ΓενικάΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ορφανός: «Τέτοια συνολική επίθεση σαν αυτή που δέχεται ο Σαββίδης δεν έχω ξαναδεί»

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, αναφέρθηκε στην απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ο κ. Ορφανός υποστήριξε αρχικά: «Είμαι αντίθετος σε τέτοιες αποφάσεις, θεωρώ ότι είναι μία φυγή από την πραγματικότητα. Δηλαδή τι θα συζητήσουν σε αυτό το διάστημα; Έστειλε μία επιστολή η Κυβέρνηση στην FIFA, σαν τι; Νομίζω ότι ακολουθείται η τακτική στρίβειν δια του αρραβώνος. Συγκροτημένη άποψη δεν υπάρχει, μιλώ για όλα τα αθλήματα. Συνομιλώ με τους ανθρώπους, νιώθουν ότι η Κυβέρνηση δε γνωρίζει το αντικείμενο».

Και πρόσθεσε: «Μας αναγκάζουν να σκεφθούμε διάφορα πράγματα. Δε γίνεται η Κυβέρνηση της Ελλάδας να παραδίδει τις τοπικές εξουσίες στους έξω. Ψάχνουν να βρουν αφορμές για να ξεφύγουνε, αλλά δεν κοιτούν το πρόβλημα κατάματα. Εγώ δε θα είχα αφήσει να φτάσει το θέμα ως εδώ. Εγώ είχα νομοθετήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχα μία συνολική παρέμβαση στο χώρο του αθλητισμού, γι’ αυτό και βρεθήκαμε σε σύγκρουση με δυνάμεις από έξω. Η Κυβέρνηση δείχνει τάσεις υποτέλειας».

Για τις επιθέσεις εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη: «Δε νομίζω ότι είναι η ώρα να συζητάμε γιατί το έκανε. Ο ίδιος ως υπεύθυνο άτομο αναλαμβάνει τις ευθύνες αυτού που έκανε. Εμένα, όμως, με ενοχλεί αυτή η συνολική επίθεση έναντι ενός προσώπου που έχει πολύ σημαντική παρουσία στη Θεσσαλονίκη. Δίνει δουλειές, προσπαθεί να ζωντανέψει πράγματα που σβήνουν.

Είναι ένα άτομο το οποίο αναλαμβάνει τις ευθύνες του, αλλά από την άλλη πλευρά δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τον αποβάλλουμε από την κοινωνική και επιχειρηματική ζωή επειδή μας ενοχλεί. Εμένα ως Θεσσαλονικιό και ένα άτομο που θέλει να προχωρήσει η πατρίδα μου, αδυνατώ να καταλάβω αυτή την επίθεση απέναντι σε ένα άτομο που πήρε την ελληνική ιθαγένεια για λόγους τίμησης. Έκανε τα λάθη του, έκανε τα σωστά του, αλλά μία τέτοια συνολική επίθεση δεν έχω δει σε κανέναν».

Για τη διαιτησία του Κομίνη στο ντέρμπι: «Το αντικείμενο της φάσης δεν ήταν αντικείμενο του επόπτη, ήταν του διαιτητή. Ο κανονισμός λέει ότι αν επηρεάζει ο παίκτης τη φάση, θα το κρίνει ο διαιτητής. Η ευθύνη είναι καθαρά δική του, ο επόπτης δεν έχει εμπλοκή. Η ουσία είναι ότι ο διαιτητής έχασε τον έλεγχο και θα μπορούσε να μπει να τελειώσει το παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button