FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Δείχνει ενδεκάδα και σύστημα ο Χάβος!

Όσο περνούν οι ημέρες στο προπονητικό κέντρο της Νέας Άμπλιανης, ο Μάκης Χάβος δείχνει όλο και περισσότερο το νέο σύστημα του ΠΑΣ Λαμία, καθώς και τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν.

Ο Μάκης Χάβος δεν έχει «κλείσει» ακόμη μία εβδομάδα στον πάγκο του ΠΑΣ Λαμία και σήμερα είναι έτοιμος να παρατάξει την ομάδα του σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στον Απόλλων Λάρισας.

Ο Έλληνας τεχνικός ακόμη προφανώς ίσως να μην έχει καταλήξει πλήρως στην βασική ενδεκάδα της Λαμίας για τα παιχνίδια της SuperLeague όμως σιγά σιγά στις προπονήσεις τις ομάδας μας έχει δώσει να καταλάβουμε το νέο σχήμα αλλά και μερικά από τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν.

Το νέο σύστημα

Αρχικά, θα αναφέρουμε το σύστημα το οποίο όπως φαίνεται θα αγωνίζεται ο ΠΑΣ Λαμία στα παιχνίδια της SuperLeague. Ο Χάβος αφήνει πίσω του το 3-4-3 του Μπάμπη Τεννέ και γυρνάει την άμυνα στην 4αδα παίζοντας ένα 4-4-1-1 ή 4-2-3-1.

Ένα διαφορετικό σχήμα σίγουρα, πιο επιθετικό και ίσως πιο ασφαλές από το 3-4-3 καθώς θέλει πολύ δουλειά για να μπορέσει μία ομάδα να αφομοιώσει την τριάδα στην άμυνα και όπως φάνηκε αυτή η δουλειά δεν έγινε ή απλά δεν έφτασε ο χρόνος.

Τώρα, με το 4-4-1-1 ο Χάβος θέλει να δώσει άλλη πνοή στην ομάδα, πιο επιθετικό ρυθμό και πίεσει ειδικά στο κέντρο φορτώνοντάς το με τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Πολλές φορές στα οικογενειακά διπλά της ομάδας, βλέπαμε πως από το 4-4-1-1 γύρναγε, όταν η ομάδα έκανε επίθεση σε ένα κλασσικό 4-4-2.

Τα πρόσωπα της ενδεκάδας

Σίγουρα ο Χάβος γνωρίζει όλα τα πρόσωπα που έχει στη διάθεσή του και σίγουρα έχει σχηματίσει μία πρώτη γνώμη για όλους.

Βέβαια, θα ήταν λογικό αν ακόμη δεν έχει καταλήξει πλήρως στη βασική ενδεκάδα της ομάδας, μιας και υπάρχει και η αλλαγή στο σύστημα.

Όμως, μέσα από τις προποπονήσεις μας έχει δείξει ορισμένους βασικούς που θα επιλέξει και στα παιχνίδια της SuperLeague.

Ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα, ο Μπόγιαν Σαράνοφ θα είναι αυτός φαίνεται να κερδίζει μέχρι στιγμής τους Μελίσσα και τον ανέτοιμο Μπαντή.

Στην άμυνα δεν θα αλλάξουν πολλά, αλλά η μία αλλαγή που θα γίνει λογικά είναι αρκετά σημαντική. Αναφερόμαστε βέβαια στην μή χρησιμοποίηση του Μάρκ Ασίγκμπα, ο οποίος στα οικογενειακά διπλά (όπως και εθχές) παίζει με τους αναπληρωματικούς.

Στις άλλες θέσεις, ο Βασιλαντωνόπουλος θα είναι δεξιά, ο Βάντερσον αριστερά, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Αναστασιάδης και ο Αντέτζο.

Ως αμυντικά χαφ τώρα στην τελευταία προπόνηση είδαμε τον Μπλάζιτς και τον Δημούτσο, όμως στη θέση αυτή δοκιμάστηκε και ο Μπουλούλης, άρα ίσως να μην έχει καταλήξει σε μία από τις δύο θέσεις ο Χάβος.

Εχθές, είδαμε τον 49χρονος προπονητή να βάζει αριστερά στο κέντρο τον Φακούντο Μπερτόλιο ενώ από τα δεξιά είχε τον Θανάση Καραγκούνη, παρόλο αυτά θέση στο κέντρο της ομάδας πήρε και ο Χακίμ Μαστουρ, ο οποίος δοκιμάστηκε στη θέση του δεκαριού, όταν η ομάδα έκανε ασκήσεις τακτικής. Γενικά είχε αρκετές αλλαγές κατά την διάρκεια της προπόνησης η ενδεκάδα.

Στην επίθεση όπως και στην άμυνα δεν είχαμε πολλές αλλαγές μιας και αυτή που δοκιμάστηκαν ήταν οι Τάσος Καραμάνος και Χερόνιμο Μπαράλες, με τον Έλληνα επιθετικό να παίζει λίγο πιο πισω από τον Μπάρα, στο 4-4-1-1.

Τα αποκαλυπτήρια

«Κυριακή κοντή γιορτή» λένε και για αυτό καλό θα ήταν να περιμένουμε σήμερα μέχρι τις 18:00 για να δούμε την πρώτη ενδεκάδα του Μάκη Χάβου στον ΠΑΣ Λαμία, η οποία μπορεί να είναι πειραματική σε ορισμένες επιλογές αλλά θα μας δείξει σίγουρα μερικά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button