Α΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Χορταστική νίκη για τον Ευρυτανικό

Ενώπιον περίπου 40 φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο των Ευρυτάνων, ο τοπικός Ευρυτανικός επικράτησε με 4-2 της Λάρυμνας σε ένα χορταστικό παιχνίδι και διατηρήθηκε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας του Α τοπικού.

Σε μια ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα και με ιδανικές καιρικές συνθήκες για μπάλα, ο Ευρυτανικός υποδέχθηκε στην έδρα του την Προοδευτική με μόνο στόχο τη νίκη που θα τον κρατούσε στα ανώτατα στρώματα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα.

Στο 4ο λεπτό ο Ματίκας έκανε ωραία προσπάθεια στο ύψος της περιοχής και την κατάλληλη στιγμή πέρασε την κάθετη για τον Αναστασίου. Εκείνος με όμορφο “σκαφτό” πλασέ νίκησε τον Χαλάνη και έγραψε το 1-0. Γκολ από τα…αποδυτήρια για τους γηπεδούχους, που ξεκίνησαν με σοβαρότητα τον αγώνα και με προσήλωση στον στόχο των τριών βαθμών.

Μάλιστα, θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους πριν καν συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα, αλλά τόσο ο Ζήσιμος σε πρώτο χρόνο, όσο και ο Χαλαστάνης σε δεύτερο, απέτυχαν να νικήσουν τον Χαλάνη σε φάση διαρκείας στο 12ο λεπτό.

Και αφού δεν έγινε το 2-0, ήρθε το 1-1. Στο 15′ ο Πέππας Χ. έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Δάρρας βρήκε άτσαλα τη μπάλα και εκείνη έφτασε στον Μαλέρδο που με το δεξί την έστειλε να αναπαυτεί στον “ουρανό” των δικτύων του Γιόβα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του ματς έπεσε, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε δυναμικά μαρκαρίσματα και να εστιάζουν σε παιχνίδι κέντρου. Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα, για την ακρίβεια έπρεπε να φτάσουμε προς το τέλος του ημιχρόνου, για να δούμε κάποια αξιόλογη φάση.

Η αναμονή ωστόσο αποζημίωσε τους πάντες, καθώς ο Ευρυτανικός στο 41′ και στο 43′, σε ένα κρεσέντο αποτελεσματικότητας, έφτιαξε δύο φάσεις, πέτυχε ισάριθμα γκολ και έθεσε τα θεμέλια της νίκης.

Στο 41’ο Μαλισσόβας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Χαλαστάνης αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στην εστία για το 2-1. Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Λάρυμνα, στο 43′ ο Αναστασίου προωθήθηκε προς την αντίπαλη περιοχή, έβγαλε πανέμορφη κάθετη στον Μιμηγγιάνη και εκείνος με προβολή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Με γκολ για τον Ευρυτανικό. Στο 47′ λοιπόν, ο Παπανάγνου με απευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με έξυπνο συρτό σουτ και έκανε το 4-1, σκορ που ουσιαστικά έκρινε οριστικά την έκβαση της αναμέτρησης.

Από τη μεριά της η Λάρυμνα, χωρίς άγχος πλέον, άρχισε να βγαίνει μπροστά και δημιούργησε ορισμένες αξιόλογες φάσεις, όπως αυτή του Δάρρα Α. στο 50, που βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και υπό καλές προυποθέσεις έκανε το σουτ, με τον Γιόβα πάντως να δηλώνει “παρών” και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 53΄νέο, μακρινό σου του Δάρρα Α. έφυγε λίγο άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κάππου 3 λεπτά αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι δικαιούνταν ένα τέρμα και το πέτυχαν στο 59′. Μετά από γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι ο Κωτσάλας Χ. έκανε το σουτ, ο Γιόβας επενέβη σωτήρια σε πρώτο χρόνο, όμως στην επαναφορά ήρθε ο Μαλέρδος σαν “τρέιλερ” και πήρε το “ριμπάουντ”, σκοράροντας και πετυχαίνοντας το 4-2.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να αποδίδουν όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα επιδεικνύοντας και κάποιους δουλεμένους αυτοματισμούς (ιδίως ο Ευρυτανικός που έχει μια ιδιαίτερα δεμένη ομάδα) και εν τέλει, αποζημιώνοντας τους περίπου 40 φιλάθλους που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Συνοικισμού.

Με αυτό το αποτέλεσμα η γηπεδούχος ομάδα έφτασε στους 48 βαθμούς και συνεχίζει ως μόνη πέμπτη, με ένα βαθμό παραπάνω από την 6η Δάφνη Λιβανατών.Η Λάρυμνα από την άλλη, παρέμεινε στους 36 βαθμούς καταλαμβάνοντας την 8η θέση της κατάταξης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button