FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η προϊστορία… του ΠΑΣ Λαμία-ΑΕΛ!(pics+vids)

Οι αναμετρήσεις στην Football League, τα φιλικά σε Λάρισα και Λαμία αλλά και πολλά νεύρα σε όλες τις αναμετρήσεις. Αυτό είναι το ΠΑΣ Λαμία-ΑΕΛ.

ΠΑΣ Λαμία vs Λάρισα… δύο ονόματα πολλές ιστορίες!

Το LamiaSports ενόψει του αγώνα για την 15η αγωνιστική της SuperLeague, ανάνεσα στην Λαμία και τη Λάρισα, σας θυμίζει τις τελευταίες αναμετρήσεις τών δύο ομαδών.

Το pregame του αγώνα… είναι και πάλι εδώ στο LamiaSports

Μετά από έναν χρόνο λοιπόν ο ΠΑΣ Λαμία και η ΑΕΛ θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι αυτή τη φορά όμως στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Με αφορμή τον αγώνα αυτόν, το LamiaSports θα σας «γυρίσει πίσω στο χρόνο» και θα πάμε στο όχι και τόσο μακρινό 2015 και στο πρωτάθλημα της Football League.

Η πρώτη αναμέτρηση:

Ήταν η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και η κλήρωση έφερε τον ΠΑΣ να ταξιδεύει στη Λάρισα για να παίξει με την τοπική ομάδα.

Το πανέμορφο «AEL FC Arena» θα άνοιγε μετά από πολύ καιρό και πάλι τις πόρτες του για το κοινό της ομάδας και αναμενόταν να υπάρχει καυτή ατμόσφαιρα.

Στο 17΄ ο Μπουντόπουλος έκανε το σουτ, ο Ρίζος απέκρουσε την μπάλα, αλλά ο Μαρουκάκης από κοντά έκανε το 1-0.

Στο 23΄ του αγώνα ο διαιτητής Φωτιάδης ακύρωσε γκολ του Νεόφυτου, ως φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα και στο 41΄ ο Μαρουκάκης έβαλε και δεύτερο τέρμα, με δυνατό σουτ εκτός περιοχής.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Μπουντόπουλος έκανε το τελικό 3-0 υπέρ της ομάδας του.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Καβουσάκης, Νικολακάκης, Μονιάκης, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο (66’ Καπός), Μαρουκάκης (71’ Μπόγιοβιτς), Μπουντόπουλος, Ροβίθης (75’ Κουτσιανικούλης).

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ: Ρίζος, Ζουλιώτης (81’ Πίντο), Κοτσώνης, Πίντο, Τσαμούρης, Σαλιγαρδάκης, Ενγκουέμ, Τζόκιτς (56’ Καραλής), Σέρτζιο, Νεόφυτος, Καραγιάννης (62’ Τριανταφυλλάκος).

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

Α’ βοηθός: Γιώργος Κελάζογλου (Χαλκιδικής)

Β’ βοηθός: Βασίλης Μωυσιάδης (Γρεβενών)

4ος διαιτητής: Απόστολος Σημαιάκης (Χαλκιδικής)

Δείτε τα γκολ:

Η δεύτερη αναμέτρηση:

Στη δεύτερη αναμέτρηση όμως, η οποία έγινε στις 8 Φεβρουαρίου του 2016, ο ΠΑΣ Λαμία είχε την απάντηση για τη Λάρισα, όχι με εμφατικό τρόπο βέβαια αλλά με καθαρή νίκη.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού είχε πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Κρίστιαν Μίλιεβιτς.

Το γκολ προήρθε από καταπληκτική αντεπίθεση της ομάδας της Λαμίας, με τον Μπαλού να κλέβει την μπάλα να βγάζει κάθετη πάσα στον Σιατραβάνη, ο οποίος έκανε το σουτ. Ο Καβουσάκης όμως δεν μπλόκαρε καλά την μπάλα και ο Μίλιεβιτς πήρε το ριμπάουντ κάνοντας το τελικό 1-0 υπέρ του ΠΑΣ.

