Α΄ ΦθιώτιδαςΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Γκολ και θέαμα στους Ευρυτάνες

Αν και δυσκολεύτηκε κατά διαστήματα, ο Ευρυτανικός ήταν καλύτερος στο γήπεδο και ξεπέρασε δίκαια το εμπόδιο της Δόξας Μοσχοχωρίου με σκορ 4-2.

Ωραίο παιχνίδι στο γήπεδο των Ευρυτάνων με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τη Δόξα στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του Α τοπικού Φθιώτιδας. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν δίκαια στο τρίποντο που τους διατηρεί στα ανώτερα βαθμολογικά στρώματα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ευρυτανικό να διεκδικεί και να κατακτά από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κλείνει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Η πρώτη κλασική ευκαιρία ήρθε μόλις στο 3ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Χαλαστάνης έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ.

Το γήπεδο είχε…κατηφόρα και ο Ευρυτανικός κατάφερε στο 6′ να πετύχει ότι δεν μπόρεσε με τον Χαλαστάνη στο 3′. Ο Στυλιανός πραγματοποίησε την επέλαση από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα την κατάλληλη στιγμή και ο Παπακώστας εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αδυναμία των αμυντικών να διώξουν και με κοντινό βολέ έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Γιολδάση.

Η ορμή και η φούρια των γηπεδούχων συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στο 9′ οι Μιχαήλ και Ζήσιμος συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο ωστόσο να μην τελειώνει σωστά τη φάση. Σε αυτό το σημείο του ματς, κάθε κατεβασιά του Ευρυτανικού…μύριζε γκολ και η Δόξα έδειχνε να τα έχει χαμένα, μην μπορώντας να αντιδράσει.

Στο 14′ ο Ζήσιμος χτύπησε το φάουλ από αριστερά και ο Παπανάγνου πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει ψηλά άουτ ενώ στο 22′ ήρθε ακόμα μια κλασική ευκαιρία, με τον Μιχαήλ να βγάζει τη συρτή σέντρα και τον Μιμηγιάννη να καταφέρνει να…χάσει το άχαστο, πλασάροντας άουτ από κοντινή απόσταση.

Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων…ψήνονταν για ώρα και τελικά…ξεφουρνίστηκε στο 38′ της αναμέτρησης. Ο Παπανάγνου έδειξε την ποιότητα του κάνοντας μακρινή διαγώνια μπαλιά ακριβείας, με τον Μιχαήλ να κατεβάζει σωστά και να πλασάρει ψύχραιμα τον Γιολδάση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τη Δόξα, ήρθε και το τρίτο γκολ τρία λεπτά αργότερα, για να εδραιώσει το προβάδισμα  των γηπεδούχων. Ο Μιχαήλ δέχθηκε μια βαθιά μπαλιά, τσίμπησε τη μπάλα και ανατράπηκε εντός περιοχής με τον διαιτητή Μπλούνα να καταλογίζει σωστά το πέναλτι. Ο Στυλιανός που ανέλαβε την εκτέλεση δεν λάθεψε και με στυλ…Πανένκα έγραψε το 3-0.

Ο Ευρυτανικός βρίσκονταν σε θέση ισχύος, ωστόσο η Δόξα δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη.

Στο 45′ ο Στυλιανός από…ωραίος έγινε μοιραίος καθώς έκανε πέναλτι στον Ζαλαώρα. Ο Λατσούδας από τα 11 μέτρα έγραψε το 3-1 πριν βγει το ημίχρονο και η Δόξα απέκτησε από το πουθενά (και εντελώς κόντρα στη ροή), παλμό!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ευρυτανικό να χάνει μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όμως ο Ντεμίρης δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιολδάση στο τετ α τετ. Και επειδή όποιος δεν τα βάζει…τα τρώει, ήρθε ο Νάσιος στο 57′ με ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής για να κάνει το 3-2 και να βάλει φωτιά στο ματς!

Οι φιλοξενούμενοι πήραν ώθηση από τη μείωση του σκορ, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι σάστισαν προσωρινά και έδωσαν χώρους. Ωστόσο η Δόξα αν και είχε την πρωτοβουλία δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Γιόβα και απλά διατηρούσε μια ανούσια και φλύαρη κατοχή.

Σταδιακά και όσο περνούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τα ηνία του ματς και απείλησαν με ωραία φαλτσαριστό σουτ του Μιμηγιάννη στο 60′ που πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Τελικά το ματς κρίθηκε στο 76′ όταν Μαλισσόβας έκανε ωραία σέντρα από αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι και ο Παπανάγνου με άψογη κεφαλιά έστειλε το τόπι στα δίχτυα για το 4-2. Η…σεμνή τελετή έλαβε τέλος σε εκείνο το σημείο ενώ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμα τους αλλά ο Ντεμίρης σπατάλησε νέο τετ α τετ στο 83′.

Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε και η αποβολή του Γιολδάση με απευθείας κόκκινη, καθώς ο κίπερ της Δόξας έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιομνημόνευτη φάση του παιχνιδιού.

Με αυτή τη νίκη ο Ευρυτανικός έφτασε στους 42 βαθμούς και απέχει μόλις 5 από το δεύτερο Καλαπόδι.

  • Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα, στη μνήμη του αδικοχαμένου διαιτητή Μιχάλη Κόντου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button