Άλλα αθλήματαΠόλο

Με ομιλία Γιαννουρή άρχισε το συνέδριο της FINA

Άρχισε σήμερα στη Βουδαπέστη το διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η FINA για την υδατοσφαίριση, με τον Γιάννη Γιαννουρή να είναι ο πρώτος ομιλητής του προγράμματος.

Ο διακεκριμένος Έλληνας προπονητής έκανε μία ιστορική αναδρομή στα 150 χρόνια πορείας του αθλήματος και στο πώς εξελίχθηκε και βελτιώθηκε στο πέρασμα των χρόνων.

Ακολούθως, ο εκτελεστικός διευθυντής της FINA, Κορνέλ Μαρκουλέσκου, κατά την τοποθέτησή του επιβεβαίωσε την οριστική συμφωνία της διεθνούς συνομοσπονδίας με τη ΔΟΕ για αύξηση των γυναικείων ομάδων στα Ολυμπιακά τουρνουά υδατοσφαίρισης από οκτώ σε δέκα, με παράλληλη μείωση όμως των αθλητών (σε ανδρικές και γυναικείες ομάδες), από 13 σε 11. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το πόλο θα δει την αριθμητική εκπροσώπησή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες να μειώνεται, καθώς, από 260 αθλητές/τριες που ήταν ως το 2016, στο Τόκιο θα δώσουν το «παρών» 242 πολίστες και πολίστριες.

Το συνέδριο συνεχίστηκε με συζήτηση αναφορικά με την εικόνα και το “brand name” του αθλήματος, με βασικό ομιλητή τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα επικοινωνίας, Τέρενς Μπερνς, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη να αυξηθεί η γεωγραφική απήχηση του πόλο και να δημιουργήσει το άθλημα τη δική του «ταυτότητα». Ανέφερε μάλιστα ως επιτυχημένα παραδείγματα, σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων, το μπιτς βόλεϊ και το ράγκμπι, καλώντας τους ανθρώπους της υδατοσφαίρισης να μιμηθούν τα βήματά τους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button