Γενικά

Συνελήφθησαν για τρομοκρατία οι Rotting Christ!

Δύο από τα μέλη του ελληνικού συγκροτήματος Rotting Christ συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας στη Γεωργία, όπου βρίσκονταν για προγραμματισμένη συναυλία τους στις 12 Απριλίου.

Το συγκρότημα έφτασε στη χώρα το πρωί εκείνης της ημέρας και αμέσως συνελήφθησαν χωρίς να τους δοθούν εξηγήσεις.

Σε δήλωσή του ο frontman του συγκροτήματος, Σάκης Τόλης εξήγησε ότι ο ίδιος και ο αδερφός του και ντράμερ, Θέμης Τόλης, εμποδίστηκαν από την αστυνομία την ώρα που έβγαιναν από το αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους στη χώρα.

«Φτάσαμε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, πολύ νωρίς, το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων στα σύνορα, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου, ενώ βγαίναμε από το αεροδρόμιο», δηλώνει ο Σάκης Τόλης.

«Μετά από λίγα λεπτά, μας διέταξαν να τους ακολουθήσουμε σε άλλη περιοχή του αεροδρομίου, με το πρόσχημα περαιτέρω ερωτήσεων, πριν μπούμε στη χώρα. Παρόλα αυτά, μας πήραν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας οδήγησαν σε ένα κελί φυλακής! Όταν τους ζητούσαμε τον λόγο της σύλληψής μας, απλά μας είπαν ότι αυτή η πληροφορία ήταν «εμπιστευτική». Οι δικηγόροι μας, μας ενημέρωσαν αργότερα ότι είμαστε σε λίστα ανεπιθύμητων ατόμων για την εθνική ασφάλεια, φερόμενοι ως Σατανιστές κι επομένως ήμασταν ύποπτοι για τρομοκρατία».

Στη συνέχεια ο τραγουδιστής του συγκροτήματος περιγράφει ότι μεταφέρθηκαν σε ένα μικρό και βρώμικο κελί χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας είτε με τους δικηγόρους τους είτε με την ελληνική πρεσβεία για 12 ώρες.

Επειδή στη λίστα αυτά βρίσκονταν μόνο τα ονόματα των δύο αδελφών τα άλλα δύο μέλη του γκρουπ, συνεργάστηκαν με τον μάνατζερ, ώστε να καταφέρουν να τους βγάλουν από τη φυλακή και έτσι έγινε.

«Χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και μία πολύ περίπλοκη διαδικασία για να βρεθεί λύση», δηλώνει ο Σάκης Τόλης.

Το θέμα τελικά λύθηκε λίγες ώρες αργότερα και το συγκρότημα εμφανίστηκε κανονικά το ίδιο βράδυ στην Τιφλίδα.

Πηγή: reader.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button