Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Βγάζει διαμάντια» η Στερεά Ελλάδα!

O Παναθηναϊκός αποτελεί τη φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος ως τώρα και το βάρος το έχει σηκώσει κυρίως η φουρνιά των νεαρών ποδοσφαιριστών του “τριφυλλιού”.

Τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο από την περσινή σεζόν είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των μεταγραφών και ως εκ τούτου την προώθηση ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες του.

Μέσα στο κύμα…προώθησης στην ανδρική ομάδα από τις ακαδημίες, το περασμένο καλοκίιρι βρίσκονται και τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι έλκουν την καταγωγή από την Στερεά Ελλάδα και ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα σε ομάδας της Περιφέρειας.

Η ιστοσελίδα “sport24.gr” επιμελήθηκε την παρουσίαση των 17 ποδοσφαιριστών του Παναθηναικού που είναι κάτω των 23 ετών και στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις ιστορίες των “δικών μας” Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Χρήστου Σέχου και Βαγγέλη Θεοχάρη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ: ΟΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Ημ/νια Γέννησης: 24/10/2000

Θέση: Επιθετικός

Στην ακαδημία: Από το 2016

Προηγούμενη ομάδα: Επαμεινώνδας Λεύκτρων

Είδε για πρώτη φορά το φως της ζωής στην Αθήνα, στις 24 Οκτωβρίου 2000. Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Αλίαρτο και εν συνεχεία στον Ιόλαο Θήβας, απ’ όπου κλήθηκε στην Μεικτή Βοιωτίας, ομάδα που αποτελούνταν από τους καλύτερους παίκτες του νομού. Έγινε ο πρώτος σκόρερ δυο φορές και έτσι προωθήθηκε στη Μεικτή της Περιφέρειας.

Σε ηλικία 11 ετών βρέθηκε στην Παιανία για να δοκιμαστεί από τον Παναθηναϊκό. Πήρε μέρος σε μια-δυο προπονήσεις αλλά δεν επιλέχθηκε. Σε ηλικία 13 ετών πήγε στον Ιωνικό Αστέρα Θήβας, σύλλογο που αγωνιζόταν στο Β’ τοπικό και τον έβαλαν στην ανδρική ομάδα. Την επόμενη σεζόν τον ζήτησε το Ακραίφνιο -ομάδα που αγωνιζόταν στο Α’ τοπικό- και συνέχισε να είναι μέλος των μεικτών.

Τότε ήρθε η επόμενη δοκιμή. Ο Ολυμπιακός τον κάλεσε για να τον δει, όταν υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής ήταν ο Γιώργος Αμανατίδης. Μετείχε σε ένα διήμερο προπονητικό καμπ, ως δεξιός μπακ (θέση που δεν γνώριζε) και όχι ως επιθετικός. “Κόπηκε” και πάλι και επέστρεψε στην Θήβα πριν δοκιμαστεί τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2014 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα όπου οι -τότε- υπεύθυνοι των “κιτρινόμαυρων”, Λέτσας και Μιχάλης Βλάχος τον είδαν, τον τσέκαραν, αλλά δεν τον ξανακάλεσαν.

Λίγο καιρό αργότερα, το 2015, βρέθηκε σε δοκιμαστικά που έκανε ο ΠΑΟΚ στην Λαμία, με παίκτες από τις γύρω περιοχές και τον Πουρλιοτόπουλο να είναι επικεφαλής. Νέα απόρριψη. Όταν ο προπονητής του στο Ακραίφνιο, έφυγε για τα Λεύκτρα, τον πήρε μαζί του.

Το καλοκαίρι του 2015 ο διεθνής εξτρέμ βρέθηκε στην Τρίπολη όπου και δοκιμάστηκε από τον Αστέρα. Άφησε καλά δείγματα και άρεσε στους προπονητές, με τον τεχνικό διευθυντή κ. Πάβλοβιτς να ενημερώνει τον πατέρα του πως ήθελε να κρατήσει το παιδί. “Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορώ…” πρόσθεσε, καθώς δεν είχε σπίτι να του παραχωρήσει.

