FeaturedΑφιερώματαΝέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το «Scout report» του ΟΦΗ!(pics+vids)

Το LamiaSports σας παρουσιάζει τον αντίπαλο του ΠΑΣ Λαμία, για την 6η αγωνιστική της SuperLeague… τον ΟΦΗ.

Αρχίζουμε το pre game show εδώ στο LamiaSports, για την 6η αγωνιστική της SuperLeague και την αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τον ΟΦΗ.

Και δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε με άλλο θέμα εκτός του scout report της αντίπαλης ομάδας, αναλύοντας την ιστορίατη, το ρόστερ, το τεχνικό επιτελείο, τις μεταγραφές, των-τους πρώτους σκόρερ, τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας αλλά και τα αποτελέσματα του κρητικού συλλόγου στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

Πρώτα απ΄όλα θα δούμε μέσα σε λίγες γραμμές την ιστορία του ΟΦΗ:

Κρήτη, φθινόπωρο του 1925. Είναι η περίοδος του μεσοπολέμου και το νησί περνάει ακόμα μια μεταβατική περίοδο καθώς δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την αποχώρηση και των τελευταίων μουσουλμάνων της Κρήτης. Παράλληλα, το Ηράκλειο αποτελεί τόπο εγκατάστασης χιλιάδων προσφύγων από τη Μικρά Ασία και ο πληθυσμός της πόλης αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Στον ελλαδικό χώρο, ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος μετά το κίνημα της 25ης Ιουνίου έχει αναλάβει πραξικοπηματικά την πρωθυπουργία της χώρας.

Στην οδό Ιδομενέως, σε ένα γυμναστήριο της πόλης του Ηρακλείου, γυμνάζονται μαζί αθλητές στίβου, αρσιβαρίστες, παλαιστές, ποδοσφαιριστές. Σκέψη στη σκέψη, κουβέντα στην κουβέντα, οργανώνουν τη δημιουργία ενός συλλόγου -ενός Ομίλου- όπως επιθυμούσαν να λέγεται. Ήθελαν το σωματείο που θα δημιουργούσαν να ήταν ξεχωριστό. Να είναι ένας Όμιλος, που θα αποτελείται από τους ίδιους τους φιλάθλους του. Δεν άργησαν να καταλήξουν στο όνομα: Όμιλος Φιλάθλων Ηρακλείου.

Το καταστατικό υπογράφτηκε στο σπίτι, του μετέπειτα γιατρού, Μηνά Ζαμπόζη… Στο φυτώριο του ανήκαν αρχικά οι πρόσκοποι του Ηρακλείου και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου Αρρένων της πόλης.

Οι επιδιώξεις του νέου σωματείου όπως καταγράφηκαν στο πρώτο του καταστατικό ήταν:

  1. Οι παντός είδους αθλητικές εκδηλώσεις
  2. Η ψυχαγωγία των μελών
  3. Η οργάνωση διαλέξεων και εκδρομών

Οι νεαροί ιδρυτές του OΦΗ (όπως άρχισαν να αποκαλούν τον Όμιλο Φιλάθλων Ηρακλείου) ξεκίνησαν με ενθουσιασμό. Η φτώχεια της εποχής αλλά και το γεγονός ότι τα ιδρυτικά του μέλη ήταν οι αθλητές του, δημιουργούσαν πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Τα περισσότερα από αυτά ξεπεράστηκαν με αποφασιστικότητα και η πρόοδος του συλλόγου ήταν εντυπωσιακή. Στα πρώτα βήματα του ΟΦΗ, δημιουργήθηκαν τα τμήματα ποδοσφαίρου, αθλοπαιδιών, στίβου, κολύμβησης, ποδηλασίας ενώ το 1928 δημιουργήθηκε η γυναικεία ομάδα του βόλεϊ.

Το φίλαθλο κοινό της πόλης αγκάλιαζε όλο και περισσότερο την ομάδα με τα ασπρόμαυρα, καθώς πέραν του ποδοσφαίρου πρωταγωνιστούσε και είχε μεγάλες επιτυχίες και σε άλλα αθλήματα αλλά κυρίως στον κλασσικό αθλητισμό όπου στους Παγκρήτιους αγώνες κυριολεκτικά κυριαρχούσε.

Ο ΟΦΗ πλέον ήταν ξακουστός και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο το νησί. Την περίοδο του μεσοπολέμου το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν στα σπάργανα. Ηταν ουσιαστικά ανέφικτο την εποχή εκείνη μια ομάδα από την Κρήτη να ταξιδέψει και να αγωνιστεί στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Οι μετακινήσεις (πάντα με βαπόρια) ήταν αρκετά περιπετειώδεις και την άφιξη μιας ομάδα από την ηπειρωτική Ελλάδα στην Κρήτη τη θεωρούσαν ιδιαίτερο αθλητικό γεγονός.

