Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τα 10 ρεκόρ που κινδυνεύουν στην Ρωσία…

Αδειάζει η κλεψύδρα για την έναρξη του Μουντιάλ της Ρωσίας, που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα (18:00) της Πέμπτης, με την συνάντηση ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρωσία και την Σαουδική Αραβία, στο Luzhniki Stadium της Μόσχας.

Το Μουντιάλ των δυο ηπείρων (Ασίας και Ευρώπης), συνολικού κόστους 16 δισ. ευρώ, που το καθιστά ως το ακριβότερο όλων των εποχών.

Οι 64 αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης, που θα ολοκληρωθεί επίσης στο Luzhniki Stadium, θα φιλοξενηθούν σε 11 πόλεις και 12 στάδια και θα γίνουν για πρώτη φορά στην Ιστορία με την χρήση του Var (video assistant referee).

Ενα τουρνουά με τη συνολική αξία των 736 παικτών που έχουν δηλωθεί από τους προπονητές των 32 φιναλίστ, να φτάνει τα 12,6 δισ ευρώ και με την Γαλλία να παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέσο όρο και την Ρωσία το μικρότερο (5,03).

Το Μουντιάλ της Ρωσίας, που θα μοιράσει επίσης στις 32 φιναλίστ 344.000.000 ευρώ και έχει μπροστά του την πρόκληση της κατάρριψης δέκα περίεργων ρεκόρ. Ανάμεσά τους και ένα με κοινή αναφορά τους την εθνική Ελλάδας και δύο προπονητές της. Αυτά είναι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της FIFΑ:

1.    135 χρόνια και τρεις μήνες θα είναι η συνδυασμένη ηλικία των Οσκαρ Ταμπάρες και Φερνάντο Σάντος, εάν η Ουρουγουάη και η Πορτογαλία συναντηθούν στην πρώτη φάση των νοκ άουτ. Θα είναι ο ρεκόρ της μεγαλύτερης …αθροιστικής ηλικίας, για δύο προπονητές σε ένα παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα ρεκόρ που κατέχουν τα 133 χρόνια και 9 μήνες  του Οτο Ρεχάγκελ της εθνικής Ελλάδας και του Λαρς Λάγκερμπακ της Νιγηρίας, στη μεταξύ τους  συνάντηση στη Νότια Αφρική το 2010.

2.    45 χρόνια και πέντε μήνες θα είναι η ηλικία του Αιγύπτιου τερματοφύλακα Εσάm Ελ-Χαραντί, εάν αγωνιστεί εναντίον της Ουρουγουάης. Ετσι εάν παίξει στη Ρωσία θα σπάσει το ρεκόρ του Φαρίντ Μοντραγκόν (43 χρόνια και τρεις μέρες) για να γίνει ο γηραιότερος παίκτης στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button