Άλλα αθλήματαΓενικά

Πρωτάθλημα με τη νέα Υamaha M1 θέλει ο Ρόσι

Η ιαπωνική μάρκα έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας Yamaha M1, με την οποία θα τρέξουν εφέτος ο Βαλεντίνο Ρόσι και ο Μάβερικ Βινιάλες, που ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2020.

Η Yamaha παρουσίασε στη Μαδρίτη τη νέα Μ1 των Βαλεντίνο Ρόσι και Μάβερικ Βινιάλες, που διαφοροποιείται από την περυσινή κυρίως στα «χρώματα του πολέμου», ενώ αντίθετα δεν έχει σημαντικές διαφορές στα μηχανικά μέρη και στα ηλεκτρονικά της. Η νέα μοτοσικλέτα θα χρησιμοποιηθεί στις τρεις φάσεις δοκιμών στη Μαλαισία, στην Ταϊλάνδη και στο Κατάρ, από όπου θα ξεκινήσει και το εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Ο υπεύθυνος της Yamaha για το MotoGP, Κουίτσι Τσούγι, δήλωσε στη Μαδρίτη, ότι εφέτος υπάρχει για την ιαπωνική ομάδα μόνον ένας στόχος, το πρωτάθλημα. Συμπλήρωσε επίσης, ότι η Yamaha θα συνεχίσει την εμπλοκή της στο MotoGP, επειδή της προσθέτει αξιοπιστία και κύρος στις μηχανές παραγωγής της.

Από την πλευρά του, ο Ρόσι υπογράμμισε τη σημασία των χειμερινών δοκιμών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι δοκιμές είναι πολύ σημαντικές, γιατί μπορείς να μαντέψεις, τι θα συμβεί στη σεζόν. Θα είναι αρκετά δύσκολα. Η προηγούμενη χρονιά δεν πήγε καλά. Μπορούμε καλύτερα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στη μοτοσικλέτα. Τα ηλεκτρονικά είναι ένα θέμα, όμως θα πρέπει να δούμε και τις άλλες λεπτομέρειες».

Ο Μάβερικ Βινιάλες έκανε την έκπληξη, ανακοινώνοντας την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του με τη Yamaha έως το 2020, ενώ δεν έκρυψε και αυτός τις προθέσεις του δηλώνοντας ότι «θέλω να είμαι από τον πρώτο αγώνα δυνατός και να ανεβαίνω σε κάθε αγώνα στο βάθρο. Σε τελική ανάλυση επιδιώκω να παλέψω για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να αποφύγουμε τα λάθη της προηγούμενης σεζόν και επιθυμούμε μία μοτοσικλέτα με εξαιρετική ευστάθεια, που θα είναι ανταγωνιστική και σε βρόχινους αγώνες».

πηγή: gazzetta

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button