Άλλα αθλήματα

«Κάθε χρόνο περιμένουμε το κάτι παραπάνω»

Το άθλημα της πάλης, προσέφερε πολλές επιτυχίες το 2017 και για τη νέα χρονιά οι οιωνοί είναι ακόμα καλύτεροι.

Τα νέα ταλέντα που υπάρχουν στο άθλημα, προϊδεάζουν ότι η ελληνική πάλη πολύ σύντομα θα επιστρέψει στις μεγάλες δυνάμεις παγκοσμίως.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) βρέθηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης παίδων-κορασίδων και μίλησε με τον πρόεδρος της ΕΛΟΠ, Δημήτρη Τραμπάκουλα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο μεγάλος στόχος της ομοσπονδίας είναι οι πολλές συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Η συνέντευξη του Δημήτρη Τραμπάκουλα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΕΡ: Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων αγωνίστηκαν περισσότερα από 300 παιδιά κι έδειξαν ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα. Ποια είναι η γνώμη που έχετε αποκομίσει;
«Επιβεβαιώθηκε ότι η Πάλη συνεχίζει να ανεβαίνει, όπως μπορείτε να τα δείτε κι εσείς. Η συμμετοχή κάθε χρόνο αυξάνεται γιατί γίνεται προσπάθεια από τη διοίκηση, από τους προπονητές, από τους αθλητές και τα σωματεία. Προσπαθούμε να είμαστε όλοι ενωμένοι. Είναι βέβαιο πως εάν υπάρχει συνοχή σε ένα άθλημα, τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και ουσιαστικά».

ΕΡ: Στο περιθώριο του πρωταθλλήματος, βραβεύσατε τους κορυφαίους αθλητές του 2017. Τους 25 αθλητές που έφεραν επιτυχίες στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Φαντάζομαι ότι είστε διπλά χαρούμενος γιατί αυτοί οι αθλητές βγήκαν από το αναπτυξιακό σας πρόγραμμα?
«Τα μετάλλια αυτά είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς πολλών ετών. Της νέας αλλά και της παλαιάς διοίκησης. Είναι ένα αποτέλεσμα πολλών χρόνων που σιγά σιγά έχει αρχίσει και ανθίζει και πιστεύω ότι θα έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ιδιαίτερα όμως νιώθω πολύ όμορφα και είμαι συγκινημένος, όχι μόνο γιατί αυτοί οι αθλητές κάθε χρόνο αυξάνονται και μας φέρνουν περισσότερες επιτυχίες, αλλά γιατί το πανελλήνιο πρωτάθλημα έγινε προς τιμήν του Ντίνου Παπαγεωργίου. Ενός φίλου που απεβίωσε πριν το καλοκαίρι κι ο οποίος είχε προσφέρει πάρα πολλά στο άθλημα».

ΕΡ: Ενόψει του 2018 τι περιμένετε;
«Κάθε χρόνο περιμένουμε το κάτι παραπάνω. Σίγουρα προσπαθούμε με αυτά τα χρήματα που παίρνουμε να τα διοχετεύουμε σωστά και μέχρι στιγμής έχουμε αποτελέσματα. Εχουμε πολλές διακρίσεις σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο και θεωρώ ότι η νέα χρονιά θα είναι ένα 10% καλύτερη. Γιατί έχουμε νέα παιδιά, μικρούς σε ηλικία, οι οποίοι αναπτύσσονται και βλέπεις μεγάλη βελτίωση. Ο στόχος μας είναι το 2020 που πιστεύουμε ότι θα έχουμε πολλές συμμετοχές».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button