Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Αυλαία για πρωτιά και γόητρο στον 1ο όμιλο

Η ώρα του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών έφτασε… Ρωσία και Ουρουγουάη, οι αδιαφιλονίκητα καλύτερες ομάδες του 1ου ομίλου, που έχουν ήδη προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, θα αναμετρηθούν σήμερα (17:00) στη Σαμάρα, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του γκρουπ.

Οι αντίπαλοι μετρούν από δύο νίκες απέναντι σε Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, άρα ο νικητής θα κατακτήσει την πρώτη θέση. Αν υπάρξει ισοπαλία πρώτη θα είναι η διοργανώτρια Ρωσία, λόγω καλύτερης επίθεσης. Οι οικοδεσπότες του Μουντιάλ έχουν σκοράρει 8 φορές, σε αντίθεση με τη «σελέστε», που σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι της.

Ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει. Η ομάδα του Τσερτσέσοφ είναι αλλαγμένη προς το καλύτερο συγκριτικά με την περίοδο προετοιμασίας της, ενώ οι Ουρουγουανοί, πλέον, παίζουν ένα πιο ορθολογιστικό ποδόσφαιρο, ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ταμπάρες δίνει μεγάλη έμφαση στην τακτική, σε σημείο που να θυμίζει ευρωπαϊκή ομάδα.

Στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων («16») ο πρώτος του ομίλου θα αντιμετωπίσει το συγκρότημα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στο 2ο γκρουπ (Πορτογαλία ή Ισπανία), ενώ ο δεύτερος θα παίξει με τον πρώτο του ίδιου ομίλου.

Διαιτητής: Μάλανγκ Ντιεντιού (Σενεγάλη)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κοάτες, Γοδίν, Κάσερες, Νάντες, Μπεντανκούρ, Τορέιρα, Βεσίνο, Λασάλτ, Σουάρες, Καβάνι.

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Ζόμπνιν, Σαμέντοφ, Γκαζίνσκι, Γκολόβιν, Τσερίσεφ, Τζιούμπα.

 

Ντέρμπι γοήτρου για Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία

Για τους πρώτους βαθμούς τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας θα παίξουν σήμερα (17:00) στη «Βόλγκογκραντ Αρένα» της ομώνυμης πόλης η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος. Αμφότερα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα μετρούν από δύο ήττες απέναντι στη διοργανώτρια του Μουντιάλ και την Ουρουγουάη, οπότε μοναδικό κίνητρο που διαθέτουν είναι το γόητρο, καθώς ουδείς θα ήθελε να αποχωρήσει από το τουρνουά χωρίς την κατάκτηση έστω ενός βαθμού.

Σε αυτό το εντελώς αδιάφορο παιχνίδι, πάντως, αναμένεται να γραφτεί Ιστορία. Βασικός τερματοφύλακας των Αιγύπτιων θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο 45χρονος (!) Εσάμ Ελ Χανταρί, ο οποίος αν αγωνιστεί θα είναι ο «γηραιότερος» ποδοσφαιριστής που συμμετείχε ποτέ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Διαιτητής: Βίλμαρ Ρολδάν (Κολομβία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Χαουσαουί, Αμπντουλαγί, Αλ Μπουράικ, Αλ Σαχρανί, Αλ-Φαράχ, Μπαμπχίρ, Οταΐφ, Αλ Μογκαβί, Αλ-Ντοσαρί, Ασίρι.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Χανταρί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Αμπντέλ-Σαφί, Χαμέντ, Ελνενί, Ελ Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μοσέν, Σαλάχ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button