FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Γιάννινα vs ΠΑΣ Λαμία: Το Football Manager «λέει την αλήθεια»!(pics)

Το LamiaSports συνεχίζει το pregame του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΣ Λαμία… με ένα αφιέρωμα των δύο ομάδων μέσω του Football Manager 2018.

Όπως έχει καταλάβει, το Football Manager έχει μπει για τα καλά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με την απίστευτη βάση δεδομένων να έχει αναγκάσει ακόμη και προπονητές όπως ο Αρσέν Βενγκέρ της Άρσεναλ, να εμπιστεύεται το σκάουτ του παιχνιδιού.

Πάμε όμως τώρα να κάνουμε μια σύγκριση του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΠΑΣ Λαμία, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται την προσεχή Κυριακή, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της SuperLeague Σουρωτή.

Θα δούμε τους παίκτες «κλειδιά» των ομάδων (και όχι όλη την ομάδα) και θα τους συγκρίνουμε για να δούμε ποιος έχει το πάνω χέρι…

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Στο τέρμα… δύο Έλληνες

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο τέρμα θα δούμε τον πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνιζόταν στον ΠΑΣ, έφυγε για τον «Δικέφαλο» αλλά επέστρεψε και και επέστρεψε και στα δοκάρια των Ιωαννίνων.

Σε σύγκριση με τον δικό μας Νίκο Παπαδόπουλο, θα δούμε ότι υπερέχει ελαφρώς ο Βελλίδης, έχει επικοινωνία 12 έναντι 10 του Παπαδόπουλου, και φυσικά προσόντα 11 έναντι πάλι 10 του αντιπάλου του.

Από την άλλη ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία έχει 12 στη διανομή μπάλας και αμφότεροι έχουν 12 στα σταματήματα σουτ.

Δύο «βράχοι» στην άμυνα

Στην άμυνα των Ιωαννίων, βασικός και αναντικατάστατος είναι ένας παλιός γνώριμος της Λαμίας, ο Αλέξης Μιχαήλ. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνίζεται όλα του τα χρόνια στον ΠΑΣ, αλλά έχει περάσει για ένα εξάμηνο στη Φθιώτιδα με τη φανέλα της Λαμίας.

Σε σύγκριση με τον αρχηγός της ομάδας μας (όπου δυστυχώς δεν θα παίξει στον αγώνα της Κυριακής) Ανέστη Αναστασιάδη θα δούμε ότι ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Λαμίας, υπερέχει σε ψυχικά αποθέματα 12 έναντι 11 του Μιχαήλ, στις εναέριες μονομαχίες με 12 έναντι 12, στην τεχνική με 9 έναντι 7 αλλά και στην δημιουργικότητα με 9 έναντι 8. Από την άλλη ο αμυντικός από τα Γιάννινα είναι εμφανώς πιο γρήγορος από τον Ανέστη με 12 έναντι 7.

Δύο ποιοτικά αριστερά μπακ

Μεγάλο ρόλο και στις δύο ομάδες παίζουν τα αριστερά μπακ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τον Φόνσι, έναν πολύ ποιοτικό και τεχνίτη αριστερό μπακ.

Σε σύγκριση με τον Σάκη Παντελιάδη (σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί κανείς μαζί του στις εκτελέσεις πλαγίου) θα δούμε πως και οι δύο είναι πολύ τεχνίτες, παρόλο που είναι αμυντικοί, έχουν την τάση να βοηθούν στην επίθεση και αμφότεροι μπορούν να παίξουν και σε αλλες θέσεις.

Όπως και βλέπετε και στη φωτογραφία πιο κάτω, ο Παντελιάδης υπερέχει του Φόνσι, έχοντας 12 στην άμυνα έναντι 11 του Ισπανού, 13 στις εναέριες μονομαχίες έναντο 7, 12 στην ταχύτητα έναντι 11 του Φόνσι και στα σωματικά/φυσικά προσόντα βρίσκεται πιο πάνω με 12 έναντι 10.

Τα «τείχη» του κέντρου

Δύο πολύ έμπειροι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται ως αμυντικά χαφ στις ομάδες της Λαμίας και του ΠΑΣ Γιάννινα. Από την μία έχουμε τον δικό μας Σουλεϊμόν Όμο, και από την άλλη τον Θεμιστοκλή Τζιμόπουλο.

Ο διεθνής αμυντικός με τη φανέλα της Νέας Ζηλανδίας, είναι ένας από τους ηγέτες του ΠΑΣ Γιάννινα, με πολύ καλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σε σύγκριση με τον Όμο θα δούμε πως ο Τζιμόπουλος υπερέχει σχεδόν σε όλα επί του Ελληνονιγηριανού αμυντικού μέσου, όμως η εμπειρία του Όμο του δίνει πολλά «συν» στο παιχνίδι του.

Μάλιστα, η παρακάτω φωτογραφία μας δείχνει πως ο αμυντικός χαφ της Λαμίας, έχει 11 στην ταχύτητα, έναντι 8 του Τζιμόπουλου. Από την άλλη ο ποδοσφαιριστής των Ιωαννίνων έχει 13 στην άμυνα, 13 στα ψυχικά, 14 στις εναέριες μονομαχίες, 10 στην τεχνική, 9 στην επίθεση και 11 στην δημιοργικότητα.

