FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Σήμερα η κλήρωση του Κυπέλλου!

Άνετα θα μπορούσαμε να πούμε πως το Κύπελλο Ελλάδος είναι η αγαπημένη διοργάνωση του ΠΑΣ Λαμία… ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας τα περσινά κατορθώματα της «κυανόλευκης» ομάδας.

Σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου 16 ομάδες από την SuperLeague, μέσα σε αυτές και ο ΠΑΣ Λαμία, αλλά και 16 ομάδες από την Football League και την Football League 2, θα μπουν στην κληρωτίδα για να δημιουργήσουν τους ομίλους της διοργάνωσης.

Αυτές οι 32 θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο θα βρίσκονται οι 8 πρώτες ομάδες της περσινής Super League, στο δεύτερο οι ομάδες από το 9 έως το 14 συν τις δύο που ανέβηκαν, στο τρίτο οι 7 πρώτες ομάδες της Football League, χωρίς τους Άρη, ΟΦΗ και συν την Κέρκυρα και στο τέταρτο γκρουπ θα βρεθούν οι υπόλοιπες 8 ομάδες.

Κάπως έτσι τα γκρουπ δυναμικότητας θα είναι τα εξής:

1o ΓΚΡΟΥΠ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, Πανιώνιος, Παναιτωλικός.

2ο ΓΚΡΟΥΠ: ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, ΠΑΣ Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Άρης.

3ο ΓΚΟΥΠ: Κέρκυρα, Παναχαϊκή, ΑΟΧ Κισσαμικός, Τρίκαλα, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Ηρακλής.

4ο ΓΚΡΟΥΠ: Ηρόδοτος, Βόλος, Αήττητος Σπάτων, Νίκη Βόλου, Άρης Αβάτου, ΟΦ Ιεράπετρας, Απόλλων Παραλιμνίου, Θύελλα Καμαρίου.

Τα κατορθώματα του ΠΑΣ Λαμία:

Θυμίζουμε πως πέρυσι ο ΠΑΣ Λαμία είχε κληρωθεί στο 4ο γκρουπ μαζί με ΑΕΚ, Απόλλων Λάρισας και Καλλιθέα. Τότε είχε περάσει ως δεύτερη παίρνοντας δύο νίκες με Λάρισα και Καλλιθέα ενώ είχε χάσει από την ΑΕΚ εκτός έδρας.

Στην επόμενη φάση η «κυανόλευκη» ομάδα είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σε διπλά παιχνίδια, όπου είχε γράψει πραγματικά ένα έπος. Μέσα στο ΔΑΚ Λαμίας ο ΠΑΣ είχε κερδίσει τους πράσινους με σκορ 4-1 με έναν καταπληκτικό Φρανζίσκο Πίτι (δύο γκολ, μία ασίστ) με το χιόνι που είχε πέσει τότε στη Λαμία να μην μπορεί να σταματήσει την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ. Ο δεύτερος αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τη Λαμία να γνωρίζει την ήττα με 1-0.

Έπειτα, ο αποκλεισμός ήρθε από τον Πανιώνιο στη φάση των «8» με την ομάδα της Νεάς Σμύρνης να κερδίζει ξεκάθαρα στα σημεία την ομάδα της Φθιώτιδας και να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button