FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λείπει (όντως) ο Ασίγκμπα!(pics+vid)

Μετά από αρκετό καιρό, είδαμε τον Μάρκ Ασίγκμπα να επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΣ Λαμία…

Η χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο του εξ΄αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής της SuperLeague μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα που είχαμε καιρό να τα δούμε.

Εκτός από τον Μελίσσα, ο οποίος επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια της Λαμίας και έδειξε σε αρκετές περιπτώσεις τον καλό του εαυτό, είδαμε και τον Πλιάτσικα να παίζει βασικός κάνοντας ένα αρκετά μεστό παιχνίδι δίπλα στον Αντέτζο, αλλά είδαμε και τους Αμπντούλ Οσμάν(βασικός), Νίκο Τσούκαλο (αλλαγή), Κων/νος Μπουλούλης (αλλαγή) αλλά και τον περσινό ΜVP της ομάδας Μάρκ Ασίγκμπα.

Ναι! Για όποιον δεν θυμάται ο Μάρκ Ασίγκμπα πέρυσι μαζί με τον Φρανζίσκο Πίτι και τον Μάρκο Μπλάζιτς ήταν οι τρεις σημαντικότεροι ποδοσφαιριστές της Λαμίας, στην προσπάθειά της για παραμονή στην κατηγορία.

Εχθές, μετά από το παιχνίδι εκείνο με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και το 3-1 υπέρ του «τριφυλλιού» είδαμε τον Γκανέζο αμυντικό να αγωνίζεται ξανά στο βασικό σχήμα.

Το ταμείο του Ασίγκμπα

Ο Ασίγκμπα ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, παίζοντας ως αριστερός μπακ. Πέρυσι τον είδαμε να παίζει στη φυσική του θέση, ως δεξιός οπισθοφύλακας, τον είδαμε να «βγάζει μάτια» ως κεντρικός αμυντικός αλλά τον είδαμε να παίζει και ως αμυντικός χαφ.

Φέτος, ξεκίνησε στην τριάδα της άμυνας, στο 3-4-3 του Μπάμπη Τεννέ, έκανε δύο πολύ κακές εμφανίσεις και ως αποτέλεσμα ήρθε και η παραγκώνισή του.

Μετά από εκείνο το παιχνίδι λοιπόν για την 2η αγωνιστική στης SuperLeague, ο Ασίγκμπα επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα και έπαιξε ως αριστερός οπισθοφύλακας. Στο πρώτο ημίχρονο «έσβησε» πραγματικά τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος έπαιζε από τα δεξιά της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ουζουνίδη, αναγκάστηκε να παίζει πιο πολύ από τα αριστερά, με τον νεαρό Μπότο παρά να πάει τη μπάλα δεξιά όπου βρισκόταν ο Γιάννιώτας και είχε απάνω του «κολλημένο» τον 28χρονο αμυντικό της Λαμίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η πίεση της ΑΕΚ αυξήθηκε, τα πράγματα δυσκόλεψαν, ο Ασίγκμπα έκανε μερικά λάθη αλλά και πάλι έδειξε πως η μαχητικότητά του, η ταχύτητά του και η αμυντική του λειτουργία λείπει από τον ΠΑΣ Λαμία.

Θυμηθείτε τώρα για ποιον λόγο ο Μάρκ Ασίγκμπα ήταν πέρυσι ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της Λαμίας:

photo credits: intime

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button