Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Σαν σήμερα ο «αγώνας του αιώνα»!

Έχουν περάσει 47 χρόνια από την πρώτη συνάντηση των Φρέιζερ και Άλι στο ρινγκ…

Έχουν περάσει 47 χρόνια… Ωστόσο ακόμη και τώρα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο τίτλος που του αποδόθηκε αρχικά, μπορεί να συνεχίσει να του αποδίδεται ακόμη και τώρα.

Μοχάμεντ Άλι και Τζο Φρέιζερ έχοντας πολλές φορές ανταλλάξει… γροθιές στα λόγια συναντήθηκαν και στο ρινγκ. Ημέρα; 8 Μαρτίου 1971… Τίτλος; Ο αγώνας του αιώνα!

Για ποιον λόγο θα αναρωτηθεί κάποιος αποκάλεσαν έτσι αυτή τη μάχη; Διότι, πολύ απλά, ήταν κάτι παραπάνω από έναν αγώνα… Κάτι περισσότερο από τη συνάντηση των δύο καλύτερων πυγμάχων στον κόσμο, όντας αήττητοι μέχρι τότε.

Ήταν μια μονομαχία δύο διαφορετικών κόσμων. Δύο διαφορετικών «πιστεύω»… Πολιτική, θρησκεία, αντιπολεμικό κίνημα με αφορμή τον πόλεμο του Βιετνάμ, και γενικότερα η στάση ζωής των δύο πυγμάχων ανέδειξαν τον αγώνα αυτό σε κάτι πολύ μεγάλο.

Ο Μοχάμεντ Άλι είχε ασπαστεί το Ισλάμ. Είχε αρνηθεί να καταταγεί στον στρατό, αρνούμενος να πολεμήσει στο Βιετνάμ, μια απόφαση που του είχε στοιχήσει τους τρεις τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Φρέιζερ ήταν τελείως διαφορετικός… Χαμηλών τόνων, οικογενειάρχης, συγκαταβατικός, προσιτός από τους πάντες. Ένα προφίλ που τον αναδείκνυε στον αντίπαλο δέος του Άλι.

Έτσι δικαιολογούνται και οι αριθμοί του αγώνα…

Ο μισθός των αθλητών θα έφτανε στα 2,5 εκατ. δολάρια για τον καθένα. Τα εισιτήρια είχαν τιμή από 20 μέχρι και 150 δολάρια. 50 κράτη είχαν φροντίσει να αποκτήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του. Ο αγώνας μεταδόθηκε σε 12 διαφορετικές γλώσσες, ενώ εκτιμάται ότι περισσότερα από 300 εκατομμύρια άτομα τον παρακολούθησαν ζωντανά… Περισσότεροι και από αυτούς που είδαν τον άνθρωπο να πατάει το πόδι του για πρώτη φορά στη Σελήνη.

Το αποτέλεσμα; Ο Φρέιζερ νίκησε στον 15ο γύρο, μετά από ένα αριστερό κροσέ.

Θυμηθείτε τον αγώνα…

https://youtu.be/FE9S24kYDtA

πηγή: sport-fm

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button