Τον Δεκέμβρη του 2015 πέρασε για δεύτερη φορά την πόρτα των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά στο Κορωπί και το “Γ. Καλαφάτης”, σε μια δοκιμή που θα διαρκούσε δυο εβδομάδες με καθημερινές προπονήσεις. Μετά από τέσσερις μέρες, ο Δημήτρης Μάρκος τον ενημέρωσε πως η δοκιμή τελείωσε και ότι ο 15χρονος, τότε, εξτρέμ επιλέχθηκε για τα τμήματα υποδομής.

Λίγο πριν το Πάσχα του 2016 έγινε μόνιμος κάτοικος Κορωπίου. Άλλαξε σχολείο και έγινε εσώκλειστος στις εγκαταστάσεις των “πράσινων”. Στο τέλος εκείνης της χρονιάς, η ομάδα του ο Επαμεινώνδας Λεύκτρων πήγε στον τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών, με τον Εμμανουηλίδη να πρωταγωνιστεί σκοράροντας ένα από τα δυο γκολ της νίκης. Αυτό ήταν και το τελευταίο του ματς με τη συγκεκριμένη φανέλα.

Το καλοκαίρι του 2016, εντάχθηκε στην Κ17 του Παναθηναϊκού με τον ίδιο να ολοκληρώνει τη σεζόν ως πρώτος σκόρερ της U17 -με 16 γκολ- και δεύτερος στο νότιο όμιλο πίσω από τον Αλέξανδρο Βοΐλη, του Ολυμπιακού.

Εκείνη τη σεζόν μάλιστα έπαιξε και σε τρία παιχνίδια με την U20 του Παναθηναϊκού, πετυχαίνοντας ακόμα τρία τέρματα. Στην διάρκεια της τρομερής αγωνιστικής του χρονιάς, όμως, ο Εμμανουηλίδης έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, με τον χαμό της μητέρας του τον Ιανουάριο του 2017.

Στις 13 Ιουνίου 2017, μετά από εισήγηση του Τάκη Φύσσα, υπέγραψε το πρώτου επαγγελματικό συμβόλαιο, όντας ο μοναδικός “διχίλιαρος” που υπέγραφε μέχρι το καλοκαίρι του 2020, ενώ λίγες μέρες αργότερα κλήθηκε να πάρει μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Πέρσι αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο με την ομάδα των Νέων, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ενώ έκανε και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα κόντρα στον Πανιώνιο και έπαιξε και σε ένα ματς Κυπέλλου.

Φέτος μετείχε και πάλι στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού και από τις πρώτες μέρες ο Γιώργος Δώνης τού έδειξε εμπιστοσύνη και του έδωσε χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια, αλλά και στις επίσημες αναμετρήσεις της Super League. Έχει ήδη κάνει τέσσερις εμφανίσεις και έχει πετύχει και το παρθενικό του γκολ στο ματς με τη Λαμία.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕΧΟΥ: Ο ΔΩΝΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΝΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟ ΦΟΡ

Ημ/νία Γέννησης: 01/03/2000

Θέση: Επιθετικός

Στην ακαδημία: Από το 2015

Προηγούμενη ομάδα: Ακαδημία Ερέτριας

  

Εκ των πιο μικρών του φετινού ρόστερ είναι και ο Χρήστος Σέχου. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ερέτρια, χωρίς όμως να έχει κάπου να μοιάσει, αλλά επειδή του άρεσε. Βέβαια, το μικρόβιο του αθλητισμού το έχει η οικογένεια του, καθώς και η μεγαλύτερη του αδερφή έπαιζε μπάσκετ.

Οι “πράσινοι” ανακάλυψαν τον Σέχου πριν από 3,5 χρόνια και θα μπορούσαμε να πούμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έπαιξε ρόλο και η τύχη.

Συγκεκριμένα, Ο Κώστας Φρατζέσκος διοργάνωσε ένα τουρνουά στην Ερέτρια, όπου πήρε μέρος η ακαδημία του 18χρονου επιθετικού και εκεί πλην του προπονητή του “τριφυλλιού”, τον είδαν και οι σκάουτ των πράσινων, Μπατσινίλας, Φαμέλης και Λαγωνικάκης.

