Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Τέλος» καριέρας μέσω βίντεο από τον Ιγκνάσεβιτς

Ο Ρώσος παίκτης με τις περισσότερες διεθνής συμμετοχές, Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο, μετά τον αποκλεισμό της εθνικής του ομάδας στα πέναλτι από την Κροατία στο Μουντιάλ 2018.

Ο 38χρονος αμυντικός, ο οποίος πέρασε ολόκληρη τη σταδιοδρομία του σε ρωσικούς συλλόγους, ήταν βασικό μέλος της πορείας της Ρωσίας έως τα προημιτελικά της διοργάνωσης, έχοντας παίξει σε καθένα  από τα πέντε παιχνίδια.

Σύμφωνα  με την FIFA  είχε συνολικά 127 συμμετοχές, σκοράροντας εννέα γκολ και κρατώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες διεθνείς εμφανίσεις από οποιονδήποτε Ρώσο παίκτη. Ο Ιγκνάσεβιτς  πανηγύρισε επίσης με  την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τίτλο του κυπέλλου UEFA του 2005.

«Αυτό ήταν το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο, το τελευταίο μου τουρνουά και ο τελευταίος αγώνας της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Αν δεν ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο, νομίζω ότι θα τελείωσα την καριέρα μου νωρίτερα», ανέφερε ο Ιγκνάσεβιτς σε βίντεο στα social media

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για μένα. Αισθάνομαι χαρά, αίσθηση ειρήνης γιατί τελειώνω σε ένα υψηλό σημείο, παίζοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο,  στα προημιτελικά σε μια καλή ομάδα με έναν σπουδαίο προπονητή, έναν πραγματικό προπονητή και με παίκτες που δίνουν τον εαυτό τους σε κάθε παιχνίδι».

Ο Ιγκνάσεβιτς ήταν ένας από τους παίκτες που ευστόχησαν στην διαδικασία των πέναλτι με την Κροατία, αλλά επίσης  και με την Ισπανία.

«Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί είναι ποδόσφαιρο, αλλά εδώ κανείς δεν ήταν δυσαρεστημένος, ούτε στα αποδυτήρια, ούτε στο γήπεδο», είπε. «Σκοπεύω να πάρω άδεια προπονητή τον Δεκέμβριο. Θα ήθελα να γίνω προπονητής, καλός προπονητής».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button