Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Αυλαία ρίχνουν αύριο (24/9) Τσελίδης και Τελτσίδου

Οι Θεόδωρος Τσελίδης (-90κ.) και Ελισάβετ Τελτσίδου (-70κ.), ρίχνουν την Δευτέρα (23/9) την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν.

Ο 22χρονος Τσελίδης, «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης εφέτος στο Ισραήλ, στον γύρο των «64» αντιμετωπίζει τον Βραζιλιάνο Ράφαελ Μακέδο. Ο Λατινοαμερικάνος ήταν 3ος στο περσινό Παναμερικανικό πρωτάθλημα ενώ μέσα στο 2018, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Τιφλίδας. Μάλιστα στον δρόμο για την κορυφή, ο Μακέδο νίκησε τον Τσελίδη με Ippon, 43 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του τετραλέπτου. Από τη στιγμή που θα προκριθεί στη φάση των «32», ο Τσελίδης θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Ουσάνγκι Μαρτζιάνι. Ο 24χρονος Γεωργιανός, ήταν «χάλκινος» στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η Τελτσίδου, στη δεύτερη μόλις διοργάνωση της μέσα στο 2018 (σ.σ. λόγω τραυματισμού), στον γύρο των «32» θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια Τζιοβάνα Σκοκιμάρο (Γερμανία)-Ρενάτα Λόριντς (Ουγγαρία). Η 20χρονη Γερμανίδα, η οποία και το φαβορί της αναμέτρησης, το 2017 ήταν δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρσοβίας, ενώ στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στους U21 στη διοργάνωση του Ζάγκρεμπ. Η Λόριντς μέσα στο 2018 ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Βελιγραδίου και 5η στα Ευρωπαϊκά Κύπελλο του Σεράγεβο και της Μπρατισλάβας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button