Δεν υπάρχουν επίσημα ιστορικά στοιχεία για τους αγώνες που έδωσε ο ΟΦΗ την εποχή εκείνη. Σε αυτήν πάντως την προπολεμική 15ετία (1925-1940), οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι ο ΟΦΗ έδωσε πάνω από 400 ποδοσφαιρικούς αγώνες, οι περισσότεροι με αντιπάλους τα άλλα σωματεία της πόλης. Οι νικηφόροι αγώνες ήταν πολλαπλάσιοι αυτών που έληξαν με ήττα.

Οι διακρίσεις του κρητικού συλλόγου:

Τίτλοι

  1. 1987 Κύπελλο Ελλάδος
  2. 1989 Βαλκανικό Κύπελλο

Διακρίσεις

  1. 1994 Φάση των 16 στο Κύπελλο UEFA
  2. 1988 Φάση των 16 στο Κύπελλο Κυπελλούχων
  3. 1990 Φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδος
  4. 1986 Δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Ελλάδας
  5. Υψηλότερη θέση (Ά Εθνική): 2η, 1986

Και ξεκινάμε με το ρόστερ της ομάδας και τους προπονητές:

Τεχνικό επιτελείο:

Συνεχίζουμε με το ρόστερ:

Ο Στρέζος είναι αυτός που έχει πάρεις τις περισσότερες ευκαιρίες μέχρι στιγμής στον ΟΦΗ, έχοντας παίξει σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Αυτοί που έχουν αγωνιστεί τις περισσότερες φορές στην βασική ενδεκάδα του ΟΦΗ, όσο αφορά την άμυνα είναι οι Κοροβέσης αριστερά, Κομεσίδης και Ποτουρίδης στο κέντρο, ενώ στα δεξιά έχουμε δει τον Μιχόγεβιτς να παίρνει αρκετές ευκαιρίες.

Στο κέντρο έχουμε δει να αγωνίζονται οι Νέιρα, Μεγιάδο, Κυριακίδης αλλά και ο έμπειρος Παπαστεριανός.

Η επίθεση του ΟΦΗ συνήθως έχει τα ίδια πρόσωπα μέχρι στιγμής. Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης και ΒουόΑραβίδης είναι αυτή που έχουν αγωνιστεί περισσότερο, ενώ παιχνίδια έχει πάρει και ο Σάσι με το Ντίνα.

Οι «ασπρόμαυρες» μεταγραφές:

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα στον ΟΦΗ και πάμε να δούμε τις μεταγραφές τις οποίες πραγματοποίησε η ομάδα της Κρήτης το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Συνολικά, είδαμε έντεκα καινούργιους ποδοσφαιριστές να φοράνε τη φανέλα της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου, με την πιο ηχηρή να είναι αυτή του Χρήστου Αραβίδη..

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά:

Ο Χρήστος Αραβίδης, μετά από έναν χρόνο απραξίας, υπέγραψε τον Αύγουστο στην ομάδα τη Κρήτης και πλέον μαζί με τον Βουό και τον Σάσι, ηγείται της επιθετικής γραμμής της ομάδας.

Ο πρώτος Αργεντινός που πήγε στην Κρήτη του καλοκαίρι, ήταν ο Χουάν Νέιρα, ο μεσοεπιθετικός από την Αζούλ, ο οποίος είναι 29χρονών και έχει αγωνιστεί και στην Εθνική Αργεντινής Κ20.

Ένας από τους δανεικούς ποδοσφαιριστές που πήρε η ομάδα του ΟΦΗ, από τον ΠΑΟΚ είναι ο Μάρκο Μιχόγεβιτς. Πρόκειται για έναν 22χρονο σέντερ μπακ, ο οποίος μπορεί να παίξει και στα άκρα της άμυνας αλλά και ως αμυντικό χαφ.

Τον Ιούλιο ο ΟΦΗ έκανε μία σημαντική μεταγραφή στην επίθεση, όσο αφορά τα στατιστικά του ποδοσφαιριστή και τα γκολ που είχε πετύχει στην Κύπρο όπου αγωνιζόταν. Ο λόγος για τον Ισμαΐλ Σάσι, τον Τυνήσιο 26χρονο δεξιό εξτρέμ, ο οποίος είναι και διεθνής με την ομάδα της χώρας του.

Επόμενη μεταγραφή, ήταν αυτή του Τάσου Παπάζογλου, του έμπειρου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος υπέγραψε στον ΟΦΗ για να τον ενισχύσει αμυντικά.

Ένας ακόμη Έλληνας στη λίστα με τις μεταγραφές της ομάδας από τη μεγαλόνησο, είναι ο Βαγγέλης Πλατέλλας. Ένας εξτρέμ με εμπειρία και απο την Football League με ΑΕΚ και Άρη αλλά και απο την SuperLeague.

