ΑφιερώματαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Δέκα ομάδες… που δεν υπάρχουν πλέον!(pics-vid)

Το LamiaSports σας παρουσιάζει δέκα ομάδες από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που κάποτε υπήρχαν αλλά τώρα έχουν εξαφανιστεί.

Πολλές ομάδες από όλες τις χώρες του πλανήτη έχουν πάψει πλέον να υπάρχουν. Ομάδες άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά και ομάδες μεγάλες που είχαν κάνει το όνομά τους πριν από κάποια χρόνια, έχουν πάψει πλέον να υπάρχουν.

Το LamiaSports, βρήκε 10 από αυτές και σας τις παρουσιάζει:

  • KSV Βάρεγκεμ

Ιδρύθηκε το 1925 στο Βέλγιο, αγωνίστηκε αρκετές φορές στην πρώτη κατηγορία του Βελγίου, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πάρει το πρωτάθλημα.

Διαλύθηκε το 2001 

  • FC Άμστερνταμ

Η ομάδα με ιστορία μόλις δέκα χρόνια. Ιδρύθηκε στις 20 Ιουνίου του 1972 και διαλύθηκε τον Μάϊο του 1982.

Μπορεί να έχει μικρή ιστορία σαν ομάδα, αλλά κατάφερε την σεζόν 1974-75 να πάρει μέρος στο UEFA Cup, όπου και κέρδισε την παντοδύναμη τότε, Μίλαν.

  • Λος Άντζελες Άζτεκς

Ακόμη μικρότερη ιστορία έχει μια ομάδα από την Αμερική, καθώς η Λός Άντζελες Άζτεκς, ιδρύθηκαν τον Δεκέμβριο του 1973 και τον ίδιο μήνα του 1981… απλά διαλύθηκαν σε μία νύχτα.

Βέβαια στα λίγα χρόνια παρουσία της στο Αμερικανικό πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει αρκετές φορές μέρος στα πλέι-οφ, ενώ το 1974 πήρε το πρωτάθλημα Αμερικής.

  • Dalian Shide 

H κινεζική Dalian Shide μόνο άγνωστη δεν είναι, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί πλέον να μην υπάρχει, καθώς διαλύθηκε το 2012, αλλά έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα της χώρας της 8 φορές, άλλες 2 φορές το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, ενώ έχει αλλάξει και 6 φορές όνομα.

Η συγκεκριμένη ομάδα ιδρύθηκε το 1955.

  • Γουίμπλετον

Και τώρα μια ομάδα, η οποία μπορεί να διαλύθηκε αλλά πλέον αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της Αγγλίας με άλλο όνομα. Και αυτή δεν ειναι άλλη από τον Γουίμπλετον FC ή όπως είναι τώρα γνωστή ως MK Dons.

Η Γουίμπλετον ιδρύθηκε το 1889 με το όνομα Wimbledon Old Centrals, αλλά το 2004 διαλύθηκε το παλιό σωματείο και πλέον ακούει στο όνομα, Milton Keynes Dons.

Είναι ιστορική ομάδα του Νησιού με συμμετοχή στο Intertoto Cup του 1995, παίζοντας τότε με Μπούρσασπορ, Κόσιτσε, Μπειτάρ Ιερουσαλήμ και Σαρλερουά.

  • SV Austria Salzburg

Μία ακόμη ομάδα που έχει «διαλυθεί» και πλέον αγωνίζεται με άλλο όνομα είναι η SV Austria Salzburg.

Η ομάδα που ιδρύθηκε το 2005, πλέον δεν υπάρχει αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε έχει μετονομαστεί σε Red Bull Salzburg. Έχει κερδίσει αρκετά τοπικά πρωταθλήματα ενώ αρκετές φορές προσπάθησε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία της Αυστρίας.

  • Amica Wronki

Είχε κατακτήσει 3 φορές το πολωνικό Κύπελλο. Είχε κατακτήσει 2 φορές το SuperCup Πολωνίας και έχει συμμετάσχει πάνω από πέντε φορές σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο λόγος βέβαια για την Amica Wronki, η οποία έχει διαλυθεί πλέον από το 2007, ενώ το έτος ίδρυσή της ήταν το 1992.

Ακρετοί σπουδαία ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα της, όπως οι Ραφάλ Μουράφσκι, Ντάριουζ Ντούντκα, Μάρτσιν Βασιλέφσκι αλλά και ο «Έλληνας» Μάριουζ Κουκιέλκα, ο οποίος έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

  • Rangers

Λίγοι γνωρίζουν πως η Ρέιντζερς όπως την ξέραμε όλοι δεν υπάρχει πλέον. Μετά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα και οι πτώσεις κατηγοριών, ο σύλλογος με ιστορία από το 1876, άλλαξε επί της ουσίας όνομα και Rangers μετονομάστηκε σε The Rangers Football Club Ltd.

Η ιστορία της μεγάλη και η έχθρα της με την Σέλτικ ακόμα πιο μεγάλη.

  • Dukla Prague

Με ιστορία από το 1948 έως το 1996 η Dukla Prague έκανε ένα γρήγορο αλλά πολύ σημαντικό πέρασμα από τον τσέχικο αλλά και το πανευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τρεις χρονιές αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Τσεχίας, έχοντας στις τάξεις της σπουδαίους ποδοσφαιριστές της εποχής εκείνης, με μεγαλύτερο όνομα αυτό του Τζόσεφ Μάσουπουστ, ο οποίος είχε αναδειχθεί καλύτερος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής το 1962.

  • Parma

Ένα όνομα, μια ιστορία. Η Πάρμα που όλοι ξέραμε δεν έχει καμία σχέση με την ιταλική ομάδα που αγωνίζεται τώρα στο πρωτάθλημα της Serie B και διεκδικεί την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία.

Η ομάδα που ανέδειξε τους Μπουφόν, Νέστα, Κρέσπο, Βερόν, καθώς και πολλούς άλλους αναγκάστηκε 2015 να διαλυθεί, λόγω οικονομικών προβλημάτων και πραγματοποιήθηκε επανίδρυση λίγους μήνες μετά τον ίδιο χρόνο, αλλά από την Serie D.

Πλέον βρίσκεται στα χέρια κινεζικών επιχειρήσεων και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα του παρελθόντος. Η Πάρμα, εκτός ότι είναι μία από τις ιστορικές ομάδες της Ιταλίας, έχει κατακτήσει 2 φορές το UEFA Cup, 3 φορές το Coppa Italia και 1 φορά το Super Cup Ευρώπης.

Δείτε το συνολικό βίντεο με τις ομάδες:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button