FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα!(pics+vids)

Παίζουν ασταμάτητα, είναι οι «κολώνες» του ΠΑΣ Λαμία και οι αριθμοί τους δεν λένε ψέματα…

Η χρονιά για τον ΠΑΣ Λαμία φέτος ξεκίνησε με έναν και μοναδικό στόχο, αυτόν της παραμονής της ομάδας στη SuperLeague.

Κάπου στη μέση αυτός ο στόχος ενδυναμώθηκε με το Κύπελλο Ελλάδος, όπου η ομάδα της Λαμίας πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία κερδίζοντας μάλιστα τον Παναθηναϊκό με 4-1 στο ΔΑΚ Λαμίας.

Βέβαια, ο στόχος δεν έπαψε ποτέ να είναι η εξασφάλιση της παραμονής, κάτι που θα κυνηγίσει μέχρι τέλος των αγωνιστικών της υποχρεώσεων.

Τώρα, τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αλλά ειδικά υπάρχει μία ενδεκάδα που έχει «τραβήξει» την περισσότερη ώρα κουπί για φέτος.

Πάμε να δούμε μέσω του LamiaSports ποιοι είναι αυτοί και τι έχουν πετύχει μέχρι φέτος:

Τερματοφύλακας: Νίκος Παπαδόπουλος

Φέτος είναι η αποκάλυψη του πρωταθλήματος ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 22 παιχνίδια, έχοντας 81 αποκρούσεις, 107 κλεψίματα και 84 επεμβάσεις.

Δεξιός αμυντικός: Μάρκ Ασίγκμπα

Αν και ξεκίνησε κάπως νωθρά έχει εξελιχθεί σε έναν από τους MVP του ΠΑΣ Λαμία και ο λόγος για το «πολυεργαλείο» Μαρκ Ασίγκμπα. Φέτος, έχει αγωνιστεί σε 25 παιχνίδια, έχοντας 3 τελικές προσπάθειες, 24 γεμίσματα, 8 αποκρούσεις, 57 κλεψίματα και 48 επεμβάσεις.

Αριστερός Κεντρικός αμυντικός: Χρήστος Κουκόλης

Ήρθε ως αναπληρωματικός και κατάφερε να παίξει σε 17 παιχνίδια τα περισσότερα ως βασικός κεντρικός αμυντικός. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Χρήστο Κουκόλη, ο οποίος είχε κάποια σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν, αλλά έχει βοηθήσει αρκετά και αυτός την ομάδα της Λαμίας να βρεθεί εκεί που βρίσκεται. Φέτος, έχει σημειώσει 1 τελική προσπάθεια, 14 γεμίσματα, 4 αποκρούσεις, 13 κλεψίματα και 30 επεμβάσεις.

Δεξιός Κεντρικός Αμυντικός: Ανέστης Αναστασιάδης

Ένα από τα βασικότερα γρανάζια της αμυντικής μηχανής του Μπάμπη Τεννέ, είναι ο αρχηγός και κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Λαμία, Ανέστης Αναστασιάδης. Στα 34, έχει παίξει φέτος σε 22 παιχνίδια, έχοντας 9 τελικές προσπάθειες, 8 κεφαλιές, 4 γεμίσματα, 12 αποκρούσεις, 27 κλεψίματα και 102 επεμβάσεις.

Αριστερός αμυντικός: Σάκης Παντελιάδης

Οι εκτελέσεις πλαγίου του είναι σαν να εκτελεί κόρνερ, είναι ο βασικός αριστερός μπακ της Λαμίας και αυτός δεν είναι άλλος από τον Σάκη Παντελιάδη. Ο Έλληνας μπακ από τη Κατερίνη φέτος έχει αγωνιστεί 23 παιχνίδια, έχει 15 τελικές προσπάθειες, 108 γεμίσματα, 4 αποκρούσεις, 24 κλεψίματα και 31 επεμβάσεις.