Συνεχίζουμε με Έλληνα αλλά πάμε και πάλι στην μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας. Την 1η Ιουλίου ο Νίκος Κοροβέσης υπογράφει στον ΟΦΗ, αφήνοντας πίσω του μία πολύ κακή χρονιά με τον Πλατανιά Χανίων.

Επόμενος είναι ο Παύλος Κυριακίδης, ο οποίος άφησε την Αθήνα και τον Ατρόμητο και κατέβηκε στο νότο για να παίξει με τα «ασπρόμαυρα» του ΟΦΗ.

Μία από τις μεταγραφές του Νίκου Παπαδόπουλου για τη θέση του τερματοφύλακα ήταν αυτή του δικού μας Δημήτρη Σωτηρίου, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Μαρτίνο. Ο έμπειρος τερματοφύλακας πήγε και αυτό τον Ιούλιο στην ομάδα του Ηρακλείου για να ενισχύσει τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Ο δεύτερος δανεικός που ήρθε από τον ΠΑΟΚ στον ΟΦΗ, ήταν ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης. Ο 22χρονος αριστερός μπακ, είχε ακουστεί και για το ρεπορτάζ του ΠΑΣ Λαμία αλλά εν τέλει δόθηκε δανεικός στον ΟΦΗ.

Τελευταίος και ενδεκαδάτος είναι ο Μιγκέλ Μεγιάδο, ο 25χρονος Αργεντινός ο οποίος ήρθε δανεικός από την Τσακαρίτα για να ενισχύσει το κέντρο του ΟΦΗ.

Το top-8 των πιο ακριβών ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ:

Στην ομάδα του ΟΦΗ αυτή την στιγμή αγωνίζονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι η αξία τους ξεπερνά τα 500χιλ. €.

Αρχικά έχουμε τον Χρήστο Αραβίδης, του οποίου η τιμή αν και έχει πέσει βρίσκεται στα 800χιλ. €.

Την ίδια τιμή θα δείτε να έχει και ο 29χρονος μεσοεπιθετικός Χουάν Νέιρα, ο οποίος μαζί και με τον Μάρκο Μιχόγεβιτς έχουν 800χιλ. € ποδοσφαιρική αξία, σύμφωνα με το «transfermarkt».

Έπειτα, στη λίστα έχουμε τον Ισμαΐλ Σάσι, ο οποίος στοιχίζε κάπου στις 600χιλ. € ενώ ανεβαίνει συνεχώς η αξία του.

Δεύτερος Έλληνας της λίστας είναι ο Τάσος Παπάζογλου, ο οποίος έχιε τιμή 500χιλ. €, ενώ την ίδια τιμή έχει και ο Βαγγέλης Πλατέλλας.

Στις 450χιλ. € βρίσκετια ο Γιώργος Στρέζος, ο οποίος μοιράζεται τη θέση του με τον Νίκο Κοροβέση.

Τα (μέχρι τώρα) στατιστικά της κρητικής ομάδας:

Mετά από πέντε αγωνιστικές ο ΟΦΗ έχει μόλις έναν βαθμό, μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο, παρόλο που έχει σκοράρει 4 γκολ συνολικά.

Η ομάδα του Παπαδόπουλου έχει 183 εύστοχες πάσες, με τον Γιάννη Ποτουρίδη να έχει τις περισσότερες έχοντας 21 στο σύνολο.

Τα λάθη της κρητικής ομάδας βρίσκονται στα 203, πάρα πολλά μέχρι στιγμής, με τα περισσότερα να τα έχει κάνει ο Παύλος Κυριακίδης και ο Γιάννης Ποτουρίδης, με 19 λάθη ο καθένας.

Όσο αφορά τον μέσο όρο στην ομάδα του ΟΦΗ, η επίθεσή του σκοράρει 0,8 γκολ ανά αγώνα, πραγματοποιεί 8,2 τελικές, 36,6 εύστοχες πάσες ενώ σε κάθε αγώνα κάνει περίπου 40,6 λάθη.

Στα γενικά στατιστικά της ομάδας, βλέπουμε πως ξεχωρίζει το 7/20 εύστοχα γεμίσματα του Βαγγέλη Πλατέλλα, τα δύο γκολ σε τέσσερις τελικές προσπάθειες του Χουάν Νέιρα αλλά και οι 16 επεμβάσεις του Στρέζου.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα:

Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα του ΟΦΗ μόνο ικανοποιητικά δεν είναι μιας και έχει μόνο μία ισοπαλία στην αρχή του πρωταθλήματος και έπειτα έχει μόνο ήττες…

1η αγωνιστική:

2η αγωνιστική:

3η αγωνιστική:

4η αγωνιστική:

5η αγωνιστική:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button