FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Όταν ο Καρυπίδης άφηνε τον ΠΑΟΚ… για την Scottish PremierShip!(pics)

Τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία θα φορά από φέτος ο Χρήστος Καρυπίδης… ο οποίος αναμφισβήτητα έχει μία γεμάτη καριέρα.

Μία τεράστια καριέρα έχει να επιδείξει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Λαμία, ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός Χρήστος Καρυπίδης.

Ο Καρυπίδης, έχει παίξει μεταξύ άλλων ομάδων σε ΠΑΟΚ, Χάρτς, ΑΠΟΕΛ, Άρη Λεμεσού και Ομόνοια.

Υπάρχει όμως ένα θέμα με την μεταγραφή του Καρυπίδη στον ΠΑΣ και αυτό εκφράζεται (οχι βέβαια απ΄όλους ανοικτά) από τους φίλους της ομάδας.

Το θέμα είναι η ηλικία του ποδοσφαιριστή, τα 35 χρόνια δηλαδή που «κουβαλάει» στην πλάτη του. Προφανώς και οι οπαδοί της ομάδας από τη Φθιώτιδα θα περίμεναν να στηριχθεί η φετινή ομάδα σε παίκτες όχι τόσο μεγάλους, που θα έχουν εξέλιξη και γιατί όχι και μεταπωλητική αξία.

Παρόλο αυτά, ο Καρυπίδης δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την εμπειρία του και την ικανότητά του.

Από τον ΠΑΟΚ στην Scottish PremierShip και την Χάρτς

Το LamiaSports τώρα, θα σας θυμίσει πως ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έπειτα από μία γεμάτη χρονιά με τον ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2005-2006 έχοντας 31 συμμετοχές, (25 SuperLeague, 5 UEFA Cup, 1 Κύπελλο Ελλάδος και 1 γκολ.) έφυγε και από τη Θεσσαλονίκη και από την Ελλάδα για να παίξει στην Σκωτία και την Χάρτς.

Ήταν λοιπόν 1 Ιουλίου του 2006 όταν ο Καρυπίδης φορούσε τη φανέλα με την «καρδιά» της σκωτσέζικης ομάδας.

Η πρώτη χρονιά

Η πρώτη του χρονιά μόνο ενθαρρυντική δεν είναι, μιας και έπαιξε μόλις 9 φορές με την Χάρτς και μάλιστα τη 1 φορά που έπαιξε στα προκριματικά του Champions League ήταν απέναντι στην ΑΕΚ, στην εντός έδρας ήττα της σκωτσέζικης ομάδας με 1-2.

Μάλιστα, τότε συμπαίκτης του Καρυπίδη ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος, Τάκης Φύσσας.

Η άνοδος της δεύτερης χρονιάς

Η δεύτερη χρονιά του Έλληνα αμυντικού στην Σκωτία, ήταν εμφανώς καλύτερη παίζοντας 16 παιχνίδια στην PremierShip, τα περισσότερά του ως βασικός και μάλιστα πέτυχε και ένα γκολ.

Η τρίτη… και η πιο γεμάτη του σεζόν

HEARTS V BARCELONA PRE-SEASON FRIENDLY AT MURRAYFIELD STADIUM 28.07.2007 CHRISTOS KARIPIDIS AND SAMUEL ETO’O

Στην τελευταία του χρονιά στην Scottish PremierShip και την Χάρτς, ο 35χρονος αμυντικός έπαιξε σε 37 παιχνίδια συνολικά. Τα 34 παιχνίδια τα έδωσε φορώντας τη φανέλα στο πρωτάθλημα, τα 2 στο SFA Cup και 1 στο League Cup.

Όταν έφυγε από την Σκωτία δεν γύρισε Ελλάδα, αλλά φόρεσε τη φανέλα της Ομόνοιας, έχοντας συνολικά 79 συμμετοχές με την κυπριακή ομάδα και 3 γκολ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button