ΑφιερώματαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Top-5: Παικταράδες που υποβιβάζονται

Ο Dan Kilpatrick γράφει για κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών από τις ομάδες της Premier League που βρίσκονται στις 6 τελευταίες θέσεις και κινδυνεύουν να υποβιβαστούν.

5. Αλφι Μόσον | Σουόνσι
Alfie Mawson
Το Παγκόσμιο Κύπελλο έρχεται ίσως πολύ γρήγορα για τον κεντρικό αμυντικό της Σουόνσι, όμως ο 24χρονος έχει μπροστά του ένα λαμπρό μέλλον με τα club και την Εθνική του. Από τη στιγμή που είναι Αγγλος και ball-playing σέντερ-μπακ, ένα είδος προς εξαφάνιση στην Premier League, η Σουόνσι αναμένεται να ζητήσει αρκετά χρήματα για το Μόσον, ο οποίος όμως έχει δείξει ότι τα αξίζει. Καλός και με τα δύο πόδια και βοηθώντας και στις δύο άκρες του γηπέδου, έχει καταφέρει να κερδίσει παραλληλισμούς με τον Τζον Στόουνς της Μάντσεστερ Σίτι.

4. Μάριο Λεμινά | Σαουθάμπτον
Mario Lemina
Συχνά μπορούσες να ακούσεις ότι η Σαουθάμπτον έχει ρόστερ για Europa League και σίγουρα ένας παίκτης που να ανήκει σε αυτό το επίπεδο είναι ο Μάριο Λεμινά. Ο Γκαμπονέζος έχει ακόμα δουλειά να κάνει, καθώς αποτελεί το ρεκόρ μεταγραφής του συλλόγου και πρέπει να τον βοηθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ομως ο 24χρονος έχει όλα όσα χρειάζεται ένα top μέσος, με και χωρίς την μπάλα. Μια ομάδα που θα ενδιαφερθεί μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο από τα 18 εκατ. λίρες που έδωσαν οι Αγιοι στην Γιουβέντους, όμως αν υποβιβαστούν ίσως αναγκαστούν να τον παραχωρήσουν με λιγότερα.

3. Σέρνταν Σακίρι | Στόουκ
Xherdan Shaqiri
«Μην κάνετε φάουλ και κρατήστε την μπάλα μακριά από τον  Σακίρι». Αυτές θα είναι πιθανότατα οι οδηγίες που δίνουν οι περισσότεροι προπονητές όταν παίζουν με την Στόουκ. Ο Ελβετός εξτρέμ είναι μια αχτίδα μέσα στην τραγική σεζόν που κάνουν οι Potters και το ξέρει. Ο 26χρονος πρόσφατα διαμαρτυρήθηκε για το ότι υπάρχει «έλλειψη ποιότητας» γύρω του, με την Στόουκ να έχει μοναδική ελπίδα να σωθεί αν εκείνος είναι χαρούμενος. Το μέλλον του Σακίρι στο club δεν είναι σίγουρο ακόμα και αν παραμείνει στην κατηγορία. Πρόκειται για έναν παίκτη που έπαιρνε πρωταθλήματα στην Βασιλεία και την Μπάγερν Μονάχου. Είναι απλά πολύ καλός.

2. Τζόνι Εβανς | Γουέστ Μπρομ
Jonny Evans
Οι μετοχές του Τζόνι Εβανς ανέβηκαν αρκετά τελευταία και με την Γουέστ Μπρομ να είναι ήδη υποβιβασμένη, οι ομάδες αναμένεται να κάνουν ουρά για να τον αποκτήσουν. Στα 30 του πλέον, ο Εβανς μπορεί να προσφέρει εμπειρία σε κάθε club, όπως και τρία μετάλλια πρωταθλητή στην Premier League. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, στο συμβόλαιό του υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 3 εκατ. ευρώ σε περίπτωση υποβιβασμού, οπότε σίγουρα το καλοκαίρι ο μάνατζέρ του θα έχει δουλειά.

1. Βίλφρεντ Ζαχά | Κρίσταλ Πάλας
Wilfried Zaha
Ο Ζαχά είναι απίστευτα σημαντικός στην Κρίσταλ Πάλας, η οποία φέτος δεν έχει καταφέρει να νικήσει χωρίς αυτόν. Ενας από τους καλύτερους παίκτες της Premier League εκτός του top-6 είναι απίθανο να παίξει στην Championship, οπότε παρά το δέσιμο με την ομάδα στην οποία αναδείχθηκε, αναμένεται να αποχωρήσει. Ο 25χρονος είχε άσχημο πέρασμα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου έπαιξε 28 αγώνες πρωταθλήματος με τον Ντέιβιντ Μόγιες, όμως η ικανότητά του να δημιουργεί προβλήματα στους πλάγιους μπακ θα τον βάλει σε πολλές λίστες. Μια από αυτές είναι της Τότεναμ, η οποία έχει ήδη κάνει κινήσεις για να τον αποκτήσει.

πηγή: gazzetta

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button