FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το scout report του Αστέρα Τρίπολης!(pics+vids)

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής ο ΠΑΣ Λαμία θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης στο ΔΑΚΛ και το LamiaSports σας παρουσιάζει την ομάδα της Αρκαδίας. Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον σύλλογο της Τρίπολης.

Όπως κάνουμε κάθε φορά, στην έναρξη κάθε pre game show θα εξετάσουμε εξονυχιστικά τον αντίπαλο του ΠΑΣ Λαμία, τον Αστέρα Τρίπολης.

Την ερχόμενη Κυριακή, στις 19:00 λοιπόν η ομάδα της Φθιώτιδας θα φιλοξενήσει την ομάδα της Αρκαδίας και εμείς πάμε να δούμε ποιος είναι ο Αστέρας Τρίπολης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η ιστορία του συλλόγου

Το 1931 ήταν η ημερομηνία σταθμός για τον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Η ομάδα με τα κίτρινα και μπλε και σήμα το αστέρι αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Τριπόλεως και άρχισε να γράφει τη δική της ιστορία στα γήπεδα της Αρκαδίας.
Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι το λαμπρό αστέρι της Αρκαδίας να γίνει γνωστό πρώτα σε ολόκληρη την Ελλάδα κι έπειτα στην Ευρώπη.Μια πορεία μέσα στο χρόνο που περικλείει δύσκολες στιγμές αλλά και μέρες δόξας. Άλλωστε για κάθε ποδοσφαιρικό σύλλογο τα δύσκολα χρόνια είναι ο οδηγός για τις χρυσές εποχές.Το 1932 διαλύθηκαν όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Τρίπολης.Το 1938 ο Μηνάς Τσαβδάρης πήρε το καταστατικό του ανενεργού τότε ΑΣΤΕΡΑ, στον οποίο ενέταξε τους παίκτες του Κεραμεικού. Έτσι έγινε η επανασύσταση του Αστέρα και ένα χρόνο αργότερα ιδρύθηκε η ΕΠΟΤ, στην οποία συμμετείχε ο ΑΣΤΕΡΑΣ έχοντας αντιπάλους τον Άρη Τρίπολης, την ΑΕΚ Τρίπολης και την Ολυμπιάδα Τρίπολης.Μετά την λήξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου, ο ΑΣΤΕΡΑΣ επανιδρύθηκε με το όνομα “Νέος Αστέρας” και αναγνωρίστηκε στις 23 Ιουνίου 1947.

Στη δεκαετία του ’50, ο ΑΣΤΕΡΑΣ αρχίζει να συμμετέχει και πάλι στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αρκαδίας, όπου έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του από το 1957 και έπειτα, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή πέντε συνεχόμενες χρονιές (1957-1962).

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ έπαιξε για δύο χρόνια στη Β’ Εθνική και μάλιστα ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Β’ Εθνικής, με την μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα, από την αγωνιστική περίοδο 1962-63.

Το καλοκαίρι του 1963, ο ΑΣΤΕΡΑΣ συγχωνεύθηκε με τον Άρη-Ατρόμητο, που είχαν συγχωνευθεί μεταξύ τους έναν χρόνο νωρίτερα. Έτσι, δημιουργήθηκε ο Αθλητικός Όμιλος Τριπόλεως. Ο Όμιλος έγινε πάνω στο καταστατικό του ΑΣΤΕΡΑ, ενώ την ίδια την ίδια εποχή δημιουργήθηκε μια δεύτερη ομάδα “Ο ΣΕΦΑ Άρης-Ατρόμητος” που στη συνέχεια μετονομάστηκε το 1965 σε “ΣΕΦΑ Αρκαδικός”.

Ο Όμιλος παρέμεινε στα αθλητικά δρώμενα μέχρι το 1968, αφού διαλύθηκε με την υπ’ αριθμ. 345 απόφαση του Πρωτοδικείου Τριπόλεως.

Το 1978 αναγνωρίζεται από την υπ’ αριθμ. 368 απόφαση του Πρωτοδικείου Τριπόλεως. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η ομάδα έπαιξε στο περιφερειακό πρωτάθλημα, κατακτώντας μάλιστα την 4η θέση στην καλύτερη της αγωνιστική περίοδο.