Ο Σέχου, που τότε αγωνιζόταν ως δεκάρι, ενώ είχε περάσει και από άλλες θέσεις παίζοντας ακόμα και γκολκίπερ (!) ως πιο μικρός, πήγε για δοκιμή στο “τριφύλλι” και πήρε μέρος στις προπονήσεις της Κ16.

Το ταλέντο του τον έκανε να ξεχωρίζει και αμέσως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Σαμαρά, που ήταν τότε τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας, εισηγήθηκαν την απόκτησή του καθιερώνοντάς τον όμως ως φορ.

Ο 18χρονος επιθετικός μάλιστα από την πρώτη στιγμή έγινε εσώκλειστος στο “Γ. Καλαφάτης”, πηγαίνοντας μάλιστα σχολείο στο Κορωπί. Το αξιοσημείωτο με τον Σέχου είναι πως είναι διεθνής τόσο με την εθνική Αλβανίας όσο και με αυτή της Εθνικής Ελλάδος, αφού έχει κληθεί και στις δυο. Ο Σέχου μετά από εισήγηση του Φύσσα υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό στις 14 Νοεμβρίου 2017, με λήξη το καλοκαίρι του 2020.

Την περσινή σεζόν ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας Νέων και φέτος για πρώτη φορά πήρε μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Ο Δώνης από την πρώτη μέρα είδε στο πρόσωπο του έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή με πολλά προσόντα, ο οποίος απλά έπρεπε να δουλευτεί λίγο παραπάνω και να δυναμώσει. Και πάνω σε αυτό το κομμάτι δουλεύει σκληρά από την πρώτη στιγμή. Ο Σέχου ακόμα δεν έχει κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα και περιμένει, ενώ την ίδια ώρα είναι πρώτος σκόρερ της Κ19 με τέσσερα γκολ σε τρεις αναμετρήσεις.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: ΤΟ ΜΗΛΟ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ

Ημ/νια Γέννησης: 6/07/1998

Θέση: Αμυντικός, Μέσος

Στον Παναθηναϊκό: Από το 2009

Προηγούμενη ομάδα: Νίκη Λαφυστίου

Ο Βαγγέλης Θεοχάρης είχε εκ γενετής μέσα του τα ποδοσφαιρικά γονίδια καθώς ο πατέρας του, Χρήστος, είχε αγωνιστεί ως επαγγελματίας στον Λεβαδειακό τις χρονιές 1989-1995 παίζοντας ως στόπερ.

Ο 20χρονος, που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο ως μέσος όσο και ως κεντρικός αμυντικός, δοκιμάστηκε στον Παναθηναϊκό το 2009 και επιλέχθηκε από τους ιθύνοντες του “τριφυλλιού”.

Βέβαια, τα πρώτα χρόνια και από τη στιγμή που οι προπονήσεις ήταν τρεις φορές την εβδομάδα ο πατέρας του είχε τον ρόλο του σοφέρ προκειμένου, να είναι πάντα εκεί στις προπονήσεις, αφού η οικογένεια του δεν έμενε στην Αθήνα.

Στις σεζόν που βρισκόταν στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού τόσο στην Κ15, την Κ17 και την Κ20, ήταν σε όλες βασικό στέλεχος. Για αυτό και το καλοκαίρι του 2017 και αυτός υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για δυο χρόνια.

Φέτος, ακολούθησε και αυτός για πρώτη φορά την προετοιμασία της πρώτης ομάδας, με τον Γιώργο Δώνη από τις πρώτες μέρες να τον χρησιμοποιεί κυρίως ως στόπερ στην τριάδα, με την οποία έπαιζε στα πρώτα φιλικά το “τριφύλλι”.

Μάλιστα, είδε τον 49χρονο τεχνικό του Παναθηναϊκού να τον χρίζει βασικό στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, με τον Θεοχάρη να κάνει ένα από τα όνειρα του πραγματικότητα.

πηγή: sport24

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button