FeaturedΓνώμεςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Καλό το 3-5-1-1 αλλά θέλει ενίσχυση!

Ένα νέο σύστημα δουλεύει ο Μπάμπης Τεννές φέτος στον ΠΑΣ Λαμία, «χτίζοντας» την ομάδα για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Όπως σας είχαμε αναφέρει και στο ρεπορτάζ αμέσως μετά το φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΣ Λαμία και ειδικότερα ο Μπάμπης Τεννές δουλεύει φέτος ένα νέο σύστημα και αυτό δεν είναι άλλο από το 3-5-1-1.

Τώρα θα πείτε ότι με τριάδα στην άμυνα είδαμε τον ΠΑΣ να παίζει και πέρυσι προς το τέλος της χρονιάς, αλλά φέτος η διαφορά είναι πως το σύστημα δουλεύεται από την αρχή της χρονιάς και προορίζεται όπως φαίνεται για βασικό σχήμα.

Θα έπρεπε βέβαια να έχουμε «ψιλιαστεί» από τις μεταγραφικές κινήσεις του Τεννέ και της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία πως το σύστημα θα αλλάξει και πως οδεύει προς το συγκεκριμένο.

Παρόλο αυτά, όπως είδαμε και στο Καρπενήσι μπορεί να δούλεψε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο το σύστημα όμως σημειώσαμε κάποια μικρά προβλήματα τα οποία έγιναν αισθητά, ειδικά στην άμυνα.

Η ταχύτητα του Αντέτζο και η εμπειρία του Βάντερσον

Το πρόβλημα επικεντρώθηκε στην αριστερή πλευρά της άμυνας, όπου αγωνίστηκε ο Ντάνιελ Αντέτζο. Ο Νιγηριανός είναι αρκετά σταθερός και πολύ δυνατός στις μονομαχίες αλλά είναι πολύ αργός για να παίξει στο συγκεκριμένο σύστημα.

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Δεν είπαμε πως δεν ειναι ικανός να παίξει με το συγκεκριμένο σύστημα ως βασικός στον ΠΑΣ, αλλά σημειώσαμε πως η ταχύτητά του δεν τον βοηθά στο να αποδώσει όσο καλά θα έπρεπε.

Από την άλλη βέβαια, είχε στην πλευρά του και λογικά θα έχει (αν παίζει αυτός βασικός) τον Βάντερσον Σκαρντοβέλι, ο οποίος είναι γρήγορος, πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στα επιθετικά του ως φουλ μπακ, αλλά είναι και αρκετά έξυπνος έτσι ώστε κάλυπτε εύκολα τα όποια λάθη προέκυπταν στην πτέρυγά τους.

Στην τριάδα της άμυνας βρίσκονται επίσης και οι Μάρκ Ασίγκμπα, ο οποίος είναι «ταμάμ» για το συγκεκριμένο σύστημα απ΄όλες τις απόψεις. Είναι γρήγορος, καλός αμυντικός, δυνατός και έχει ένα ακόμη καλό στοιχείο, αυτό ότι είναι από πέρυσι στην ομάδα και γνωρίζει καλά τον αρχηγό και την «βασική κολώνα» της «κυανόλευκης» άμυνας τον Ανέστη Αναστασιάδη.

Συμπέρασμα

Το συμπέρασμα είναι πως ίσως η μία δύο μεταγραφές που είχε αναφέρει πως λογικά θα γίνουν στον ΠΑΣ Λαμία, ο Μπάμπης Τεννές να πρέπει να είναι στην άμυνα με έναν κεντρικό αμυντικό γρήγορο και έμπειρο για να «δέσει» με την υπόλοιπη άμυνα.

Σε επόμενο άρθρο θα προσπαθήσουμε αναλύσουμε το κέντρο της Λαμίας στο 3-5-1-1 του Τεννέ, όπου δεν φάνηκε να θέλει ενίσχυση παραμόνο δουλειά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button