Άλλα αθλήματα

Μπολτ: «Έτρεχα ξυπόλυτος και παίζαμε ποδόσφαιρο στους δρόμους»

Ο Γιουσέιν Μπολτ αδυνατεί μερικές φορές να πιστέψει τι πέτυχε στην καριέρα του, αλλά, ως θεατής πλέον στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στο Γκολντ Κόουστ της Αυστραλίας, βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να αποφύγει μετά από πολλά χρόνια το άγχος της συμμετοχής, ενώ ταυτόχρονα η παρουσία του έδρασε ως έμπνευση για τους άλλους, αθλητές ή μη.

Ο Τζαμαϊκανός θρύλος των σπριντ, με χρυσό μετάλλιο (σκυταλοδρομία) στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας του 2014 στη Γλασκώβη, δήλωσε ότι αισθάνεται πιο απασχολημένος από ποτέ μετά την αποχώρησή του από τους στίβους το περασμένο έτος, ενώ επικεντρώθηκε, τουλάχιστον στην αθλητική σκηνή, αποκλειστικά στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής.

Ο τρόπος ζωής του 31χρονου Μπολτ, του άφησε λίγο χρόνο για την αγαπημένη μουσική του (μπλουζ) μετά το τέλος της καριέρας του, αλλά συνέχισε να σκέφτεται συχνά τις εξαιρετικές επιτυχίες του στον αθλητισμό. «Μερικές φορές λέω στον καλύτερο φίλο μου: Δεν μπορώ να πιστέψω ό,τι έκανα, επειδή είμαι από μια αγροτική περιοχή της Τζαμάικας και παίζαμε ποδόσφαιρο στους δρόμους. Κλοτσούσα τριγύρω μπουκάλια, οτιδήποτε δεν μπορούσα να κρατώ στα χέρια μου, έτρεχα ξυπόλυτος, ποτέ δεν σκέφθηκα ότι θα έφθανα σε αυτό το επίπεδο. Έτσι για μένα είναι απλά εκπληκτικό, μερικές φορές απλώς κάθομαι και νιώθω ενθουσιασμένος γιατί έχω κάνει τόσα πολλά».

Ο οκτώ φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης και έντεκα φορές παγκόσμιος πρωταθλητές στους δρόμους ταχύτητας είπε ότι μία από τις πιο ικανοποιητικές πτυχές της καριέρας του ήταν να υποκινήσει άλλους με το παράδειγμά του.

«Λαμβάνω μηνύματα ή συναντώ ανθρώπους, όχι μόνο αθλητές στίβου ή ανθρώπους του αθλητισμού, αλλά απλούς πολίτες που λένε ότι τους ενέπνευσα να πάνε καλά, να δουλέψουν σκληρά, να γίνουν γιατροί ή απλά να γίνουν καλύτεροι για τον εαυτό τους» είπε και πρόσθεσε: «Για μένα είναι απίστευτο, αλλά είμαι απλά χαρούμενος που εμπνέω ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι, είναι κάτι που μου αρέσει».

Όσο για το παιδικό πάθος του, το ποδόσφαιρο, και την απόφασή του να ασχοληθεί πλέον με το λαοφιλές άθλημα, είπε: «Το βλέπω πολύ σοβαρά και δουλεύω γι’ αυτό. Προς το παρόν προπονούμαι με την Ντόρτμουντ. Με βοηθούν πραγματικά να καταλάβω τι πρέπει να κάνω και πού πρέπει να βελτιωθώ για να είμαι καλύτερος. Δεν κατάφερα να προπονηθώ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σ.σ. είναι φανατικός οπαδός της αγγλικής ομάδας), αλλά ελπίζω ότι θα το κάνω στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button