Λαμία (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος (λ.τρ. 84’ Παπαργυρίου), Ντάσιος, Κοτσώνης, Σιλιγαρδάκης, Μπαλού (80’ Λεάντρο), Καραγιάννης, Σιατραβάνης, Μίλιεβιτς (72’ Τόσκας), Πίντο

Λάρισα (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχωφ, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος (60’ Λαμπρόπουλος), Ουρτάδο (62’ Βαρέλα), Ροβίθης (62’ Ανστασόπουλος), Πάτο, Μπόγιοβιτς

Δείτε το γκολ:

Τα φιλικά των «νεύρων»

Εκτός όμως από τις αναμετρήσεις για την Football League, έχουμε και αρκετά φιλικά παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Στις 29 Αυγούστου του 2015, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε την ΑΕΛ, στο ΔΑΚ Λαμίας όπου και ηττήθηκε με σκορ 0-2.

Το 1-0 έγινε μόλις στο 3΄, όταν ο Νικολακάκης έκανε παράλληλη σέντρα και ο Κοτσώνης στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το 2-0 σημειώθηκε στο 55΄ ο Μπουντόπουλος  σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και νίκησε το Ρίζο.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε μπροστά σε περίπου 600 θεατές ανάμεσα στους οποίους ήταν 50 φίλοι της Λάρισας και μεταξύ αυτών ο Αλέξης Κούγιας και διακόπηκε δύο φορές από τον διαιτητή Τζοβάρα για να επέλθει ηρεμία.

Για τις δύο ομάδες αγωνίστηκαν:

ΛΑΜΙΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Καραγιάννης, Ενγκουέμ, Κοτσώνης, Ζουλιώτης, Αντωνίου, Νεόφυτος, Τόσκας, Καλλέργης, Τσαμούρης, Κοντέων. 

Έπαιξαν και οι: Καλαϊτζίδης, Μπουλούλης, Jokic, Αλεξίου, Παπαευθυμίου

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης (56΄ Ξενοδόχοβ), Κοντοχρήστος (57΄ Μονιάκης), Νικολακάκης (46΄ Κομεσίδης), Βέρτζος (88΄ Σουλιώτης), Γιοβάνοβιτς (74΄ Χάμος), Μπανούσης (66΄ Λαμπρόπουλος), Αναστασόπουλος (46΄ Ναγιάρ), Χοντζάλι (46΄ Μασούρας), Μπουντόπουλος (65΄ Ροβίθης), Ουρτάδο (80΄ Καμπλιώνης), Πάτο (84΄ Οικονομόπουλος).

Το φιλικό του καλοκαιριού

Πάμε να θυμηθούμε τι έγινε στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο φιλικό του καλοκαιριού στο «AEL FC Arena».

Χωρίς νικητή η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τη Λαμία με τον ισχυρό άνδρα των «βυσσινί» να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή.

Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν με τον Μίλος Ντέλετις στο 74′, στον φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (29/7), αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 85’ με τον Ματέι Ποντλόγκαρ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Ωστόσο τα αίματα «άναψαν» στο 58′ όταν ο Αλέξης Κούγιας, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Βαγγέλη Γρατσάνη.

Αφορμή στάθηκε ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα του Ασίγκμπα στον Ντοντό, γεγονός που έκανε έξαλλο τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, ο οποίος πλησίασε τον διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Φάρκας, Ζίζιτς, Ρέντζας, Γουάλας, Φατιόν, Αναστασόπουλος, Ντοντό, Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης. Έπαιξαν και οι: Κρητικός, Περόνε, Αγρόδημος, Καλύβας

ΛΑΜΙΑ: Πίτκας, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Κουτρομάνος, Βασιλαντωνόπουλος, Ακόστα, Όμο, Μπλάζιτς, Βουό, Μπουλούλης, Ασίγκμπα.

Έπαιξαν και οι: Παπαδόπουλος, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Καραγιάννης, Πόντλογκαρ, Τσούκαλος, Φράγκος, Τσέλιος, Πατσαρούχας, Μανιάς

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button