ΓενικάΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η απειλή του Τραμπ και η απάντηση της FIFA

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πήρε θέση με αφορμή μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter.

Στις 13 Ιουνίου θα ανακοινωθεί ποια χώρα θα αναλάβει τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2026 με τις ΗΠΑ να έχουν καταθέσει κοινή υποψηφιότητα με Μεξικό και Καναδά και τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί όσες χώρες δεν στηρίξουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στο Twitter το εξής: “Οι ΗΠΑ έχουν σχηματίσει μία ισχυρή συνυποψηφιότητα με Καναδά και Μεξικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026. Θα είναι κρίμα αν χώρες που πάντοτε στηρίζαμε να κινηθούν ενάντια στην αμερικανική συνυποψηφιότητα. Γιατί να υποστηρίζουμε τέτοιες χώρες, όταν δεν μας υποστηρίζουν (συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών);”.

Η FIFA απάντησε με επιστολή που έστειλε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Στην επιστολή, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σημειώνει τα εξής: “Ως γενικό κανόνα, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε συγκεκριμένες δηλώσεις που σχετίζονται με τη διαδικασία των υποψηφιοτήτων. Μπορούμε μόνο να παραπέμψουμε στους κανονισμούς της FIFA για την επιλογή της τοποθεσίας για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και συγκεκριμένα στους κανονισμούς συμπεριφοράς των υποψηφιοτήτων που επισυνάπτονται”.

Όπως αναφέρουν οι κανονισμοί, οι κυβερνήσεις απαγορεύεται να ενεργούν με τέτοιο τρόπο που “ενδέχεται να επηρεάσουν καθοριστικά την ακεραιότητα της διαδικασίας υποψηφιοτήτων και να δημιουργήσουν επιρροή στη διαδικασία”.

Η άλλη υποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2026 είναι αυτή του Μαρόκου, η οποία θα στηριχθεί αρκετά από τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ενώ ο πρόεδρος της γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχει δηλώσει πως η Γαλλία θα στηρίξει το Μαρόκο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button