Γενικά

«Η Λογοθεραπεία στην προσχολική και σχολική ηλικία»

Εκδήλωση με θέμα «Η Λογοθεραπεία στην προσχολική και σχολική ηλικία» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Λαμιέων.

Η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας θεσπίστηκε από το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.) και εορτάζεται στις 11 Μαΐου με διοργάνωση ημερίδων, διανομή επιστημονικού – ενημερωτικού υλικού, αρθρογραφία στον τύπο και δωρεάν ατομικές συναντήσεις του κοινού με λογοθεραπευτές.

Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για την επιστήμη της Λογοθεραπείας και η ευαισθητοποίησή του σε θέματα σχετικά με τις διαταραχές του λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Η Λογοθεραπεία στην προσχολική και σχολική ηλικία» και ο ρόλος του λογοθεραπευτή στη βελτίωση της επικοινωνίας σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές λόγου και ομιλίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 από 10:00 π.μ. έως 16:00 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου (Φλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

Θα λειτουργήσει συμβουλευτικός σταθμός, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν δωρεάν ατομική συνάντηση με ένα λογοθεραπευτή στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί screening test ώστε να δοθούν συμβουλές και περαιτέρω καθοδήγηση εξατομικευμένα,

 Λογοθεραπευτές θα ενημερώνουν το κοινό για θέματα σχετικά με τις διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής, κατάποσης αλλά και για την επιστήμη της Λογοθεραπείας γενικότερα,

 Τα μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν δωρεάν μέσα από δραστηριότητες face painting και άλλες μικρές εκπλήξεις,

 Θα πραγματοποιηθεί διανομή έντυπου επιστημονικού-ενημερωτικού υλικού,

 Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα προβάλλεται ενημερωτικό βίντεο για τις διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας είναι μη κερδοσκοπικές, οι επιστήμονες που στελεχώνουν τις δράσεις είναι μέλη του Σ.Ε.Λ.Λ.Ε. και η συμμετοχή τους είναι εθελοντική.

Η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας 2018 τελεί υπό την Αρωγή και Στήριξη του Υπουργείου Υγείας και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και των Δήμων Λαμιέων, Αθηναίων, Ηρακλείου Κρήτης και Γλυφάδας.

Κλείστε ένα δωρεάν ραντεβού στο 210 3848362.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button