Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Με άνεση, στυλ και…τεσσάρα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε σαν σίφουνας στο ΟΑΚΑ, διέλυσε με 4-0 την Ξάνθη έπειτα από ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο με τον Βράνιες να κάνει όργια πετυχαίνοντας χατ τρικ και μείωσε εκ νέου την απόστασή της από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ, στους δύο πόντους.

ΑΕΚ να την πιεις στο ποτήρι. Η Ένωση πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στην Ξάνθη να ελπίζει. Ο Βράνιες μετατράπηκε σε τιμωρό των Ακριτών και έφτασε σε ένα μοναδικό επίτευγμα για στόπερ, πετυχαίνοντας χατ τρικ και θέτοντας τα θεμέλια για τη νίκη της ομάδας του.

Όλα ξεκίνησαν στο 4ο λεπτό, όταν ο διαιτητής έδωσε φάουλ σε μαρκάρισμα του Μελιόπουλου πάνω στον Λιβάγια. Όπως έδειξαν τα ριπλέι η παράβαση έγινε πάνω στη γραμμή και ως εκ τούτου έπρεπε να δοθεί πέναλτι και όχι απλό φάουλ. Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στη συγκεκριμένη φάση και έτσι το λάθος του ρέφερι δεν κόστισε.

Ο Γκάλο εκτέλεσε το στημένο και η μπάλα αφού πρώτα βρήκε σε σώματα αμυντικών κατέληξε στον Τσιγκρίνσκι που με κεφαλιά γέμισε στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί βρέθηκε ο Βράνιες που (από θέση οφσάιντ) έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν νωρίς αυτό που έψαχναν χωρίς ωστόσο το συγκεκριμένο επίτευγμα να μετριάσει την ορμή τους. Στο 13′ ο Μπακασέτας (που ήταν εξαιρετικός σήμερα), εκτέλεσε το φάουλ και ο Ζίβκοβιτς αναγκάστηκε σε εκπληκτική επέμβαση ενώ στο 18′ ο ίδιος παίκτης έπιασε το σουτ εντός περιοχής με τη μπάλα να εκτρέπεται σε κόρνερ μετά από κόντρες. Ο Μπακασέτας ανέλαβε να εκτελέσει τη στατική φάση και βρήκε ιδανικά τον Βράνιες που σηκώθηκε ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής και κάρφωσε με κεφαλιά τον Ζίβκοβιτς για το 2-0.

Η Ξάνθη έδειχνε ξαφνιασμένη και ανήμπορη να αντιδράσει. Αυτό αντικατοπτρίστηκε και στις ευκαιρίες της που ήταν ελάχιστες. Η σημαντικότερη ήταν ένα μακρινό σουτ του Μπρίτο που όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 33′ έφτασε σε τρίτο τέρμα, πάλι με τον Βράνιες! Ο Μπακασέτας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βόσνιος στόπερ με το κεφάλι και πάλι, έστειλε το τόπι να αναπαυτεί στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά τελειώσει σε αυτό το σημείο, με τους γηπεδούχους πάντως να μην αφήνουν το πόδι από το…γκάζι. Λίγο πριν το τελευταία σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο, ο Μπακασέτας αξιοποίησε ιδανικά τη σέντρα πάρε-βάλε του Γκάλο από τα δεξιά και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του “δικεφάλου”.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός και οι ευκαιρίες-ιδίως της ΑΕΚ-δεν ήταν λίγες, ωστόσο η αστοχία, η ατυχία αλλά και η ικανότητα του Ζίβκοβιτς που δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε, διατήρησαν τα επίπεδα του σκορ στο 4-0.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ μείωσε εκ νέου στους δύο βαθμούς τη διαφορά της από την κορυφή και συνεχίζει να κυνηγάει τον ΠΑΟΚ στην κούρσα του τίτλου.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (65′ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Μπακασέτας (59′ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (70′ Γιακουμάκης), Αραούχο.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά (80′ Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Μπρίτο, Κασάδο (46′ Μεχία), Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Ντζουρίτσκοβιτς (59′ Τριάδης), Μπαξεβανίδης, Σιλά, Λισγάρας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button