ΑφιερώματαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η γενιά 1992-93 έχει τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου (pics)

Είναι γεννημένοι το 1992-93 και είναι οι τερματοφύλακες που κυριαρχούν ήδη και θα μας απασχολούν για πολλά χρόνια ακόμη. Αυτοί είναι οι καλύτεροι οκτώ μιας σπουδαίας γενιάς κάτω από τα δοκάρια.

Είναι μια από τις πιο σημαντικές θέσεις στο ποδόσφαιρο. Αυτή του τερματοφύλακα. Όπως αποδείχθηκε περίτρανα και στους ημιτελικούς των φετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, πορτιέρο όπως οι Κάριους και Όμπλακ κράτησαν ζωντανές τις ομάδες τους στο κυνήγι του τελικού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καλύτεροι τερματοφύλακες αυτή τη στιγμή έχουν κάτι κοινό: ανήκουν στη γενιά του 1992-93. Στα 25 και 26 τους χρόνια είναι ήδη βασικοί και αναντικατάστατοι σε σπουδαίες ομάδες και μας υπόσχονται πως τα καλύτερα έρχονται. Με όλο τον σεβασμό προς τον 27αρη Ντε Χέα και τον μόλις 19χρονο Ντοναρούμα.

Δείτε τους Τop-8 τερματοφύλακες της γενιάς 1992-93:

Λόρις Κάριους (22/6/1993, Γερμανία)

inner

Ο Γιούργκεν Κλοπ τον έφερε από την Μάιντζ στη Λίβερπουλ. Κλασική περίπτωση της νέας σχολής Γερμανών τερματοφυλάκων. Πολύ καλός στο παιχνίδι στον αέρα, του αρέσει επίσης να κατευθύνει την άμυνά του και μιλά συνεχώς. Πιο πρόσφατο παράδειγμα του ταλέντου του είναι ο επαναληπτικός ημιτελικός της Λίβερπουλ κόντρα στη Ρώμη. Οι σπουδαίες επεμβάσεις του βοήθησαν την ομάδα του να κρατήσει σκορ πρόκρισης στο μεγάλο τελικό του Champions League.

Μπερντ Λένο (4/3/1992, Γερμανία)

inner

Πολλοί είναι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοι σύλλογοι που πάντα ρίχνουν ματιές στον τερματοφύλακα της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Προς το παρόν συνεχίζει την καριέρα του στην Bundesliga και την εθνική ομάδα της Γερμανίας, αν και μοιάζει θέμα χρόνου μια μεγάλη μεταγραφή. Φημίζεται για την ικανότητά του στην απόκρουση πέναλτι.

Γιαν Όμπλακ (7/1/1993, Σλοβενία)

inner

Ο Σλοβένος έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που τον απέκτησε από την Μπενφίκα για 16 εκατ. ευρώ το 2015. Τότε η τιμή φάνταζε υψηλή. Τώρα ο Όμπλακ αξίζει πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Για πολλούς είναι ο καλύτερος αυτή την εποχή. Η εκτίναξή του σε συνδυασμό με τα μαγικά ρεφλέξ του, τον κάνουν σχεδόν ανίκητο.

Άλισον Μπέκερ (2/10/1992, Βραζιλία)

inner

Ο έτερος τερματοφύλακας του ημιτελικού ανάμεσα σε Ρόμα και Λίβερπουλ. Μετά από μόλις δύο σεζόν στην Ευρώπη, η αξία του αυξήθηκε κατά 400%! Οι Ιταλοί τον είχαν αποκτήσει από την Ιντερνασιονάλ για 8 εκατομμύρια. Πρόκειται για έναν πορτιέρο με πολύ καλά αντανακλαστικά που έχει κι άλλα περιθώρια βελτίωσης.

Τιμπό Κουρτουά (11/5/1992, Βέλγιο)

inner

Ο Κουρτουά διανύει την τέταρτη σεζόν του στην Τσέλσι, προερχόμενος από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στη θέση του. Το συμβόλαιό του λήγει το 2019 και επιθυμία του είναι να επιστρέψει στη Μαδρίτη, αυτή τη φορά για τη Ρεάλ.

Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν (30/4/1992, Γερμανία)

inner

Άλλος ένας Γερμανός τερματοφύλακας. Ήταν της μοίρας του γραφτό να καταλήξει σε κάποια μεγάλη ομάδα, από τότε που που αγωνιζόταν στην Γκλάντμπαχ. Πήγε στην Μπαρτσελόνα και από τότε που αποχώρησε ο Κλαούντιο Μπράβο, η θέση είναι δικιά του. Σε κάθε αγώνα κάνει τουλάχιστον μία εντυπωσιακή επέμβαση. Είναι ο αντικαταστάτης του Νόιερ στην εθνική Γερμανίας.

Αλφόνς Αρεολά (27/2/1993, Γαλλία)

inner

Προτού καταλήξει στην ομάδα της πόλης του, την Παρί Σεν Ζερμέν, περιπλανήθηκε σε Λανς, Μπαστιά και Βιγιαρεάλ. Θεωρητικά λίγο κατώτερος από τους υπόλοιπους αυτής της λίστας, αλλά η εξέλιξή του είναι καθημερινή. Ξεχωρίζει για τα ρεφλέξ του και την καλή του τοποθέτηση κάτω από τα δοκάρια.

Έντερσον Μοράες (17/8/1993, Βραζιλία)

inner

Είναι ο πιο ακριβός τερματοφύλακας της ιστορίας. Κόστισε στην Μάντσεστερ Σίτι 40 εκατ. για να τον αποκτήσει από την Μπενφίκα. Ο Γκουαρντιόλα τον έχει εμπιστευτεί απόλυτα και δεν απογοητεύτηκε. Είναι καλός με τα πόδια, έχει καλές εξόδους. Το μέλλον είναι όλο μπροστά του.

Ο καλύτερος της γενιάς του 1992 στην Ελλάδα

inner

Μάλλον ο Ανδρέας Γιαννιώτης είναι εκείνος που κερδίζει τις εντυπώσεις. Γεννημένος στις 18 Δεκεμβρίου του 1992, πήγε από τον Εθνικό Γαζώρου στον Ολυμπιακό. Πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν ως δανεικός στον Πανιώνιο. Την περσινή σεζόν, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις ως βασικός με τη φανέλα του Ατρομήτου. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι κράτησε την εστία του απαραβίαστη για 765 λεπτά! Πρόκειται για ένα σπουδαίο σερί που τον φέρνει στην 6η θέση της σχετικής λίστας με τα ρεκόρ των τερματοφυλάκων όλων των εποχών στην Ελλάδα.

πηγή: sport-fm

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button