Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο 13χρονος “μπομπέρ” της Ντόρτμουντ έφτασε τα 27 γκολ σε 15 ματς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιουσουφά Μουκοκό έγινε 13 χρονών προ εβδομάδων και εξακολουθεί να σκοράρει κατά ριπάς στο πρωτάθλημα κ-17 της Γερμανίας, με συνέπεια να αυξάνεται η αμφισβήτηση για την πραγματική ηλικία του.

Ο Γιουσουφά Μουκοκό ήρθε στο προσκήνιο προ μηνών, όταν εμφανίστηκε στους τίτλους των γερμανικών ΜΜΕ ως “ο 12χρονος της Ντόρτμουντ που σκοράρει ακατάπαυστα, υπάρχουν αμφιβολίες για την ηλικία του και τα έχει με 18χρονη”.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, δεν έχει αλλάξει τίποτα από αυτά, πλην της ηλικίας του. Όχι διότι παρουσιάστηκε ένας τελείως διαφορετικός αριθμός, αφού ο πατέρας του εξακολουθεί να αρνείται ο γιος του να υποβληθεί σε τεστ με ακτίνες στον καρπό του χεριού ή από έλεγχο δοντιών, ώστε τα οστά να προσδιορίσουν την ηλικία του (αν και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντοτε 100% ορθά).

Ο Μουκοκό είχε γενέθλια στις 20 Νοεμβρίου και έτσι έγινε 13 ετών, ωστόσο συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς, φτάνοντας τα 27 γκολ σε 15 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα κ-17 της Bundesliga. Βρίσκεται με διαφορά στην κορυφή των torjäger, αφού στη 2η θέση βρίσκεται ο 16χρονος Ρενέ Μπίσκουπ της Σάλκε με… μόλις 10 τέρματα!

Με τον Μουκοκό στην ενδεκάδα της, η ομάδα της Βεστφαλίας βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αήττητη και με πέντε βαθμούς διαφορά από τη 2η Λεβερκούζεν, με συνέπεια οι… μουρμούρες για τη γνησιότητα της ηλικίας του να διογκώνονται.

Μάλιστα, ο προπονητής της ομάδας κ-23 της Μπορούσια, Ίνγκο Πρόις, είχε σημειώσει… αυτογκόλ, όταν είχε δηλώσει τον Οκτώβριο, σε συνέντευξή του στο “Spox.com”, ότι “η ηλικία του προήλθε κατόπιν εκτίμησης. Ίσως να είναι 1-2 χρόνια μεγαλύτερος, αλλά σίγουρα δεν είναι 17”. Συμπλήρωσε, δε, ότι “δεν φέρει καμία ευθύνη, επειδή δεν κλέβει ο ίδιος. Είχα δει ένα 13χρονο παιδί στην Μπάγερν, ο οποίος έμοιαζε με 18άρη. Η μοναδική διαφορά είναι ότι δεν υπήρχε τίποτα γραπτό γι’ αυτόν και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα”. Αντιθέτως, για τον διεθνή με την εθνική Γερμανίας κ-16 υπάρχει το πιστοποιητικό γέννησης από το γερμανικό προξενείο στο Καμερούν και αυτό επεσήμανε η Ντόρτμουντ, μετά από τη συνέντευξη του προπονητή της, προσπαθώντας να διορθώσει την κατάσταση.

Προς το παρόν, ο Μουκοκό συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο αστέρι του γερμανικού ποδοσφαίρου, παίζοντας με παίκτες 3-4 χρόνια πιο μεγάλους από εκείνον επισήμως και γεμίζοντας τα γήπεδα του Ντόρτμουντ με σκάουτς από όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα.

Τα γκολ του Μουκοκό

πηγή: sports-academies.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button