FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Χρόνια πολλά Πίτι!(pics+vids)

Γενέθλια έχει σήμερα ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Λαμία, Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα ή αλλιώς Πίτι και το LamiaSports του εύχεται χρόνια πολλά μέσα από ένα μικρό αφιέρωμα.

Τα 37 του χρόνια «κλείνει» σήμερα ο Πίτι και το LamiaSports του εύχεται χρόνια πολλά με ένα μικρό αφιέρωμα για τα «κατορθώματα» του Καταλανού.

Ας ξεκινήσουμε:

Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα Πίτι

Ο Πίτι γεννήθηκε στη Βαρκελώνη στις 26 Μαΐου του 1981 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της Novelda CF.

Το 2004 όταν έφυγε από την Reus Deportiu, πήγε στην Β΄ομάδα της Zaragoza και αργότερα ανέβηκε και στην πρώτη ομάδα.

Με την Reus είχε 36 συμμετοχές και 23 γκολ σε μία αγωνιστική χρονιά, ενώ στην Real Zaragoza είχε συνολικά 30 συμμετοχές και 11 γκολ.

Όταν έφυγε από την Zaragoza, ο αφού αγωνίστηκε δανεικός στην Ciudad Murcia (29 συμμ. & 8 γκολ) πήγε στην ομάδα της Hercules.

Εκεί, έκατσε μία χρονιά, έπαιξε σε 21 παιχνίδια και έβαλε και 2 γκολ. Το πρώτο μισό του 2007 ο Ισπανός το πέρασε δανεικός στην ομάδα της καρδιάς του, την Rayo Vallecano, στην οποία λίγους μήνες μετά υπέγραψε συμβόλαιο ζωής.

Στη Rayo έκατσε από το 2007 έως το 2013, έπαιξε σε La Liga αλλά και σε Liga Adelante και συμπλήρωσε 197 παιχνίδια.

Σε αυτά τα παιχνίδια πέτυχε συνολικά 52 γκολ, παρόλο που αγωνίζεται στη θέση του «δεκαριού» ή τότε στου δεξιού εξτρέμ.

Την τριετία 2013-2016 ο 37χρονος ποδοσφαιριστής αγωίστηκε στη Granada, με την οποία αγωνίστηκε σε 67 παιχνίδια και 8 τέρματα, ενώ το δεύτερο μισό του 2016 ξαναγύρισε στην Rayo για να παίξει σε 15 ακόμη παιχνίδια.

Τον χειμώνα του 2017, ο Πίτι ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας, πηγαίνοντας στην Κύπρο και την ΑΕΛ Λεμεσού.

Έπαιξε σε 17 παιχνίδια ενώ σημείωσε και 5 γκολ. Να σημειώσουμε πως ο Ισπανός έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους κύπριους φιλάθλους, οι οποίοι ακόμη και τώρα δεν τον έχουν ξεχάσει.

Το καλοκαίρι του 17΄ο Φρανζίσκο Μεδίνα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία, την οποία «κουβάλησε» φέτος σε 27 παιχνίδια και πέτυχε συνολικά 7 γκολ και 3 ασίστς.

Βέβαια, το σημαντικότερο απ΄όλα όσα πέτυχε ο Ισπανός στη Λαμία είναι να γίνει ένας πραγματικός «θρύλος» της ομάδας, παρόλο που ίσως να αγωνιστεί μόλις μια χρονιά.

Και λέμε «θρύλος» διότι ο Πίτι θα μείνει στην ιστορία του ΠΑΣ ως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στην SuperLeague.

Δείτε τώρα μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Πίτι με τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button