Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Όταν ο Ολυμπιακός συνάντησε το 1959 τη Μίλαν στο ντεμπούτο του στο Πρωταθλητριών (pics)

Πενηνταεννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την παρθενική παρουσία ελληνικής ομάδας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τον πρόγονο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός του Μπρούνο Βάλες, στον Α` γύρο της διοργάνωσης, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μίλαν των σπουδαίων Αλταφίνι (Βραζιλία, πρωταθλητής κόσμου το 1958), Λίντχολμ (Σουηδία), Γκρίλο (Αργεντινή) και Σκιαφίνο (Ουρουγουάη, πρωταθλητής κόσμου το 1950) , με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Φάληρο. Η πρώτη σέντρα του αγώνα έγινε στις 16:30 το μεσημέρι, αφού το γήπεδο δεν διέθετε προβολείς, με τον Ολυμπιακό να αποσπά ισοπαλία 2-2 από τους πρωταθλητές Ιταλίας, παρουσία περισσότερων  των 20.000 θεατών.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα άνοιξαν το σκορ στο 19ο λεπτό, όταν μετά το κόρνερ του Υφαντή, ο Παπάζογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ιταλών. Στο 33`, μετά από ολιγορία στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Αλταφίνι ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί και πάλι στο 45` με σκόρερ τον Υφαντή. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε με κεφαλιά και πάλι ο Αλταφίνι στο 76ο λεπτό.

Πατήστε εδώ για τη συνέχεια

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button