Η απογείωση της ομάδας άρχισε στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Δημήτρης Μπάκος και ο Γιάννης Καϋμενάκης πήραν από το χέρι την ομάδα και την έφτασαν εκεί που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Τη σεζόν 2007-2008 η ομάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Super League και το 2016-2017 θα είναι η 10η συνεχόμενη σεζόν που ο ΑΣΤΕΡΑΣ θα παίξει στη μεγάλη κατηγορία. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα έπαιξε και στον Τελιλό Κυπέλλου Ελλάδας το 2013!

Μαζί με την πορεία πρωταθλητισμού στην Ελλάδα, ο ΑΣΤΕΡΑΣ πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη. Για τέσσερις συνεχόμενες περιόδους συμμετέχει στο Europa League με αποκορύφωμα αυτής της πορείας τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης για δύο σερί σεζόν.

Συμμετοχές που την πρώτη φορά έφεραν το σύλλογο αντίπαλο με ομάδες όπως η Tottenham Hotspur, η Besiktas JK και η FK Partizan. Στον 3ο όμιλο του Europa League περιόδου 2014-2015 ο ΑΣΤΕΡΑΣ κατέκτησε 6 βαθμούς και τερμάτισε στην 3η θέση.

Την περίοδο 2015-2016 ο ΑΣΤΕΡΑΣ εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή του στο Europa League. Στον 11ο όμιλο του Europa League ο ΑΣΤΕΡΑΣ αντιμετώπισε την Schalke, την Sparta Praha και τον ΑΠΟΕΛ, συγκέντρωσε 4 βαθμούς και τερμάτισε 3ος με 4 βαθμούς.

Έτος ίδρυσης:1931
Χρώματα:Κίτρινο-Μπλέ
Έμβλημα:Το Αστέρι
Αριθμός Μητρώου:2658
Πρωταθλητής:Τρία (ένα Β’ Εθνικής-2007, ένα Γ’ Εθνικής-2006 και ένα Δ’ Εθνικής-2005)
Κύπελλο Ελλάδος:Φιναλίστ το 2013
Ευρωπαϊκές συμμετοχές:Τρεις (2012, 2013, 2014, 2015)

 

Το γήπεδο και οι λοιπές εγκαταστάστεις του Αστέρα Τρίπολης

Από το 2002 κι έπειτα στο γήπεδο του ΑΣΤΕΡΑ άρχισαν τα πρώτα βελτιωτικά έργα. Από τότε και μέχρι το καλοκαίρι του 2015 υπήρξαν πολλές παρεμβάσεις που το καθιστούν πλέον ως ένα από τα ομορφότερα και πιο λειτουργικά γήπεδα της Super League.
Η χωρητικότητα του ανέρχεται σε 7.423 θέσεις ενώ οι εσωτερικοί χώροι (αποδυτήρια, γυμναστήριο) έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται προκειμένου να καλύπτουν και τις ευρωπαϊκές ανάγκες που έχει η ομάδα.Στις 6 Νοεμβρίου 2014, στην αναμέτρηση με την Tottenham για το Europa League, το “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” έζησε ένα από τα πιο εντυπωσιακά sold out, ενώ το γήπεδο μας έζησε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές στους αγώνες με Mainz, Maccabi, Partizan, Besiktas, Sparta Praha, APOEL, Schalke!

Η αίθουσα Τύπου στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”

Η νέα μορφή που έχει ο διάδρομος των αποδυτηρίων με τα λάβαρα από όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες!

Τα αποδυτήρια του ΑΣΤΕΡΑ όπως διαμορφώθηκαν το καλοκαίρι του 2015!

Ο προπονητής της ομάδας

Προπονητής του Αστέρα Τρίπολης είναι ο Σάββας Παντελίδης. Ο Αθηναίος τεχνικός βρίσκεται στην ομάδα της Τρίπολης από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ το συμβόλαιό του έχει ισχύει μέχρι το 2020.