Αμυντικός χαφ: Σουλεϊμάν Όμο

Βασικός και αναντικατάστατος σε αρκετά παιχνίδια του ΠΑΣ Λαμία φέτος, και αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους της κατηγορίας. Σουλεϊμάν Όμο είναι ο ορισμός της προσπάθειας για το καλύτερο και τα δύο χρόνια που φοράει τη φανέλα της Φθιωτικής ομάδας, έχει συμβάλει τα μέγιστα.

Φέτος, έχει αγωνιστεί σε 23 παιχνίδια, έχοντας 11 τελικές προσπάθειες, 1 γκολ, 10 κεφαλιές, 5 γεμίσματα, 2 αποκρούσεις, 31 κλεψίματα και 47 επεμβάσεις.

Αμυντικός χαφ: Μάρκο Μπλάζιτς

Ο ιθύνων νους στο κέντρο του ΠΑΣ Λαμία. Ο ποδοσφαιριστής που έχει τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες στη SuperLeague και ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έχει φορέσει τη φανέλα της Λαμίας. Ο ένας και μοναδικός Μάρκο Μπλάζιτς.

Φέτος, έχει φορέσει τη «κυανόλευκη» φανέλα σε 25 παιχνίδια, έχει 2 γκολ, 1 ασίστ, 31 τελικές προσπάθειες, 34 γεμίσματα, 69 κλεψίματα και 10 επεμβάσεις. Οι πάσες του για φέτος έχουν ξεπεράσει τις 300…

Το «δεκάρι» της ομάδας: Πίτι

Ο Καταλανός μεσοεπιθετικός Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα Πίτι, είναι ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Λαμία. Είναι 37 χρονών και έχει αγωνιστεί για κάποιος στο σπουδαιότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, τη La Liga.

Στον ΠΑΣ φέτος έχει αγωνιστεί σε 24 παιχνίδια, είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα με 4 γκολ, ενώ έχει 41 τελικές προσπάθειες, 2 κεφαλιές, 145 γεμίσματα, 20 κλεψίματα και 1 επέμβαση.

Δεξιός χαφ: Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος

Αν και σε πολλούς στην αρχή δεν γέμιζε το μάτι, ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος αποδείχθηκε λίρα εκατό για τον ΠΑΣ Λαμία, αλλά και για την ΑΕΚ στην οποία ανήκει.

Μέχρι στιγμής, έχει αγωνιστεί σε 24 παιχνίδια, έχει πετύχει 2 πολύ σημαντικά γκολ, αλλά έχει επίσης 1 ασίστ, 19 τελικές προσπάθειες, 1 κεφαλιά, 41 γεμίσματα, 1 απόκρουση, 29 κλεψίματα και 7 επεμβάσεις.

Αριστερός χαφ: Νόε Ακόστα

Ο Νόε Ακόστα είναι από τους λίγους ξένους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν καλά την κατηγορία της SuperLeague. Ο Ισπανός έχει βοηθήσει αρκετά φέτος την ομάδα της Λαμίας, έχοντας 22 παιχνίδια και στα περισσότερα ως βασικός, με 1 γκολ, 10 τελικές προσπάθειες, 50 γεμίσματα, 14 κλεψίματα και 4 επεμβάσεις.

Επιθετικός: Κόστα Βιάνα Βάντερσον

Αν και δεν είναι αυτή η φυσική του θέση, ο Κόστα Βιάνα Βάντερσον όταν ο Πατρίκ Βουό δεν μπορούσε να αγωνιστεί για αρκετές αγωνιστικές, αυτός ήταν που είχε αναλάβει το ρόλο του βασικού επιθετικού στη Λαμία.

Φέτος, έχει αγωνιστεί σε 20 παιχνίδι σε όλα του βασικός, έχει 1 γκολ, 13 τελικές προσπάθειες, 1 κεφαλιά, 26 γεμίσματα και 20 κλεψίματα.

Δείτε την γκολάρα που είχε πετύχει με τον Αστέρα Τρίπολης:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button