FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Χρόνια πολλά Μάρκο!(pics+vids)

Γενέθλια έχει σήμερα ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία. Το LamiaSports εύχεται χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία στον Μάρκο Μπλάζιτς.

Σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια στην πόλη Μλαντένοβατς της Γιουγκοσλαβίας γεννήθηκε ένας πραγματικός «μαέστρος» του κέντρου και ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από τον ΠΑΣ Λαμία.

Ο λόγος για τον Μάρκο Μπλάζιτς.

Τα 33 του χρόνια «κλείνει» σήμερα ο Μάρκο και το LamiaSports όπως κάνει κάθε φορά στα γενέθλια ποδοσφαιριστών του συλλόγου, εύχεται χρόνια πολλά με ένα μικρό αφιέρωμα.

Ο Μπλάζιτς ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα αγωνιζόμενος στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα. Συνολικά με την ομάδα του Βελιγραδίου κατάφερε και έπαιξε 38 φορές, έβαλε 4 γκολ ενώ μοίρασε και άλλα 3.

Κατά την διάρκεια της θητείας του στον Αστέρα, δόθηκε δανεικός και στις Ρουζομπέροκ και Τσουκαρίσκι, με τις οποίες είχε 11 συμμετοχές και 3 γκολ με την πρώτη και με την δεύτερη 16 συμμετοχές, 4γκολ και 1 ασίστ.

Fudbal, play-off for Europe League
Crvena Zvezda Vs. Slavia (Prague)
Marko Blazic
Beograd, 27.08.2009.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Φεύγει για πρώτη φορά από την Σερβία τον Αύγουστο του 2011. Ο επόμενος σταθμός του ήταν η Ρωσία και η ομάδα της Άμκαρ Περμ με την οποία είχε μία φουλ σεζόν 29 συμμετοχών και ενός γκολ.

Fudbal
pripreme za prolecnu sezonu
FK Crvena Zvezda
Marko Blazic and Vujadin Savic, right
Antalya, 02.02.2010.
foto: Srdjan Stevanovic

Την Ρωσία έπειτα υποδέχθηκε το Ουζμπεκιστάν και η Μπουνιοντκόρ, στην οποία όμως δεν κατάφερε να δείξει το αξίζει, έπαιξε μόλις 8 παιχνίδι και αναχώρησε για να βρει αλλού την τύχη του.

Αφού πέρασε λοιπόν από Ρωσία, Ουζμπεκιστάν ακολούθησε και το Καζακστάν και η Ατιράου. Στην χώρα των Καζάκων «ξεδίπλωσε» ξανά το ταλέντο του, ηγήθηκε της ομάδας που είχε υπογράψει συμβόλαιο και με 30 συμμετοχές, 1 γκολ και 7 ασίστ έκανε μία εξαιρετική χρονιά.

Τον Ιούλιο του 2015 μένει ελεύθερος από την Ατιράου και επιστρέφει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ραντίτσκι Νις. Στη ομάδα από τη Νις έπαιξε 19 φορές μοίρασε ένα γκολ και τον Φεβρουάριο του 2016 φεύγει από τη Σερβία για να έρθει για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Αρχικά φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ Καλλονής, όταν αυτή ανέβηκε στην SuperLeague. Δεν κατάφερε να πείσει όμως τους ανθρώπους της ομάδας και τον προπονητή του, έπαιξε μόλις 9 ματς και για καλή μας τύχη έμεινε ελεύθερος.

Έμεινε ελεύθερος και τον Ιούλιο του 2019 του 2016, υπογράφει συμβόλαιο «καρδιάς» με τον ΠΑΣ Λαμία.

Από τότε όχι μόνο ηγείται του κέντρου της ομάδας αλλά θα μπορούσε να πει κανείς όλης της ομάδας, μιας και έχει 61 συμμετοχές, 5 γκολ και 4 ασίστ και ακόμη γράφει το κοντέρ…

Δείτε τώρα μερικές χρήσιμες πληροφορίες και νούμερα από τον Μάρκο Μπλάζιτς:

Δείτε τώρα και τις καλύτερες στιγμές του σε βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button