FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Έτσι προκρίνεται ο ΠΑΣ Λαμία!

Δείτε ποια είναι τα σενάρια για την πρόκριση του ΠΑΣ Λαμία, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε…περίεργα μονοπάτια μπλέχτηκε η Λαμία μετά την χθεσινή ισοπαλία με τον ΝΠΣ Βόλο, για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος. Τι πρέπει να κάνει για να προκριθεί…

Η ισοπαλία με τον ΝΠΣ Βόλο σε συνδυασμό με την ήττα της 1ης αγωνιστικής από την ΑΕΚ, έχουν φέρει την ομάδα μας στην 3η θέση με 1 βαθμό και πλέον θα ψάξει μια επιβλητική νίκη, σε περίπου ένα μήνα από τώρα, απέναντι στον Απόλλων Λάρισας.

Μια νίκη με πολλά γκολ και συνδυασμό αποτελέσματος στο ΑΕΚ- ΝΠΣ Βόλος.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας και με δεδομένα πως Λαμία και Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο μεταξύ τους παιχνίδι, θα μετρήσει η διαφορά των γκολ στη φάση των ομίλων. Αν και πάλι προκύψει ισοβαθμία, θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση, ενώ αν ούτε από εκεί βγει άκρη, θα μετρήσει η καλύτερη άμυνα. Σε περίπτωση που και πάλι υπάρξει ισοβαθμία τότε θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων που ισοβαθμούν…

Για να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα δεδομένα, έχουμε την μέχρι στιγμής βαθμολογία να διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΠΣ Βόλος 4 (6-2)
ΑΕΚ 3* (2-1)
ΠΑΣ Λαμία 1 (2-3)
Απόλλων Λάρισας 0* (1-5)

Αρχικά για να περάσει η Λαμία στην επόμενη φάση θέλει νίκη στην Λάρισα την τελευταία αγωνιστική και ήττα του Βόλου από την ΑΕΚ με συνδυασμό τερμάτων…Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα την αφήνει εκτός συνέχειας…

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο

Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Βόλου έχει διαφορά 4 τερμάτων (6-2), ενώ η Λαμία βρίσκεται στο -1 (2-3). Αν υποθέσουμε πως η ΑΕΚ επικρατήσει με το ελάχιστο δυνατό σκορ (1-0) επί του Βόλου, η Λαμία θα θέλει νίκη με περισσότερα από 4 γκολ στον Απόλλων Λάρισας. Στη περίπτωση που η ΑΕΚ νικήσει 1-0 και η Λαμία 4-0, Βόλος και ΠΑΣ θα έχουν ακριβώς την  ίδια διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα και κατά συνέπεια θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπαράζ… Τρελό αλλά όχι απίθανο σενάριο.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο 

Αν η ΑΕΚ φτάσει σε μια ευρεία νίκη απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο, όσα περισσότερα γκολ πετύχει η Ένωση, τόσα λιγότερα θα πρέπει να πετύχει ο ΠΑΣ Λαμία απέναντι στον  Απόλλων Λάρισας, ώστε να έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων…

Στόχος η παραμονή…

Σε κάθε περίπτωση για να κρατά την τύχη (όσο αυτό είναι δυνατό) στα χέρια της, η Λάμία θα παίξει σε ένα μήνα στην Φιλιππούπολη με στόχο 4 και πλέον γκολ, αν θέλει να συνεχίσει στον θεσμό.

Αλλά τονίζουμε και πάλι πως το κύπελλο δεν είναι προτεραιότητα για την ομάδα αυτή τη στιγμή και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μάχη για την παραμονή στην Super League…

Αναλυτικά όσα αναφέροντα στο Άρθρο 20, παρ.5-12 για τις περιπτώσεις ισοβαθμίας:

5. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις της παρ 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που [51] ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των
βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
6. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
7. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες που έχει η κάθε ομάδα.
8. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακαςμε κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου  ισοβαθμούντων.
9. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύ πτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
10. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
11. Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την – κατά σειρά – κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.
12. Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση  ομάδων, η σειρά κατάταξή τους γίνεται ως εξής:
α)Εφ’ όσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90 ́ λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση [52] ισόπαλου  αποτελέσματος ακολουθείται η διαδικασία της επόμενης παραγράφου (13) του  παρόντος άρθρου.
β)Εφ’ όσον ισοβαθμούν τρεις (3) ή περισσότερες ομάδες, τότε η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται μετά από τη διεξαγωγή απλών αγώνων κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα, με διάρκεια κάθε αγώνα 90 ́ (χωρίς παράταση). Στην περίπτωση κατά την οποία και μετά τους παραπάνω αγώνες κατάταξης ισοβαθμήσουν δύο (2) ή περισσότερες ομάδες, η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 5 έως 10 του παρόντος άρθρου. Στην περίπτωση που και πάλι προκύψει ισοβαθμία, η σειρά κατάταξης των ομάδων που ισοβάθμησαν καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από τη Διοργανώτρια Αρχή.
πηγή: lamiaragate3.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button