Δύο «σκυλιά» του άξονα

Δύο πολύ ποιοτική ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στον άξονα των ομάδων του ΠΑΣ Γιάννινα και της Λαμίας. Από την μια ο Μάρκο Μπλάζιτς, το «μυαλό» της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ και από την άλλη ο «σκληροτράχηλος» Άντι Λίλα.

Ο διεθνής Αλβανός μέσος, έχει πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, όμως είναι εξίσου δυνατός και ανταγωνιστικός.

Σε σύγκριση ο Μπλάζιτς με τον Λίλα, θα δούμε ότι σε τεχνική και επίθεση ο Μπλάζιτς έχει καλύτερη βαθμολογία, έχοντας 11 και στις δύο κατηγορίες έναντι 9 και 10 αντίστοιχα του Λίλα. Από την άλλη όμως ο διεθνής ποδοσφαιριστής των Ηπειρωτών, έχει 12 στη άμυνα, 14 στα ψυχικά, 12 στις εναέριες μονομαχίες και 12 στην ταχύτητα, κάτι που του δίνει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους μονομαχίες.

Ο παλιός… και ο νέος στη θέση «10»

Αυτοί οι δύο και αν είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Τα «δεκάρια» των Τεννέ και Πετράκη είναι πραγματικά και οι δύο «δεκάρια» παλιάς κοπής. Παρόλο που ο ένας είναι μόλις 24 χρονών. Ο λόγος για τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη του ΠΑΣ και τον Πίτι της Λαμίας.

Αν συγκρίνουμε αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές, τότε θα δούμε πως ο Πίτι υπερέχει καθολικά σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Έχει 11 στα ψυχικά έναντι 9 του Χαλκιαδάκη, 9 στις εναέριες μονομαχίες έναντι 7, έχει 13 στην επίθεση έναντι 11 του αντιπάλου του, ενώ στην δημιουργικότητα έχει 14 έναντι 13 του Μπρούνο.

Δύο εξτρέμ… «να τα πιεις στο ποτήρι»

Στις θέσεις αριστερά της επίθεσης θα δούμε έναν γνωστό της SuperLeague εδώ και αρκετά χρόνια, τον Καρίμ Σολτάνι και έναν Ισπανό 34χρονο, που τρέχει σαν μικρό παιδί, το Νόε Ακόστα.

Ο Σολτάνι έχει μεγάλη εμπειρία από την μεγάλη κατηγορία της χώρας μας, μιας και έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Άρη, Ξάνθη και τώρα ΠΑΣ Γιάννινα.

Η σύγκριση αυτών των δύο μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς μοιάζουν σαν ποδοσφαιριστές αρκετά. Όμως, με πιο προσεκτική ματιά, θα δούμε ότι ο Ακόστα υπερέχει αρκετά έναντι του Αλγερινού εξτρέμ. Ο Ισπανός αριστερός εξτρέμ έχει καλύτερα στατιστικά στην άμυνα, στα ψυχικά, στην τεχνική, καθώς και στη δημιοργικότητα. Από την άλλη ο Σολτάνιε είναι πιο γρήγορος και το ύψος του του δίνει αβαντάζ στις εναέριες μονομαχίες.

Δύο νεαροί… στα άκρα!

Δύο νέοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται το δεξί άκρο της επίθεσης και της Λαμίας και των Ιωαννίνων. Μάλιστα έχουν και ένα κοινό. Είναι και οι δύο «απόφοιτοι» της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Κόστα Βιάνα Βάντερσον και τον Γιώργο Μανθάτη.

Ο Γιώργος Μανθάτης έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και αγωνίζεται ως δανεικός στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο νεαρά παιδιά (24 ο Βάντερσον και 20 ο Μανθάτης), θα δούμε πως ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είναι ένα βήμα πιο πάνω από τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ. Ο Βάντι, έχει 14 στη τεχνική, 12 στη δημιοργικότητα και 14 στην ταχύτητα. Αυτά είναι και τα κυριότερα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας εξτρέμ. Από την άλλη ο Μανθάτης, είναι πιο καλός στα αμυντικά του καθήκοντα και το ύψος του δίνει πλεονέκτημα στις κεφαλιές και στις μονομαχίες.

Οι «κεφαλές» της επίθεσης

Δυστυχώς ή ευτυχώς η άμυνα του ΠΑΣ Λαμία την Κυριακή αυτή θα έχει να αντιμετωπίσει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Πέδρο Κόντε. Όμως, οι «κυανόλευκοι» έχουν το δικό τους «όπλο» στην επίθεση και ακούει στο όνομα, Πατρίκ Βουό.

Ο Κόντε βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ έχοντας σε 9 παιχνίδια, 7 γκολ!

Σε σύγκριση αυτών των δύο και παρόλο που ο Βουό έχει πετύχει μόλις ένα γκολ, ενώ από την άλλη ο Κόντε έχει πετύχει 7, θα δούμε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Βέβαια, όπως είναι φυσιολογικό, ο Ισπανός επιθετικός υπερέχει του Ιβοριανού έχοντας 14 στην επίθεση έναντι 11 του Βουό, 12 στα ψυχικά και 13 στις εναέριες μονομαχίες, μιας και είναι η «σπεσιαλιτέ» του. Ο Πατρίκ από την άλλη, στα σωματικά προσόντα βρίσκεται στο 12, ενώ έχει 11 στην τεχνική και στην ταχύτητα ενώ έχει 9 στην δημιοργικότητα.

Τέλος επεισοδίου

Συνεχίζεται…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button