ΑφιερώματαΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας, το όνειρο συνάντησε την πραγματικότητα

Η Μέλτσεστερ Ρόβερς, μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου, έζησε την απόλυτη παρακμή.

Βίωσε τεράστια οικονομικά προβολήματα και υποβιβάστηκε στην Γ΄ κατηγορία, όπου ήταν αναγκασμένη να αγωνίζεται σε γραφικά χωριά των highlands και σε διάφορες υποβαθμισμένες περιοχές του Λονδίνου.

Πέντε χρόνια μετά η ομάδα αυτή ήταν ξανά πρωταθλήτρια Αγγλίας, είχε αγωνιστεί σε τρεις τελικούς κυπέλλου και πρόλαβε να αφήσει ξανά το στίγμα της στην Ευρώπη.

Μια μικρή λεπτομέρεια… Η Μέλτσεστερ Ρόβερς δεν υπάρχει! Είναι η ομάδα του Ρόι Ρέις, του πιο γνωστού ποδοσφαιριστή σε εικονογραφημένες ιστορίες! Γενικά όλες αυτές οι ιστορίες «παίζουν» πολύ με ήρωες που πλησιάζουν επικίνδυνα τα όρια της καταστροφής, πριν «αναστηθούν» και φτάσουν ξανά στην δόξα. Γιατί; Γιατί τέτοιες ανατροπές προκαλούν έντονα συναισθήματα στον αναγνώστη, που ταυτίζεται με τον ήρωα, λυπάται με τα προβλήματά του, χαίρεται όταν τα ξεπερνά και πανηγυρίζει με το happy end.

Καιρός λοιπόν να γιορτάσουν με την ΑΕΚ οι αναγνώστες-θεατές του πρωταθλήματος Super League 2017/18!

Μια ομάδα που πέρασε πολλά, πλήρωσε τα λάθη της ακριβά και κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας πανάξια. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία και οι κομβικές στιγμές στο μονοπάτι προς τη δόξα. Η ΑΕΚ έπαιξε 5 ντέρμπι, νίκησε στα τέσσερα και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Βρέθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν πίσω και από τον ΠΑΟΚ και από τον Ολυμπιακό, όμως κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να τους ξεπεράσει, ξεκάθαρα και αγωνιστικά. Εχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (μόλις 12 γκολ παθητικό σε 28 αγώνες), ενώ από τους τρεις βασικούς διεκδικητές έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες. Οσον αφορά την αντιμετώπισή της από τη διαιτησία, εκεί οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους. Έχει κερδίσει τα λιγότερα πέναλτι ανάμεσα στους τέσσερις «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει δεχτεί περισσότερες κίτρινες κάρτες από τον ΠΑΟΚ και λιγότερες από τον Ολυμπιακό. Τυχερή δεν θα την έλεγε ούτε ο εχθρός της, αφού σε στατιστικό επίπεδο έχει τα περισσότερα δοκάρια μεταξύ των 16 ομάδων της λίγκας, ενώ μην ξεχνάμε και τους σοβαρούς τραυματισμούς των δύο αρχηγών της, Μάνταλου, Γιόχανσον καθώς και την πολύμηνη απουσία του Τσόσιτς.

Κόντρα σε δεδομένα και προβλέψεις, η ομάδα αυτή κατάφερε να μείνει αήττητη επί έξι μήνες στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα να φτάσει μέχρι τους «32» του Europa League, απ΄όπου αποκλείστηκε αήττητη. Δίνει για τρίτη διαδοχική χρονιά το «παρών» σε τελικό κυπέλλου, προσθέτοντας ακόμα ένα highlight στη σεζόν με το «ψαλίδι πρόκρισης» του Χριστοδουλόπουλου στο 94΄ του ημιτελικού με την ΑΕΛ.

Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που χρειάστηκε να δώσει 15 αγώνες σε διάστημα 60 ημερών (από τις 6 Ιανουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2018), συνδυάζοντας πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Με απολογισμό 10 νίκες και 5 ισοπαλίες πέρασε με επιτυχία τον «γολγοθά» και βρέθηκε στην κορυφή της Super League όπου παρέμεινε έως το τέλος.

Διαβάζουμε τις τελευταίες σελίδες από μια αξέχαστη ποδοσφαιρική ιστορία. Απλώς τυχαίνει να είναι και πραγματικότητα. Για όλα όσα πέρασε, για όλα όσα δεν έζησε, για όλους όσοι έφυγαν από κοντά μας… Ενα όμορφο παραμύθι συνάντησε την πραγματικότητα τον Απρίλη του 2018 και η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας!

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button