ΑφιερώματαΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Στον «αστερισμό» του Μιραλάς!(pics-vids)

Το προφίλ του «γνωστού-άγνωστου» Κέβιν Μιραλάς που επιστρέφει στον Ολυμπιακό και εκεί που αγαπήθηκε όσο πουθενά αλλού.

Μπορεί σήμερα ο Ολυμπιακός να δίνει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Λάρισα στο ΑΕΛ FC Arena, αλλά οι φίλοι της ομάδας ζουν για την στιγμή που ο Κέβιν Μιραλάς θα πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα (στις 22:00) για να τελειώσει και επίσημα ο δανεισμός του.

Το LamiaSports έχοντας συλλέξει όλες τις πληροφορίες του Βέλγου επιθετικού σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα προς τιμήν ενός «πιστολέρο» των γηπέδων.

Ας ξεκινήσουμε:

Ο Κέβιν Μιραλάς είναι γεννημένος στις 5 Οκτωβρίου του 1987 στη Λιέγη του Βελγίου και αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Λίγοι γνωρίζουν πως ολόκληρο το όνομά του είναι Kevin Antonio Joel Gislain Mirallas y Castillo, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε γιατί τον προσφωνούμε απλά Κέβιν Μιραλάς…

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Μιραλάς τα πραγματοποίησε στη Γαλλία και όχι στο Βέλγιο, καθώς από το 2004 έως το 2008 αγωνιζόταν στην Λίλ.

Φόρεσε 76 φορές τη φανέλα της Λιλ ενώ πέτυχε μάλιστα και 10 γκολ συνολικά.

Έπειτα ήρθε η μετακίνησή του στην επίσης γαλλική Σεντ Ετιέν με την οποία όμως δεν είχε και τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του. Έπαιξε σε 52 παιχνίδια και πέτυχε σύνολο 3 γκολ.

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην καριέρα του άνοιξε το καλοκαίρι του 2010 όπου ήρθε δανεικός στον Ολυμπιακό και πάτησε Ελλάδα για πρώτη φορά.

Την πρώτη χρονιά στο λιμάνι αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια και πέτυχε 14 γκολ. Έκανε πραγματικά μια εξαιρετική χρονιά με την «ερυθρόλευκη» φανέλα κάτι που ανάγκασε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον αγοράσει την επόμενη χρονιά.

Η δεύτερη χρονιά στον Ολυμπιακό ήταν ακόμη καλύτερη για τον Βέλγο 30χρονο εξτρέμ. Μπορεί οι συμμετοχές του να μειώθηκαν αλλά τα γκολ του αυξήθηκαν. 25 οι συμμετοχές του και 20 τα γκολ του συνολικά.

Οι καλές εμφανίσεις όμως σε συνδυασμό με την παρουσία του και στην Εθνική Βελγίου, έφεραν στο Πειραιά την Έβερτον, η οποία το 2012 αγόρασε τον Μιραλάς.

Στην Premier League αγωνίστηκε σε 151 παιχνίδια και έχει πετύχει μέχρι στιγμής 29 γκολ.

Όμως, εχθές έγινε γνωστό πως ο Κέβιν Μιραλάς θα αγωνίζεται από σήμερα με τη φανέλα του Ολυμπιακού ξανά, για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ως δανεικός.

Ο «κανονιέρης» των «ερυθρόλευκων» είναι και διεθνής με όλες τις εθνικές του Βελγίου με αρκετές συμμετοχές και πολλά γκολ στο ενεργητικό του.

Jul 1, 2014; Salvador, BRAZIL; Belgium forward Kevin Mirallas (11) celebrates an overtime goal against USA during the round of sixteen match in the 2014 World Cup at Arena Fonte Nova. Belgium defeated USA 2-1 in overtime. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button