απέσυραν και την φανέλα με το νούμερο 11 τώρα που σταμάτησε. Είναι πολύ καλό παιδί και η ήρεμη δύναμη του συλλόγου. Είχαμε μία άψογη συνεργασία πέρυσι και φέτος που έγινε προπονητής δεν έχει αλλάξει καθόλου αυτό το κομμάτι. Μπορείς να πας να του μιλήσεις, να του ζητήσεις μία συμβουλή και αυτός θα σε βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο. Και βοηθάει πολύ τον Γιάννη γιατί έχει και αυτός τεράστια εμπειρία σε υψηλό επίπεδο οπότε έχει δει πολύ μπάσκετ.

Επίσης και ο Τσουκαλαδέλης που ήταν χρόνια στον Ιωνικό Λαμίας και ο Κουρτόπουλος, ο γυμναστής μας είναι δύο άνθρωποι που βοηθάνε πάρα πολύ με την σειρά τους, γενικά όλο το τιμ είναι καταπληκτικό σε όλους τους τομείς. Θεωρώ ότι αν συνεχίσουν έτσι η ομάδα θα πάει καλά και θα ανέβει πιο ψηλά. Εννοώ ότι εδώ πραγματικά πάνε βήμα-βήμα, είναι μεθοδικοί και αγαπάνε αυτό που κάνουν, οπότε είμαι σίγουρος πως το μπάσκετ της πόλης βρίσκεται στα καλύτερα χέρια».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button