Οι υπόλοιπες ομάδες που έχει μανατζάρει ο Παντελίδης είναι οι εξής:

Το ρόστερ

Το ρόστερ του Αστέρα Τρίπολης αποτελείται από 27 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι 11 είναι ξένοι ενώ δύο από αυτούς είναι διεθνής. Μέσος όρος ηλικίας της ομάδας από την Τρίπολη είναι τα 25,5 χρόνια.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά ποιο είναι το ρόστερ:

Οι καλοκαιρινές μεταγραφές

Δέκα μεταγραφές πραγματοποίησε η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης το καλοκαίρι που μας πέρασε. Το αξιοσημείωτο είναι πως από τις 10 μεταγραφές οι περισσότερες είναι ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές και κυρίες Αργεντινοί.

Πιο αναλυτικά η ομάδα της Τρίπολης απέκτησε τους εξής:

Πατρίτσιο Ματρικάρντι – 24 ετών – σέντερ μπακ

Νίκος Παπαδόπουλος – 28 ετών – Τερματοφύλακας

Άνχελ Μαρτίνεζ – 27 ετών – αριστερός μπακ

Χρήστος Τασουλής – 27 ετών – αριστερός μπακ

Βαλεντίνος Βλάχος – 26 ετών – δεξιός μπακ

Φράνκο Μπέλοκ – 25 ετών – αμυντικός χαφ

Χοσέ Λουίς Βαλιέντε – 27 ετών – μέσος

Λούκας Σάλας – 24 ετών – μεσοεπιθετικός

Μάρτιν Ρόλε – 33 ετών – μεσοεπιθετικός

Μάρκ Φερνάντεζ – 28 ετών – αριστερός εξτρέμ

Το market value του Αστέρα Τρίπολης

Το market value του Αστέρα Τρίπολης αυτή την στιγμή ανέρχεται περίπου σύμφωνα με το «transfermarkt», στα 13,25 εκατ. € ενώ η μεγαλύτερη μεταγραφή της ομάδας κόστισε κάτι παραπάνω από 1 εκατ. €.

Την μεγαλύτερη αξία στην ομάδα αυτή την στιγμή από ποδοσφαιριστές, την έχει ο Μιχάλης Μανιάς για τον Αστέρα. Ο Έλληνας επιθετικός στοιχίζει περίπου 1 εκατ. €.

Δεύτερος, έρχεται ο επίσης Έλληνας Τριαντάφυλλος Πασαλίδης. Ο κεντρικός αμυντικός της Τρίπολης στοιχίζει και αυτός κάπου στο 1 εκατ. €.

Τρίτος και με τιμή στα 900χιλ €. βρίσκεται ο Μάρτιν Τόνσο με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να ανεβάζει συνεχώς την ποδοσφαιρική του αξία.

Τέταρτος στη λίστα, ένας ακόμη Έλληνας και μάλιστα τερματοφύλακας. Αυτός είναι ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος στοιχίζει 800χιλ. €.

Τελευταίος, βρίσκεται ο Νικόλαος Καλτσάς. Ο εξτρέμ της Τρίπολης έχει τιμή που ανέρχεται στα 750χιλ. €.

Πρώτοι σκόρερ της ομάδας

Αυτή την στιγμή ο Αστέρας Τρίπολης έχει πετύχει συνολικά 7 γκολ στο πρωτάθλημα της SuperLeague και τα έχουν πετύχει 5 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές.

Πρώτος σκόρερ με 3 γκολ, είναι ο Μιχάλης Μανιάς, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 8 παχνίδια.

Έπειτα, ακολουθούν με 1 γκολ οι Μάρτιν Τόνσο (3 ασίστ), Νικόλας Καλτσάς, Χοσέ Λουίς Βαλιέντε και Γιώργος Κυριακόπουλος.

Τα αποτελέσματα της Τρίπολης

O Αστέρας Τρίπολης είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν παίξει μέχρι στιγμής με όλες τις ομάδες του «Big-4» της SuperLeague.

1η αγωνιστική

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0

2η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-1

3η αγωνιστική

ΟΣΦΠ – Αστέρας Τρίπολης 2-1

4η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-0

5η αγωνιστική 

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 2-0

6η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟ 1-1

7η αγωνιστική

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 3-2

8η αγωνιστική

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1

5 ήττες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα στατιστικά της αρκαδικής ομάδας

πηγές πληροφοριών: asterastripolis.fc, transfermarkt.com, superleague.net

photo credits: reporter images

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button